Vaippakakun ohje

Eilen juhlimme naapurissa iloisia yllätysjuhlia, jotka asiaan kuuluvasti alkoivat salamyhkäisellä väijymisellä odottaessamme mitään-aavistamatonta juhlakalua kampaajalta saapuvaksi. Mutta ehkä meijän ei kannata säikäyttää sitä, ettei se vaan ala synnyttään. Pitäiskö meijän olla piilossa olkkarissa vai keittiössä? Hei nysse tulee! Nysse tulee! Äkkiä piiloon! Kaikki hiljaa!

Naapurin muijan ylläri-babyshowereihin kuului tietysti paljon hyviä muijia, herkullista ruokaa ja ihania lahjoja! Itse pääsin vihdoin kokeilemaan vaippakakun askartelua -en ole ennen kyseistä vauvahörsykettä tehnyt -vaikka aika monista showereista olenkin nauttinut. Aika nopsaan improvisoitu kakku onnistui hyvin ja sen kasaaminen oli ihan kivaa puuhaa.

VAIPPAKAKUN OHJE:

Vaippakakkuun tarvitaan vaippoja, jotain kakun sisälle laitettavaa, nauhaa, teippiä, sellofaania, pahvia, sakset.

Tekemääni kakkuun riitti pieni paketti, jossa on 22 kpl (ykköskoon) vaippoja. Kakun sisälle laitoimme cava-pullon, sillä naapurin muija on tuntunut sellaisesta raskautensa aikana haaveilevan.

Kakun sisälle voi toki laittaa vaikka mitä muuta kivaa, kuten vaikka tuttipullon (esimerkiksi lasisen kauniin tuttipullon) tai vaikka rullata kantoliinan, huovan tai vauvanvaatteen. Kakun kasaamista helpottaa, jos keskelle pakataan joku pitkula pötkyläinen asia. Punkkupullo, skumppa tai muu on tähän tarkoitukseen aivan loistava vaihtoehto.

Niin. Rullasin vaipoista pieniä kääröjä, jotka asettelin pullon ympärille siten, että rullien aukeava puoli on pulloa vasten.

En halunnut remeltää vaippoja teippien tai liimojen kanssa, joten tein itselleni piipunrassista rengasmaisen apuvälineen, jonka avulla sain vaipat kasausvaiheessa pysymään tiiviisti ja tasaisesti paikoillaan pullon ympärillä ennen kuin solmin ne nauhalla. (Tähän tarkoitukseen käy varmasti myös iso kuminauha, en vain löytänyt sellaista meiltä.)

Kiristettyäni ja solmittuani nauhan vaippojen ympärille, irrotin piipunrassirenkaan pois. Kakun alle leikkasin pahvista ympyränmallisen alustan tukemaan, jottei kakku pakkausvaiheessa leviä ympäriinsä.

Ja sitten rullasin vaippoja vielä toisen kerroksen sisemmän kerroksen ympärille.

Ulomman ympyrän tultua symmetrisesti täyteen, kiristin myös sen kerroksen pysymään paikoillaan kultanauhalla, jonka jälkeen otin taas piipunrassisysteemin pois.

Alimman kerroksen tultua valmiiksi, pienensin piipunrassihommelia sopivaksi kakkoskerroksen kasaamiseen. Toinen vaippakerros rullailtiin samanlailla kuin alemman kerroksen sisäkerros.

Toiseen kerrokseen riitti yksi vaippakerros.

Toisen kerroksen olisi kivasti voinut tehdä myös vaikka vauvan bodyista ja pienistä housuista, jotka voi myös kääriä sopivan kokoisille rullille. Mutta nyt mentiin vain vaipoilla.

Pieni 22kpl vaippapaketti oli juuri sopiva tähän kakkuun näin, kun jätin pulloa vähän näkyville. Toki kakkuun olisi vielä voinut tehdä vaikka kolmannen vaippakerroksen ja laittaa vielä päällimmäisen kerroksen huipuksi  kakkukoristeeksi vaikka pienet tossut tai tutin tms…

Kasatessani sain muutenkin vaikka mitä uusia kakkukoristeideoita, mutta ehkä ihan hyvä, että aikaa oli rajoitetusti. Kakusta tuli ihan tyylikäs ja hauska. Toisen naapurin muijan ostamassa cava-pullossa oli vielä osuvasti kuva pikkuvarpaista, jotka söpösti jäivät pilkottamaan vaippakuorrutteen alta.

Lopuksi käärin koko komeuden sellofaaniin ja koristelin ruseteilla. Kas näin! Ihan hyvä tuli ensikertalaisen tekeleeksi ja taisi naapurin muijakin arvostaa panostusta.

Kakun lisäksi meillä oli myös muita kivoja ylläreitä ystävällemme -pitäähän äidillä olla kunnon jalkineet kärrylenkeille. Parempi muutenkin panostaa äidin kenkiin, sillä eiväthän vauvat osaa edes kävellä!

Babyshowerit ovat kyllä hauskoja juhlia. Haikealla mielellä eilen illalla muistelin omia puolentoista vuoden takaisia yllätysjuhlia, joista iloitsen edelleen.

 

Ihanaa tiistaita kaikille!

 

Lue myös muita:

Uusi äitiyspakkaus

Baby showerista

Onneksi ei koske mua

Yllätyys!

 

 

Share

5 kommenttia

 1. Metsärusakko kirjoitti: Vastaa

  Mun kaveri ois tarttenu nää ohjeet jokunen vuosi sitte. Sain kakun, jossa vaipat oli tungettu kakkuvuokaan. Kaveri ei tosiaan oo mikään askarteluihminen, mut haastettuna oli tehny parhaansa 😀 Oli vähä erilainen kakku, mutta jäipä kaikille mieleen ja voi sitä naurun määrää!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ahahhahahaaa IHANA!

   Ehkä näitä ohjeita ei pitäisi jaella, että jokainen odottaja varmasti saisi ystäviensä näköisen kakun. Ajatushan on tärkein!

   Itekin olin aika pihalla, kun aloin askarrella ja se oli ihan hauskaakin siinä mietiskellä, että mites nää nyt saisi tässä pysymään ja pitäisikö tähän laittaa toinenkin kerros ja mites ja mitäs… 😀

 2. Westend Mum kirjoitti: Vastaa

  Ensimmäistä kertaa näen käytettävän pulloa siellä tukena. Hauska idea 😉
  http://westendmum.fi

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   🙂 Joo, se oli juuri sopivan mallinen!

   Mitä niiden sisällä yleensä on ollut?

   1. Westend Mum kirjoitti: Vastaa

    Joitain pahvitötteröitä, talouspaperirullia tms. Mutta toi on paras – älä luovu siitä 😀
    http://westendmum.fi

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.