Vielä vähän Italian matkasta

Lauantain gaalailta peruuntui lapsen oksennettua naapurin liukumäkeen, jota pyyhkiessäni päivittelimme Nekalan muijien kanssa olipas taas ajoitus.. Mutta oikeastaan yrjöajoitus oli ihan priima: meillä oli oksennustauti päivää ennen Italian lomamatkaamme sekä päivä palaamisen jälkeen. Reissussa olimme kymmenen päivää oksentamatta! Miten hienoa!

Gaaloja tulee ja menee, mutta Italian reissu on ikuinen.

Positiivisena käännänkin katseeni vielä lomareissuumme, joka muutenkin oli monella tapaa merkittävä. Ensimmäinen vähän isompi ulkomaan matka perheen kanssa, molemmat pojat olivat ensimmäistä kertaa lentokoneessa. Hippi palasi pitkästä aikaa vanhoihin tuttuihin Toscanan maisemiin, joissa on aikoinaan asunutkin ja joissa olemme myös yhdessä ennen lapsia reissanneet.

Iloksemme matkaan lähti myös muutama Hipin sisko ja loppuviikosta Hipin vanhemmatkin vielä liittyivät reissuseurueeseemme. Toscanassa majoituimme kaikille uuteen paikkaan, kauniiseen taloon, josta oli vain kävelymatka Colle di val d´Elsan linnamaiseen vanhaan kaupunkiin sekä uudempaan keskustaan, josta on hyvät yhteydet esimerkiksi Sienaan, Firenzeen ja SanGimignanoon.

Lähellä oli myös puistoja, ruokakauppa ja ravintoloita. Majoittauduimme talossa kahteen tilavaan huoneistoon, joissa oli omat avokeittiöt, makkarit ja kylppärit sekä säilystystilaa. Taloa ympäröi kaunis puutarha, jossa oli paljon tilaa leikeille ja pallopeleille ja lisäksi pihassa oli myös iso uima-allas, joka harmiksemme oli vielä huhtikuun kiinni. Onneksi jättimäiset vesipyssyt vähän korvasivat läträystilannetta.

Isossa talossa oli useampia huoneistoja ja muutamia muita matkaseurueita, mutta kaikilla oli päivisin omia menoja, saimme ihan rauhassa hengailla oman porukan kesken. Pääsiäisen aikaan pienessä Colle di val d´Elsassa oli liikkeellä pyhiinvaeltajia ja lisäksi keskiaikainen kaupunki on myös pyöräilijöiden suosiossa kauniiden maisemareittien ja vierekkäin sijaitsevien linnakylien ansiosta.

Isolla seurueella matkatessa menimme paljon pienten ehdoilla yrittäen silti vähän toteuttaa kaikkien lomasuunnitelmia, jotka liittyivät lähinnä lähikaupunkeihin tehtyihin retkiin, kauniista maisemista nautiskeluun, skeittaamiseen, punaviiniin, Hipin Italian tuttujen kanssa vietettyyn aikaan, leppoisaan yhdessäoloon sekä tietysti paikallisesta ruoasta ja jätskistä nautiskeluun.

Onnistuimme aika hyvin! Välillä hajaannuimme, välillä söimme hyvin pomppulinnan vieressä ja välillä istahdimme jätskille ravintolaan, missä oli ok vessa. Välillä kullakin oli omia puuhia, töitä tai pakollisia opiskeluhommia, mutta rennot päiväohjelmat soljuivat kivasti yhteen kooten kaikki ainakin jossain vaiheessa päivää saman pöydän ääreen. Isommalla porukalla oli mukava istua iltaa lämpöisessä illassa, nautiskella Hipin kokkaamista pitkistä aamupaloista ja leikkiä lasten kanssa vesisotaa.

Vaikka liikuimme paljon jalan, busseilla ja junilla, meni meillä kaikki siirtymiset kaikkine  rinkkoinemme ja rattainemme hienosti -huolimatta lennon myöhästymisestä aiheutuneista hankalista aikatauluista. Lapset matkailivat hyvällä pössiksellä, vaikka laskeuduimme Roomaan pari tuntia nukkumaanmenoajan jälkeen. Pidemmätkin kävelymatkat sujuivat mukisematta, kun ympärillä oli mielenkiintoisia maisemia, välillä nostettiin lapsia olkapäille istumaan ja pysähdyttiin tarpeeksi usein syömään tai suihkulähteille läträämään.

Meillä oli aivan ihana matka, joka oli lapsillekin hieno elämys. Kysyttäessä Italian matkasta jälkikäteen Poika vastasi Siellä oli tosi kaunista! ja Mua hemmoteltiin siellä! Eli lomamme tarkoitus on mennyt jakeluun.

Reissussa saadulla auringolla ja loman energialla jaksoi viikonloppuna hyvin pyykätä yrjövaatteita, mutta pakko myöntää rästiduunikasaan palaamiseen olleen aika karu.

Onneksi toimistolle paluuta pehmittivät ”ihan pikainen” soitto kummitädiltäni sekä työpöytäni viereen kiikutettu kahdeksantoista laatuviinin laatikko(!!) sekä toimistomme uusi lattia! Kai tää tästä taas ja viikonloppuna on vappu.

Kovasti jo suunnittelen seuraavaa matkakohdetta! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

 

PS. Jos jollain on käytännön vinkkejä lentoyhtiöiden kanssa käydyistä korvauspuljauksista (lento yli 6 h myöhässä, jonka seurauksena myöhästyimme jatkoyhteydestämme ja jouduimme buukkaamaan hotelliyön Roomasta, soittelemaan ja matkustamaan taksilla sekä ostamaan uudet junaliput), niin olisin kiitollinen. Sellainenkin rästihomma makaa työkasani päällä.

 

Lisää matkastamme:

Lomakuvia

Miksi ihmiset tekevät pakettimatkoja

 

Share

12 kommenttia

 1. Saara kirjoitti: Vastaa

  Mikäli haluat helpottaa omaa vaivaasi korvauksia hakiessa, suosittelen käyttämään ifdelayd-firman palveluksia http://ifdelayed.com/fi/. Kokemuksesta voin kertoa että lentoyhtiöt yrittävät kaikin keinoin välttyä korvauksien maksulta milloin mihinkin vedoten.

  Ihanan kuuloinen reissu teillä ja mahtavasti ajoitetut yrjötaudit ?.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos tästä! 🙂

 2. Rosita kirjoitti: Vastaa

  Tässä mun kokemus Airhelpistä! Rahaa tuli, vaikka lentoyhtiö yritti vaan ignorrata korvausvaateeni: http://www.stoori.fi/angata/airhelp-auttaa-600e-takaisin-peruuntuneista-lennoista/

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, menenkin heti lukemaan! Hienoa, että sait korvaukset!!!

 3. Josette kirjoitti: Vastaa

  Katso vinkkejä myös täältä: http://www.tamamatka.fi/haimatulehdus/

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos! Menen lukemaan 🙂

 4. Alma kirjoitti: Vastaa

  Jos et halua maksaa provikoita asioidesi hoitamisesta, yksinkertaisesti hakemus lentoyhtiöön riittää. Finnairilla omalla kohdalla toiminut aina. Hotelliyö yms kulut kuitteja vastaan matkavakuutuksesta. Ei paha.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Vähän lueskelin, ettei Norwegianin kohdalla meinaa toimia tämä 🙁

 5. Kerovea kirjoitti: Vastaa

  Facebookissa on eri kiva ryhmä nimeltä ”suomalaiset matkailijat maailmalla” tai jotakin sinne päin. Siellä on aika paljon näitä korvausjuttuja pohdittu, josko sieltä joku vinkki?

  Ihania kuvia! Olin viime vuonna Italiassa ja rakastuin heti. Tässä juuri raavin kasaan rahoja lentolippuun…..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos vinkistä, pitääkin tsekata myös tämä!

   tsemppiä sinne lentokassan kartuttamiseen, Italia on sen arvoinen:)

 6. Heli kirjoitti: Vastaa

  Tsekkaas http://www.Peruutetutlennot.fi, jos et saanut jo muuta kautta korvauksia !

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos!! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.