10 asiaa, joista tiedän olevani inessä päikkyskenessä

Päiväkodin aloitus on iso muutos Pojalle, mutta myös minä olin uuden arkihaasteen kanssa alkuun kujalla. Pikku hiljaa opin jättämään nimikoidut(!!) kumpparit kuraeteiseen, varaamaan pikku Fjällräveniin tarvittavat vaihtovaatteet sekä lukemaan päivän leikit ja ruokalistat käytävän kansiosta. Yhä useammin muistan napata pyykkipussin mukaan keinuhevosella koristellulta hattuhyllyltä. Vanhempainilloissa ja myyjäistouhuissa olen vielä vasta-alkaja, mutta pienistä seikoista huomaan jo olevani aika pro!

10 asiaa, joista huomaan olevani inessä päikkyskenessä

1 . Tägään _kaikkiin_ vaatteisiin nimen textmarkilla. Pakkomielteisesti tarkastelen pesulaput ja etsin mustista kengistä vaaleampaa kohtaa, johon saisi tägättyä edes nimikirjaimet. Kuraeteisessä vertailen muiden vanhempien luovia merkkausratkaisuja: erityispisteet sekä kateelliset saakelin supermutsi!  tuhahtelut kirjotägääjille.

2. Haarukan osuessa lautasen reunaan tai lasin kilahtaessa laulan herkällä äänellä Aamupiiri alkaa! (Jatkoilla hitti!).

3. Katson ajoissa huomisen sään ja pakkaan sopivat hanskat tarhareppuun. (Ennen en koskaan katsonut edes saman päivän säätä. Olen se tyyppi, joka värjöttelee lyhyessä nahkarotsissa pakkasessa ja hikoilee kevätauringossa villapipo päässä. No on kuuma, muttei sitä ny enää voi ottaa pois, tukka menny lyttyyn!)

4. Töissä pipostani löytyy kiiltokuvia ja lego-ukkoja, koska se on LORUPUSSI

5. Kyttään puhelintani, jos vaikka jotain on sattunut. Saanko mää hei ladata mun puhelinta, mulla on lapsi! Päiväkodissa! Ymmärräksää mulla on hei lapsi!

6. Pulmuset, Oravaiset, Pikkuruiset, Omppuset, Kukkaset ja Muikkupuikkuset ovat mielestäni vakavasti otettavia. Ihmisiä.

7. Tiedän, mitä tarkoittaa VASU*. (Testi: oletko Sinä inessä skenessä?)

8. Kuljettuani mistä tahansa portista, haluan pakonomaisesti lukita perässäni hakasen, ketjun, salpalukon, munalukon, turvalukon ja varmistaa vielä kerran, ettei kukaan seuraa kannoillani

9. Syvään hengittäessäni tunnen sydämeni sijainnin tarkemmin

bootsit.jpg

10. Reteä kenkätyylini on saanut lisää ug-uskottavuutta.

 

* VASU= Varhaiskasvatussuunnitelma

 

KLING Aamupiiri päättyy!

Share

11 kommenttia

 1. Amma kirjoitti: Vastaa

  Meillä ollaan päivittämässä VASUA jo toiseen kertaan. Siis ekaks se on tehty, sit päivitetty ja nyt olis uusintapäivitys! (Sain valita päivitetäänkö vanha = noin viisi lausetta vai täytetäänkö uusi = 13 sivua. V***U arvaa?!)

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha haa! 😀

  Me ei olla vielä päästy täyttämään tai tekemään mitään. On vasta kerrottu, mikä se on! Luvassa on siis jännittäviä aikoja..

 3. Amma kirjoitti: Vastaa

  Voisin vielä lisätä, että otan tyynesti vastaan kaikki villitykset, joita muut lapset iskostavat armaan kullannuppuni päähän. Tähän mennessä kaikki nallet on nimetty Titi-Tanneiksi ja joku saamarin Puuta-Pete-vaihe on uponnut kuin kuuma veitsi voihin.

 4. Heiskane kirjoitti: Vastaa

  Kun huomaat seisovasi bussipysäkillä noi siniset pussit jaloissa, niin toivot olevasi vähän vähemmän inessä skenessä;)

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haa, sitä ootellessa! Muutenkin on aina niin mielenkiintoista kuunnella lapsen juttuja, mitä päikyssä on omaksuttu tai kuultu 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha haa! Mää oon siis vasta ihan amatööri!

 7. _ellutuulia kirjoitti: Vastaa

  Meidän päiväkoti varmasti kohta kieltää mua laittamasta noita pusseja jalkaan, koska järkiään joka kerta ne vaan jää mun jalkaan! Eihän kaupungilla ole vara tuhlailla uudelleenkäytettäviä suojatossuja roskiin 😀

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀

  Ah hah haa! Luulis olevan liukkaat!

   

 9. Hehee, itsekin joskus huomannut 50 km ajomatkan jälkeen työpaikan ovella jaloistani lunta kopistellessa että hitto, mitäpä näitä kopistelemaan, otetaan vain suojat pois.

  Vasta kolmannen lapsen kohdalla minusta tuli pro vaatteiden merkkaamisessa: netistä tilattavat nimitarrat. Toimivat ja suosittelen! Olen kyllä välillä uhannut tilata niitä myös yläkoululaiselle. Toisaalta tuommoinen murrosikäinen kadottaa vissiin itsensäkin, ei taida edes nimitarrat auttaa enää!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Aijahas, sellasiakin on..täytyypä tsekata..Kiitos vinkistä!

 11. Maria_ kirjoitti: Vastaa

  En mäkään taida sitten onneksi ihan pihalla olla, kun tiesin sentään, mikä on vasu, vaikka omat ipanat kotihoidossa onkin. Ja nimikointitarratkin on tuttu juttu, kahden miltei saman kokoisen pojan äitinä oon välillä miettinyt nimikoimista ihan vaan itseäni varten, tietäis sitten puhtaasta pyykistä kenen kaappiin mitkäkin kalsarit kuuluu!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.