Viikonloppuakut

Viikonloppuna talo täyttyi sukulaisista. Hippi kokkasi ison padan hirvikäristystä ja eri puolelta Suomea saapuneet kyläilijät toivat mukanaan Muhosen, Reittisen ja Kansakoulun leipiä. Pakastin lastattiin mustikoilla ja puolukoilla. Poika nukahti ruokapöytään pakahduttuaan ensin riemusta ovesta lapanneista rakkaista ihmisistä ja Pikkuveli tuijotti tyrmistyneenä monessa sylissä.

Kummitätini toi näytille roskalavalta(!!) löytämiänsä Artekin tuoleja ja pikkupöydän miä aattelin, et miä voin kunnostaa nää teille, jos teillä ois käyttöö. Miä nyt vaan otin nää näytille, et siä voit kattoo, oisko teil näille mitää paikkaa.. – Ai että onko!?! Hypin tietysti riemusta kattoon ja järjestin jo keskelle kukkaolkkariin tilaa tummansinisellä laminaatilla päällystetylle pikkupöydälle. 

IMG_0264.JPGHipin kanssa lähdimme pitkästä aikaa treffeille, joita ennen sain miettiä, tuntuuko typerämmältä antaa vauvan hoito-ohjeita a) kätilölle b) anopille c) neljän lapsen äidille vai d) ihmiselle, joka on kaikkea edellä mainittua. Hauska ravintolailta päätyi muutaman hyvän mutkan kautta suureksi yllätykseksemme uuteen Torni-hotelliin. 

IMG_0281.JPGSaavuttuamme hyvin nauraneina Nekalaan liikutuin lähes kyyneliin nähdessäni koko porukan pihassamme halkohommissa. Ainakin neljä mottia on jo urakoitu! (Loput voi kantaa suoraa takkaan…)

Tänään harmaa arki herätti rankkasateen ropinalla ja nuhaisella vauvan itkulla. Hippi oli häipännyt töihin jo ennen seitsemää. Tyhjältä tuntuvan kodin portailta löytyi päivän lehtien sijasta sateeseen unohtuneet olkkarin matot ja vedellä täyttynyt pyöräilykypärä. Hädissäni taistelin kaatosateessa likaista pressua halkopinon päälle. Pitäisi laittaa pyykit koneeseen, maksaa sähkölasku, pestä vessa, leikkiä autoilla ja kannella nuhanenää. Lämmittää yläkerta.

Ensin juon kaksi kuppia kahvia, jonka jälkeen käynnistän viikonlopun energialla täyteen ladatut akut. Kaiken jaksa taas ihan hyvin. Satakoon.

Iso kiitos viikonlopun vieraille ja mukavaa sadepäivää kaikille!

 

 

Share

18 kommenttia

 1. jennajohannasi kirjoitti: Vastaa

  Siis mä voisin elää noilla Inezin katkaravuilla (ja mansikkamojitolla) <3 Minun puuhommat eteni niin, että ekan pinon kaatuessa loput päätyivät epämääräiseen kasaan liiterin perälle. Yksi pino siististi siinä edessä, niin näyttää kuin olisi kunnolla tehty.

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Reittisen rieska ja kummitädin murre tunnistettu ja paikannettu oman kotiseutuni tuotteiksi!
  Hatunnosto sinulle hienosta murrelainauksesta. Se on niin ärsyttävää, kun joku ulkopaikkakuntalainen yrittää imitoida ja sitten sanoo että ”mie”. Jumalauta, se on ”miä” ja se ei ole yhtään sama asia!

 3. miäsiä kirjoitti: Vastaa

  Miä ja Reittisen rieska bongattu täälläki!

 4. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ootko muuten huomannut, että monet bloggaajat yrittävät jäljitellä kirjoitustyyliäsi? Etenkin tuota tyyliäsi viljellä kursivoituja lainauksia tavallisen tekstin sekaan. Täällä Lilyssä törmää siihen ainakin, huomaa, että ovat Asikaisensa lukeneet.

 5. RdS kirjoitti: Vastaa

  ”Hippi kokkasi ison padan hirvikäristystä…”

  Resepti, silvuplee!

 6. Oranssinen kirjoitti: Vastaa

  Täällä yksi joka kursivoi lainauksensa ihan kouluoppien pohjalta 😉

 7. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Olen seurannut blogiasi nyt muutaman kuukauden. Ihan parasta viihdettä!! Itse olen myös äitiyslomalla (yhden nuhaisen) vauvan kanssa, kun vauvan isoveli viilettää hoidossa osan viikosta. Olet useampana kertana osannut pukea sanoiksi juuri ne samat tunteet, joita itse täällä poden. Kiitos ☺️

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  haha! Niin juuri. Mitä väliä oikeastaan ;D

  Tsemppiä sinne lämmityshommiin!!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Reittinen on niiiin hyvää!! 🙂 Just laitoin paahtimeen.

  Ja jooh, kotkaa oon kuunnellu koko ikäni, vaikken kotkalainen olekaan! Se on hieno murre ja mun mielestä kotkalaisilla on yleensä hieno ääni, erilainen ku muualla.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  En oo kyllä huomannut. Mutta jos joku täältä on jotain inspistä saanut, niin se on hyvä se 🙂

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Laitan ohjeen mahdollisimman pian! Oli meinaan todella hyvää, liemi piti ryystää, vaikka vähän nipotinkin asiasta (niporeppana kun olen!)

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihan mahtavaa!! 🙂 Kiitos tästä kommentista!

  Ja onnea sinne vauvailuun ja paranemisia pikkuiselle sinne myös. Ärsyttävää, kun pienikin nuha saa röörit tukkoon 🙁

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Näinpä!

 14. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Lottovoitto tuollainen kummitäti! Ja kyllä niitä Artekeja vaan löytyy lavoilta, minäkin kerran löysin enkä ole sun kummisi, ainoastaan yhden afrikkalaisen pikkutytön ja suomalaisen koiran…

  Tsemppiä sateeseen, antaa sataa vaan, kun on lämmityspuita ja lämpimiä ihmisiä ympärillä.

 15. RdS kirjoitti: Vastaa

  Hianoo! Hirvikäristys on sukulaisissa tosi usein tosi kuivaa ja sitä jyystäessä aina miettii, että eikö muka hirvestä saa aikaiseksi mehukasta hössöä (kun itte teen omasta mielestä tosi mehukasta poronkäristystä tosi helposti ja vähällä vaivalla).

 16. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, ja pikaista paranemista myös sinne 🙂
  Blogiisi löysin muuten mieheni avulla, kun hän naureskeli jollekin kirjoituksellesi Hipistä. Mieheni on pelannut Hipin kanssa samassa joukkueessa nuoruudessaan. Itse muistan Hipin Ruman baaritiskin takaa. ”Aina” kohdatessa laulettiin lastenlauluja 😀
  Terkuin, Emmi

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaha! Hauska kuulla. Mikä laulu se on ollu??

  .. itsekin muistan Hipin baaritiskin molemmin puolin 😀

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Äläpä! Samainen täti on kunnostanut kaikki meidän vanhat ovilistat, käynyt hakemassa (toisen tädin kanssa! <3) tuon meidän keittiön puukaminan Haminasta, vahannut meidän keittiön tason..ja nyt pukkaa Artekkia. Kyllä kummitytön kelpaa istuskella Reittistä syömässä! 😀

  Tsempit sinne myös, sade on onneksi vaihtunut loskaksi. Ja KYLLÄ lämmityspuita olen tänäänkin fiilistellyt. Pitääkin tehdä sellanen perinteinen puulämmityshehkutuspostaus. TAAS..

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.