Viime hetken lahjavinkkejä

Nyssi! Perinteisesti pukkaa mahtavia lahjavinkkejä viime hetken räpistelijöille! Kaikilla on kaikkea, mutta joululahjoja on kuitenkin ihana antaa. Tässäpä muutama mainio vinkki.

SIENIKORI + LUPAUS SIENESTYSSEURASTA JA OPASTUKSESTA

Hurahdin kesällä sienestykseen ihan kunnolla ja jopa kärttyisenä syyttelin appivanhempiani siitä, etteivät he olleet vieneet minua aikaisemmin sieneen! Eivätkä itseasiassa vieneet nytkään, vaan väittivät tehtävän kuuluvan pojalleen, jonka jälkeen anoppi näytti saunapolun viereltä yhden mustan torvisienen sekä yhden vanhentuneen mustavahakkaan, jonka jälkeen törkkäsi miniän mökin vajan takaa yksin metsään karhujen syötäväksi. Palattuani sankarina neljä tuntia myöhemmin täyden sienikorin kanssa, minusta oli tullut suuri sienestäjä. Kirjoitin tämän taas oikeastaan vain lesottaakseni sienestysskilsseilläni, mutta ihan oikeasti, sienikori ja lupaus opastaa sienestyksen alkeet on ihan superhyvä lahjaidea!

SIIVOUS!

Siivouslahjakortti on mahtava lahjaidea oikeastaan kenelle vaan, vaikka itselleen! Esimerkiksi kotisiivouspalvelu Freskalta* voi tilata siivoojan kertakäynnin tai vaikka ikkunanpesun. Freskan sivuilla voi ostaa siivouksen lahjakorttina, joka on vuoden voimassa. Meillä käy kerran kuussa siivooja ja siivousapu kyllä helpottaa kiireistä arkea huomattavasti. Lahjaan voi myös liittää vaikka ehdotuksen yhteisestä tekemisestä siivouspäivän ajaksi, kuten Mennään yhdessä metsään keräämään sieniä ja sen jälkeen saat saapua puhtaaseen kotiin. Tai tokihan siivouksen voi antaa lahjaksi myös lupautumalla itse siivoamaan tai järjestelemään, vaikka ystävän vaatekaapin. (TOIVOTTAVASTI YSTÄVÄNI LUETTE TÄTÄ!)

TEATTERILIPUT

Kun hankkii liput, tulee mentyä! Teatteriliput tai lahjakortti on mainio lahja! Kävimme eilen koko perhe Tampereen Työväen Teatterissa katsomassa Billy Elliot -musikaalin, joka oli hieno elämys meille kaikille. Hippi tosin poistui Pikkuveljen kanssa väliajalla, mutta siihen asti katsomon pieninkin kulttuurin ystävä nautti esityksestä ja jaksoi istua paikallaan ruudullisessa juhlapaidassaan. Esimerkiksi Billy Elliot -liput koko perheelle tai kummilapselle yhteisenä tekemisenä voisi olla hauska idea!

KLASSINEN SUKKAPAKETTI

Sukkia tarvii aina, eikä sukkapaketin välttämättä tarvi olla tylsimys. Tamperelaisen Sidosteen uudessa verkkokaupassa on esimerkiksi kierrätyspuuvillasta tehtyjä kivoja joulusukkia, hassuja jouluisia pörrösukkia sekä sairaan makeita Tampere-sukkia! Koikkarista koko suvulle sukat pukin konttiiin!

LUONNONKOSMETIIKKAA

Luonnonkosmetiikan * verkkokauppa Biodellystä lahjat ehtivät vielä pukinkonttiin, jos tilaa huomisen (maanantai 17.12.) aikana ja joulukuussa on ilmaiset toimitukset. Jokapäiväisessä käytössä olevat kosmetiikat on hyvä ja käytännöllinen lahjaidea, Biodellyssä on laadukkaita kosmetiikkasarjoja, joiden tuotteet sopivat vaikka koko perheelle. Ihania lahjoja on myös hemmottelevat ja hoitavat kasvonaamiot! Valeäiti testasi juuri useampia erilaisia kasvonaamioita, kannattaa tsekata. Yksittäispakatut Sheet Maskit on myös hyvä lahjaidea esimerkiksi opettajalle tai päikyn henkilökunnalle.

PATALEIPÄ

Viime vuonna leivoin muutamalle ystävälle pataleivän lahjaksi ja sain vielä joulun jälkeenkin kiittelyitä rapeakuorisista leivistäni. Pataleipään ei tarvi kuin vettä, jauhoja, hiivaa ja suolaa. Taikinoita tekee helposti vaikka kolme kerralla. Illalla kun pistää taikinat tekeytymään, voi leivät aamupäivällä paistella valmiiksi. Taikinoihin voi myös lisätä lahjansaajalle mieluisia mausteita tai vaikka oliiveja.

KAUNIS JUUSTO

Makeita lahjoja tulee jouluna yleensä useammastakin paketista, joten kauniisti pakattu juusto on kiva idea. Kauppahallin Juustosopissa on esimerkiksi tähden ja sydämen muotoon pakattuja söpöjä luomucheddareita, jotka sopivat vaikka joulukoristeeksi pöytään. Jouluisesti pakattu juusto on hyvä idea myös opettajan tai päikyn henkilökunnan lahjaksi! Kauppahallissa on muutenkin helppo löytää herkullisia syötäviä lahjoja, lahjakortteja ja joulukukkia.

JUNALIPUT PIETARIIN

Ihan mahtava lahjaidea! Viimevuotinen kreisi Pietarin reissumme lämmittää sydäntäni edelleen, vietimme ihan huippu hauskan, kultturellin, artsun ja elämyksellisen loman seikkaillen Hipin kanssa kaksin Pietarissa. Mahtava suurkaupunki, jossa on IHAN KAIKKEA. Ja toisin kuin yleisesti kuvitellaan, Pietariin matkustaminen ei vaadi hulluna säätöä. Liput on edulliset ja junalla pääsee todella mukavasti perille. Me vedimme ravintolavaunussa jo pelmenit ja oluet katsellessamme odottavaisina maisemia. Matkalahjat on hauskoja myös, jos lahjansaaja ei heti tiedä, mihin ollaan menossa.

RAVINTOLAILLALLINEN JA LUPAUS LASTENHOIDOSTA

Lupaus saapua lapsenvahdiksi on ihana lahjaidea, joka on usein myös lapsille erittäin mieluinen. Lahjaan voi liittää vaikka ravintolalahjakortin, jonka voi käyttää illallisella lapsenvahdin ollessa hoitamassa tai ihan pelkkä lastenhoitokin on kyllä erinomainen lahja. Yleensä toivon Hipin siskoilta aina lahjaksi lapsenvahdiksi saapumista ja toki pyydämme heiltä apua usein muutenkin. Ja ravintolalahjakortit on aina hyvä idea. Useampana vuonna olen antanut myös päikyn tyypeille Wanhan Tapin  lahjakortit.

MUSEOKORTTI + LUPAUS LÄHTEÄ MUKAAN MUSEOKIERROKSELLE

Mahtava lahjaidea. Vuodeksi pääsy kaikkiin museoihin ja näyttelyihin. Meillä on molemmilla ollut vuoden ajan Museokortit ja on kyllä tullut käytettyä paljon. Nyt Museokortilla on menossa joulutarjous, jossa saa yhden kuukauden kaupan päälle. Lahjaan voi liittää myös lupauksen lähteä mukaan johonkin tiettyyn näyttelyyn tai ehdotuksen käydä kerran kuussa yhdessä museossa.

Siinäpä näitä ja kaikki nämä ideat ehtii vielä tilaamaan tai toteuttamaan! Ihanaa joulun odotusta kaikille. Koitetaan olla sekoilematta ja stressaamatta liikaa, vaikka kaikenlaista säätöä on varmasti ilmassa!

*Teen kotisiivouspalvelu Freskan kanssa blogiyhteistyötä ja luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodellyssä olen mukana sijoittajana!

Lue myös:

Helppo ja herkullinen pataleipä

Vähän ryöstetty, mutta onnellinen – from Saint Petersburg with love

Vaatiiko Pietariin matkustaminen hulluna säätöä?

Luonnonkosmetiikkaa koko perheelle

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.