Viikonlopun menovinkkejä

Vielä on ihania kesäpäiviä ja kesätapahtumia jäljellä! Jee! Nyt pukkaa muutama, vaikka koko perheellekin sopiva, huippu Tampereen menovinkki viikonlopuksi.

Tänään Tullikamarin aukiolla starttaa jälleen maksuton ruokatapahtuma Chilifest Finland! Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, kolmipäiväisessä tapahtumassa on paljon kaikenlaista herkullista ruokaa myös mietojen makujen ystäville, kaikki annokset eivät ole polttavia.

Viime vuonna kävimme koko perhe chilifesteillä syömässä ja nauttimassa tunnelmasta. Lapsille löytyi myös monenlaisia herkkuja ja ostimme mukaan myös kotiin viemisiä. Toki vein myös kuumille naapurin muijille chilipuskat tuliaisiksi.

Safkan lisäksi tapahtuman ohjelmassa on näytöskeittiöitä ja kilpailuja, näyttävää grillailua sekä live-musiikkia. Kannattaa tulla porukalla herkuttelemaan!

Sunnuntaina Pakkahuoneen puolella on hc-hullujen syömiskisoja, joita niitäkin yleensä saavutaan koko perheen kera seuraamaan. Perinteisen chilinsyönnin MM-kilpailun lisäksi tänä vuonna käydään muun muassa Gringo Bandito –taco challenge, jossa syödään kymmenessä minuutissa mahdollisimman monta tacoa. Tapahtumaa järjestävät työkaverini jo kysyivät, olisinko myös sillä tavalla hullu, että haluaisin osallistua tacoskabaan.

Jotenkin mukavaa huomata, etten ole _ihan kaikilla tavoilla_ täyshullu.

Olen tänä vuonna jälleen Chilifesteillä myös töiden puolesta, joten saan heilua chilipäiden seassa viikonlopun jokaisena päivänä. Hyvä niin, sillä nyt ehdin napostella joka kojun läpi.

Katso Chilifestin ohjelma kokonaisuudessaan tapahtuman sivuilta.

Chilifestin yhteydessä Pakkahuoneen puolella on Tampereen oma pienpanimofestivaali Tulli Beerfest, jota suosittelen kaikille oluen ystäville. Tsekkaa viime vuotinen ryyppyreissuni, hyvin meni!

Jos viikonlopun töiltäni ehdin, yritän ehdottomasti päästä Hipin ja poikien kanssa käymään huomenna myös Hiedanrannassa! Lauantaina Hiedanrannassa järjestetään perinteeksi muodostuneet Puutarhajuhlat, joissa on musiikkia, taidetta ja lastenkulttuuria. Ihastuttavan tapahtuman ohjelmassa on muun muassa elokuvaa, keppihevostelua, jättisaippuakupla-show, sirkusta ja vaikka mitää hauskaa actionia. Lisäksi maksuttomassa tapahtumassa on monia katuruokakojuja tai paikalle voi myös saapua omien eväiden kanssa.

Hiedanrantaan voi seilata myös maksuttomalla vesibussikuljetuksella Mustalahdesta klo 10.30–17.30 ja toki Hiedanrannasta on myös paluukuljetus samaa reittiä.

Katso koko ohjelma Hiedanrannan Puutarhajuhlien FB-tapahtumasta.

Jee! Kesä ei vielä ole ohi. Mennään kaikki porukalla tukkimaan kaikki hauskat ulkoilmatapahtumat ja vietetään vielä monta kivaa kesäpäivää ennen kuin sulkeudutaan mökkeihimme loskaa pakoon.

Kannattaa tsekata myös Mahtavia Tampere-vinkkejä lapsiperheille ja Lapsiperheille ravintolavinkkejä Tampereella.

Hauskaa viikonloppua kaikille! Hippi palasi juuri lasten kanssa lintutornin pyöräretkeltä.

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.