Vaikea menneisyys

P8200145.JPG

Ennen oli vaikeaa herätä (katkeamattomien) unien jälkeen aamulla ja pyöräillä alamäkeä _yhdeksäksi_ töihin puolen kilometrin päähän, mutta nyt töröttää vartin yli yhdeksän bussipysäkillä kahden talvivaatteisiin puetun lapsen kanssa repussa banaani ja vaihtovaatteet.

Ennen oli vaikeaa valita kamansa matkalle alle tunnissa, mutta nyt ehtii kevyesti pakata ainakin kolmen ihmisen tavarat sadevaatteineen ja kaivuri-Raneineen sekä tehdä autoon matkaeväät sillä aikaa, kun Hippi käy tankkaamassa auton.

Ennen oli vaikea ymmärtää parasta ystävääni puhelimessa ennen illanistujaisia. – Eiku kyllä mää ehin ihan hyvin käydä Alkon kautta, tässähän on vielä kaks tuntia aikaa! Ei mun pidä tässä ku vaan käydä kaupassa, laittaa pojille ruoat, sit me syyää, kootaan uus kerrossänky yläkertaa, mää laittaudun ja sit mää tuun, parin tunnin päästä, mutta nyt ihmettelen, mihin muija jäi silloin kuppaamaan.

Ennen oli vaikeaa juhlitun illan jälkeen nousta ennen iltakuutta ja kotipitsaa, mutta nyt jatkojenkin jälkeen yhteentoista nukkuminen on luksusta, jonka jälkeen jo mielellään joutaa nauravaan brunssipöytään syömään ja puistoon pyöräilemään.

Ennen oli vaikeaa häiritsevän pyykkikasan kerryttyä makkarin tuolille, mutta nyt puikkelehtii tyytyväisenä muovisten viidakkojen, talvihaalareiden, pikkuautojen ja banaaninkuorien välistä sohvalle hengähtämään kahvin kanssa.

Ennen oli vaikeaa, jos yöunia häiritsivät naapurin jatkot tai aikaisin aamulla aloitettu tietyö, mutta nyt herää virkeänä, jos öisiä herätyksiä on vain kolmen tunnin välein, eikä kukaan pakota nousemaan ennen kahdeksaa.

Ennen oli vaikeaa kokata joku oikea ateria, mutta nyt siivoillessa keittiötä ja hoitaessa kahta lasta, taiteilee kasvislasagnen koko porukalle.

Ennen oli vaikeaa päättää mukavaa lounaspaikkaa, mutta nyt tietää jo edellisenä iltana huomenna pöydässä olevan uunilohta ja lohkoperunoita noin kello kaksitoista, joka ennen oli aamu ja nykyisin on – totta tosiaan – puoli päivä! Juhuu! 

P7280006.JPG

Kyllä ennen oli ihan helvetin vaikeaa! Miten sitä on selviytynyt kaikista koettelemuksistaan, pakko mennä puhumaan traumoista jollekin ammattilaiselle!

 

http://www.youtube.com/watch?v=nKYib0YBfaw

Helpompaa alkuviikkoa kaikille!

 

Share

19 kommenttia

 1. Arkees kirjoitti: Vastaa

  Sitä yllättävästi jaksaa kun ei ole vaihtoehtoja ja kaikkeen sopeutuu 😀 Ihania hetkiä lasten parissa!

 2. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Lapset antaa ihan uutta virtaa ja uuden maailman ♡♡ 

 3. Emppu yksin kirjoitti: Vastaa

  Juuri näin! Mihin ihmeeseen se aika ennen kuppaantui! Kun olis voinut tehdä vaikka mitä! Hirveesti aikaa!

  Ite kyllä ahdistun edelleen pyykeistä…mut tosta lelujen välistä vielämahtuu…

 4. Jepujeee kirjoitti: Vastaa

  Hehe, ainakin ennen meni paljon enemmän aikaa kunnon humblebragin keksimiseen!! 😉

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, näihin ei kauaa tarvittu ;D

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mää tässä just mietin, miksi ne kuivat pyykit oikeestaan pitää laittaa välillä kaappiin..kun voi ottaa suoraan sieltä narulta päälle…

  🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, jotenkin tuli monta tuntia vuorokauteen lisää. Tai ehkä ennen aikas lepposeen tahtiin vaan on pakon edessä tullut toimeliaisuutta ja tehoa 😉

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Niitä kyllä on! <3

 9. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

  Näin! Voitko hei kertoa ton munkin miehelle, se on edelleen (raukka) sitä mieltä että ne pitää laittaa kaappiin välillä. Ihan turhaa hommaa minun mielestä! 

 10. Satsuma kirjoitti: Vastaa

  Sulla on kyllä osuvia postauksia 😉 Kiitos taas!

 11. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Ennen oli vaikeaa pyyhkiä ne kaks pölyhiukkasta kirjahyllystä imuroimisen jälkeen, kun oli ensin nostanut ne yhdet sukat ja yhden mukin imurin edestä (mä asuin silloin Nekalassa!). Rankkaa oli, ja siivous piti suorittaa vieläpä kahden viikon välein. Olisinpa silloin tiennyt mitä on jatkuva siivoaminen nelihenkisessä+ koira+kissa+pari pupua perheessä…. Helpompaa viikkoa sinne Nekalaan!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, en oo keksiny hyvää selitystä tähän kaappiasiaan!

  Samoin kun on tullut mietittyä, pitäisikö koko perheen sukat väärikoodata..yhdellä mustat, yhdellä punaset, yhdellä valkoset..niin helpottuisi se lajittelukaaos. 

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä OSUVASTA kommentista 🙂 Hehe Jee!

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo o niin tuttua..mutta eipä tämä siivous vieläkään mulle helppoa ole 😀 ON VAIKEAA edelleen! 

  Mukavaa päivää sinne teidän konkkaronkalle!

 15. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

  Tuohon on meillä ratkaisu. Mies ostaa ainoastaan mustia sukkia, ja tasan yhtä merkkiä. Se on kuin pelaisi muistipeliä, jossa kaikki kuvat on samanlaisia! 

 16. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Jep, vaikeeta on tääläkin ja vaikeutuu päivä päivältä 😀

 17. San kirjoitti: Vastaa

  Hih, nimenomaan. Mihin sitä ennen tuhrasi kaiken aikansa?! Kaikki on kyllä niin huvittavan suhteellista. Ja todellakin vaihtuu rytmit vuosien.

  Mutta, kuten viisas Petri Nygård osuvasti toteaa: ennen oli ennen, nyt on, nyt on nytten. 😀

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  NIin, mihin se kaikki meni? Kiireinen muistan olleeni silloinkin 🙂

  Nyt tosiaankin on NYTTEN!

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Aaaargh! VOIMIA!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.