Aamulankutus

Kuulemma lankkuparketillakin on tunteet, jotka järkkyvät muutoksista. Parketin kappaleet on hyvä levitellä totuttautumaan tulevaan huoneilmaan muutamaa päivää ennen ennen lattian rakentamista. 

DSC_0634.JPG

Tänään aamukahvin jälkeen tein erilaisen lankutusreenin. Jumppasin uuteen keittiöön tulevat parkettilankut keittiön ovelle odottelemaan appiukon viikonloppuvierailua.

DSC_0641.JPG

Keittiö on ainoa huoneemme, josta alkuperäistä lautalattiaa ei muovin alta löytynyt. Pitkään vaiheilimme uudet koolaukset vaativan lautalattian rakentamisen ja erilaisten lattiavaihtoehtojen väliltä. Lopulta päädyimme puolispontaanisti lankkuparkettiin, joka olisi tarkoitus (joskus) maalata muiden alakerran lattioden kanssa saman väriseksi.

DSC_0639.JPG

Lankut makoilivat yläkerran vierashuoneessa puolisen vuotta. Toki on olemassa riski, että parketti makaa seuraavat kuusi kuukautta ruokailuhuoneessamme, mutta luottoni Hipin isään on vankkumaton!

DSC_0656.JPG

Toisaalta lattiarempan lykkääntyminen ei enää järkyttäisi feng shuitani. Olen nimittäin aika kiintynyt keittiömme oksennuksen väriseen muovimattoon, josta edes oksennusta ei tarvi pyyhkiä, koska yrjöä ei maaliläiskien joukosta huomaa. Remontin värittämä hälläväliä-lattia keittiössä on ollut vapauttava välivaihe mustikoiden ja kahvien kaatuillessa..

DSC_0659.JPG

..toisaalta nyt tuijoteltuani puolen vuoden ajan aamukahvihetkilläni keittiön kesäisiä ’viimeistelyjälkiämme’, saatan olla aika innoissani uudesta lattiasta!

 

Iloista keskiviikkoa!

 

 

Share

6 kommenttia

 1. Ladybugs mama kirjoitti: Vastaa

  Hei ihanaa että oot voinu laittaa kaikki pikku sotkut lattian piikkiin. Oiva ”hälläväliä” look pienten ihmisten talouksien lattiaan. 😉 Lankut tosin näyttävät rutkasti paremmilta!

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niinpä! Mää vähän pelkään, että kohta nuo lankut näyttää samalta kuin tuo yrjömatto 😀

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Siis onko tuollaista korkkimaton näköistä muovimattoa olemassa vai onko tuo aitoa korkkia? Tuo palarakenne ja kuvio näyttää kuvassa korkilta. Vai onko se muovimatto korkin alla? Korkkihan voi olla kyllä alkuperäinen lattiamateriaali tuon ajan talossa, meillä oli 50-luvun kerrostalokämpässäkin. Ihana materiaali: lämmin ja pehmeä ja kotoinen jalan alla.

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se itseasiassa saattaa olla korkkia. Alkuperäinen se ei ole..tuon alla on vielä punainen muovimatto. Korkki / lattian materiaali ei ole ongelma vaan lähinnä tuo kulahtanut kunto ja väri : /

 5. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Mä asuin kerran asunnossa, jossa sen muovimaton mallin nimi oli varmaan ollut kaupassa ”likainen muovimatto”. Kun kävin katsomassa kämppää, nyökyttelin vain mielessäni, että kyllä mä tosta puhtaan saan. Aika kovan jynssäyksen jälkeen tajusin, että helvetti soikoon, tämähän on se kuvio, mitä mä yritän poistaa. Se oli just semmoista jälkeä, kun tulee talvella kengistä irtoavan likaisen lumen sulamisvedestä. Tres chic!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah haa! 😀

  Mää luulen, että meillä on sama kuosi! tosin valkoiset läiskät on meidän jälkiä. Oon tota kuosia kyllä päivittäin ihmetellyt.. juurikin aina likaisen näköinen, kulahtaneen näköinen eikä oikein minkään värinen..

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.