Vapriikissa

 

Viime viikolla pakkasimme naapurin muijan kanssa extempore lapset mukaan ja poistuimme Nekalasta, juhuu! Teimme pienen retken Museokeskus Vapriikkiin

Vaikka Pojan kanssa on yleensä aina mukava mennä uusiin erikoisempiin paikkoihin, taidenäyttelytraumoissani ajattelin skeptisesti museovisiitin saattavan koitua jatkuvaksi Ei saa koskea sinne! Ei saa ottaa tätä! Älä koske! -mantran jankkaamiseksi, josta ei nauti pieni kulttuuriretkeläinen, itse jankkaajanatsi tai muut museovieraatkaan sen suuremmin. Turhaan mietitytti.

Vapriikissa oli paljon nähtävää ja osallistavaa touhua koko porukalle, myös kaksivuotiaalle.

P4300002.JPG

P4300001.JPG

P4300010.JPG

Luonnontieteellisen museon jättimäiset hirvi, karhu, susi sekä pimeä metsä jännittivät porukan pienintä, mutta yläaulassa pönöttäneelle jättimäiselle dinosaurukselle tyyppi nauroi jalkojaan heilutellen päin naamaa (!?). 

Mielenkiintoisia olivat kaikenlaiset koneet, joita oli paljon mm. kenkämuseon puolella sekä ala-aulasta löytynyt vanha liikennelaitoksen bussi, jonka kyydissä körötimme useampaan otteeseen naapureiden tarkastellessa kivimuseon kovat nähtävyydet. (Poika kyllästyi kiviosastolla ja omatkin ajatukseni kivimuseosta olivat vähän samaa kastia kuin ennakkoluuloinen suhtautumiseni ornitologiaanKiviäkin kiinnostaa! )

Lelumuseossa oli vanhoja lelujen lisäksi ohjattava auto sekä iso pehmustettu leikkialue lapsille.

P4300007.JPG

P4300009.JPG

Parasta koko reissussa taisi olla Kiekkomuseon lätkäsimulaattori, jota Poika on lämmimisen makuun päästyään muistellut päivittäin. Tiätty! 

Ihan kaikkia meneillään olevia näyttelyitä emme ehtineet reissullamme tsekkaamaan, jäi vähän seuraavallekin kerralle.

Sisäänpääsy Museokeskukseen maksoi aikuiselta kympin ja alle 7-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Huom! Perjantaisin klo 15-18 Vapriikkiin on ilmainen sisäänpääsy (ei koske Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla -näyttelyä).

 

 

Avartavaa tiistaita!

 

 

Share

5 kommenttia

 1. krisda kirjoitti: Vastaa

  Siis mikä ton pipa lens lauseen alku osa on? 😀

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Mun mielestä vireläine selkeesti sanoo, että

  Mää mukkasi rotvallin reunaa ja pipa lens!

 3. krisda kirjoitti: Vastaa

  selvästi 😀 rotvalli viel meni mut mukkasin 😀

 4. hörökorva kirjoitti: Vastaa

  Mut mikä ihme se kädet ylös -juttu oli?:D

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ruki vehr! (Kädet ylös!)

  Ruki ja jumalauta nääs vehr!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.