2-vuotias meni mielellään päiväkotiin Tampereella

Tampereen Nekalassa koettiin tänä aamuna erikoinen tilanne, kun 2,1-vuotiaan tamperelaislapsen nähtiin menevän päiväkotiin mielellään. Silminnäkijöiden mukaan lapsen nähtiin hymyilevän rattaissa ja riisuutuvan päiväkodin eteisessä hyväntuulisena. Lapsi on käynyt päiväkodissa elokuun alusta asti: kolmiviikkoisen tutustumisjakson vanhempien mukana ollessa, jonka jälkeen hän on syyskuun alusta alkaen jatkanut käyntejä yksin. Mukavasta ja asianmukaisesta hoitoympäristöstä huolimatta, lapsen on havaittu kärsivän sopeutumisvaikeuksista. Tavoittamamme hoitajana työskentelevä erikoisasiantuntija  kommentoi tilannetta kaksi viikkoa sitten:

– Joo, emmää kylä oo kolmekymmenisen urani aikana nähny näin hankalasti sopeutuvaa lasta. Niin, no ihan tosi, en o. Emmää tiä mitä tekisi. Niin kaisse siitä, huomenna sitten taas. Nii.

Sopeutumisesta havaittiin muutamia merkkejä jo muutama viikko sitten lapsen välillä lakatessa huutamasta hoidossa, jonka lisäksi eilen päiväkodista haettaessa lapsi leikki iloisesti muiden joukossa.

– Joo, tänään oli kylä niin reipas poika. Voi kyllä! Nauro ja leikki, ihan onny joku lukko auennu. Hyvin meni, vaikka oli toi syyslomaki tossa välissä, kommentoi asiantuntija erikoista tapausta.

Tilanne kärjistyi tänä aamuna 2,1-vuotiaan mennessä päiväkotiin ensimmäistä kertaa hyvällä mielellä. Lapsen saattajan huomannut silminnäkijä oli havainnut tämän aamuisessa tapauksessa muutakin aikaisemmasta poikkeavaa:

Aika normaalisti se äiti tosta sitten lähti. Tänä aamuna se ei ollenkaan jääny tohon pihaan poraan. Vähän näytti, et sen oli kylä vaikee hillitä itteensä. Teki sellasia…mitä makareenoja nää ny nykyaikana tekee… no sellasia twerkkausliikkeitä ja heilutteli käsiään. Hyppeli tyhmännäköisesti, vaikkei se meitä kylä mitenkää häiriny. Hyvä hälle. Juu. Kyä o hyvä.

Työmatkalta tavoitettu äiti kommentoi yllättävää tapausta:

  Tää tuli niin yllättäen, niin vaikea vielä sanoo tähän mitään. Ei vielä uskalla oikein iloita, vaikka tosi hyvältä tuntuu. Tilanne saattaa huomenna taas olla ihan toinen, ei uskalla yksittäistapauksen perusteella vetää johtopäätöksiä.

Toisaalta aamuinen tapaus herättää tärkeän kysymyksen äitien tarpeellisuudesta. Kuinka paljon äitejä tulevaisuudessa tarvitaan tai tarvitaanko niitä jatkossa ylipäänsä mihinkään? Sitä meidän on kaikkien syytä miettiä.

 

 

Mahtavaa keskiviikkoa!

Share

6 kommenttia

 1. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Jee!

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  <3 <3 <3

 3. Laura T. kirjoitti: Vastaa

  Kyä se siitä!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kannustuksesta! Todella jee! On ollut vähän rankka syksy 🙁

  Mutta nyt JEE!

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  <3

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No määki torella toivon nii! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.