Voimia isänpäivään

Voimia isänpäivään kaikille,

jotka kipeästi haluaisivat perheen, eivätkä ole sellaista saaneet ja tuntevat turhautumista ystävien jakaessa iloisia potretteja tai kuvia päiväkodeissa pakerretuista korteista, jotka vaikuttavat joko vähän sekopäisiltä tai vaihtoehtoisesti nohevan lastentarhanopen kyhäämiltä. Isällä on valkoiset silmät ja keltainen tukka ja se on kivaa, kun isi leikkii mun kanssa.

Voimia piirtäjille, joiden korttia ei kukaan ota vastaan. Koska ei koskaan ole ollut ketään tai asiat ovat menneet matkan varrella solmuun, liian monimutkaisiksi, että niitä voisi selittää. Haalistuneet ääneen lausumattomiksi kysymyksiksi, jotka tukkivat koko huoneen viimeistään vuoden marraskuisena sunnuntaina. Eikä enää ole osoitettakaan kuoreen kirjoitettavaksi, joskus vielä oli.

Voimia vastuun yksin kantaville. Sekä taistelujen väsyttäminä väistyneille, jotka eivät odota korttia, vaan kohtuullisuutta, lupaa joskus tavata. Voimia myös työn raskaan raatajille, jotka viettävät juhlapäivänsä vuorossa, tiskin takana, ratissa, katolla, leikkaussalissa tai lentokentällä odottamassa kuulutuksia. Ja kaikille, jotka välimatka erottaa.

Voimia tuhlaajille, joilla ei ole enää asiaa palata. Sekä vauvan kanssa valvoneille, jotka eivät väsymykseltään meinaa saada silmiään auki nähdäkseen ensimmäisen isänpäiväkorttinsa. Ja voimia kaipaaville, joille päivä on vaikea, vähän haikea tai hiljaista odotusta. Että menisi jo ohi tai että puhelin soisi. Juodaan sitten kahvit, kun nähdään! Voimia vääryyksistä kärsineille, jotka eivät aijo soittaa enää koskaan.

Sekä kaikille ikuisesti ikävöiville. Meille, joiden sunnuntaihin valokuvan viereen nostettu kynttilä heijastaa välkkyviä varjoja, joissa suru sekoittuu iloon isästä, joka oli.

Voimia myös malttamattomille valmistelijoille ja hyllyn edessä käpristelijöille. Jotka ovat jo ihan liian monta päivää pakahtuneet suuren salaisuuden piinaamina. Että se naruilla teipeillä koristeltu lahja on tuolla hyllyn päällä ja siellä on sellanen valokuvakehys, jonka minä tein isälle ihan ite ja siinä on minun kuva!!!

Hyvää isänpäivää ihan kaikille! Myös niille, joille päivä on vähän raskas.

Lue myös: Surusta

Share

10 kommenttia

 1. AaHoo kirjoitti: Vastaa

  <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 2. Mummo kirjoitti: Vastaa

  Koskettava ,kaunis,hyvä!Kiitos ja hyvää isänpäivää.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos samoin <3

 3. Tinttiti kirjoitti: Vastaa

  Oho ja vau! Kyynelsilmäiset kiitokset. Osui ja upposi.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos <3

 4. SheRocker kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tärkeästä, ajatellusta ja omakohtaisesti liian koskettavasta kirjoituksesta.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3 Kiitos palautteesta! :)

 5. Jenni kirjoitti: Vastaa

  Mä aina itken sun isänpäivätekstille. Tänä vuonna en uskaltanut tulla edes katsomaan ennen kuin tiistaina, kun kaikki on niin kipeää, omaa isää on ikävä ja lauantaina alkoi kuukautiset, vaikka olisin maailman eniten toivonut että ei olisi. Perkele tätä elämää.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Voi ei, perkeleen perkele tosiaan!!!! 🙁 Todella kurja kuulla, toivotaan ensi kuulle eri tulosta <3 <3
   VOIMIA sinne! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.