Vanha Kansalaisen paluu!

 

Mittarilukeman daivaus nollan alapuolella herätti sisälläni uinuneen Vanha Kansalaisen. Aamutoiminaan uninen Kansalainen tilasi kuusi heittomottia halkoja, kantoi kellarista välioven ja alkoi määrätietoisesti mäkättämään aukinaisista ovista. Lämpö karkaa! Eikö se ovi ny pysy kiinni! Harakat kiittää! Ovi kii!

Ensimmäiset besserwisserit ovat jo alkaneet alkaneet kämisemään puutalon kylmyydestä ja puulämmityksen vaikeudesta. (*Besserwisserit eivät asu vanhassa puutalossa, mutta tietävät sen mahdottomuudesta kaiken. Paremmin. Kuin kukaan. Missään. Ikinä. Kannattaa näiltä oman elämänsä kuntotarkastajilta kysyä, jos on minkäänlaista dilemmaa.* ) Silloin kansalainen nauraa tyytyväisenä partaansa on tässä talossa kuulkaa jo seitkyt vuotta pärjätty ja tuikkaa yhdellä tikun raapaisulla pesällisen tuleen. Tuhahtelee Clint Eastwood -ilmeellä henkisen länkkärihattunsa alta Fuck the Electricity.

600full-clint-eastwood.jpg

Kesäunien jälkeen Vanhakansalaisen hommat ovat hakusessa. Haenko kellarista halkoja vai puetaanko villapaidat päälle? Kärttyinen Clintti huutaa sisältäni, ettei täällä ennen marraskuuta mitään aleta lämmittämään. Uusavuttoman hupakon pitää vaihtaa farkkusortseista ja topista koostuva kotiuniformu pitkähihaiseen asuun. Haen yläkerrasta reinot ja napitan Pojan keltaisen villatakin. Välillä ignooraan sisälläni jupisevan jäärän ja napsautan tyytyväisenä vessan lattialämmityksen päälle. Hä hä! Luksusta! Hähä! 

Hipin ja Pojan ollessa syksyisellä metsästysreissulla laitoin poikkeuksellisesti alakerrassa sähkölämmityksen päälle, koska olin koko viikonlopun menossa käyden himassa vain nukkumassa. Sähköpröystäilystä seurasikin yöllinen episodi, kun kansalainen päätti baarin jälkeisellä tupenkoettelemistuulella lämmittää talon niin kuin she oikeasthi kuuluu lämmittäää. Tuli ei ollut ongelma, mutta Clintillä oli vähän tulitikut hukassa ja hattu silmillä.

Vaikka välillä halkojen raahaminen kellarista ja peltien kanssa pelaaminen käy hermoon, rakastan takkoja ja puulämmitystä. Talossa on raikas ilma, koska takat huolehtivat ilmanvaihdosta. Puun lämpö ritisee pehmeänä. Pimeinä iltoina katselen loimua. Joskus paistamme nakkeja. Halkotalokoissa on aina hauskaa porukkaa, vaikka viimeksi homma hoitui pilkkopimeässä kaatosateessa. Odotan innolla keittiön uuden puuhellan kanssa puljaamista. Hippi haaveilee kahvipannusta.

Do I feel lucky? Well do you Punk

 

Hyvää maanantaita! Nimimerkillä muutama motti halkoja pihassa. Aamukahvit eka.

 

 

Clint Eastwood -kuva: http://www.listal.com/viewimage/8145

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.