Uutta keittiössä! – Ihanat Terhot

Kuinka monta ihmistä tarvitaan vaihtamaan keittiömme lamput? Ainakin kolme ja sen lisäksi hommaan pitää varata aikaa ja odotusta noin viiden kuukauden verran.

Kerroinkin viime vuonna vähän haaveilleeni uusista lampuista keittiöömme. Artekin kultakellot olivat kauniit, mutta umpinaiset kaunokaiset eivät talven pimeinä päivinä oikein meinanneet valaista tarpeeksi, ja olin alunperinkin suunnitellut joskus siirtäväni keittiön Golden Bellit parivaljakoksi ruokailuhuoneeseemme Aallon ruokapöydän yläpuolelle.

Kaipasin hämärämmässä pohjoispäädyssä sijaitsevaan kreisiin kukkakeittiöömme tyyliltään sopivia valaisimia, jotka valaisevat myös ympärilleen -ei vain suoraan alaspäin. Olin pistänyt silmäni Maija Puoskarin suunnittelemiin Terho-valaisimiin jo vuosia sitten nähtyäni hauskoja puisia terhoja, varmaan Avotakassa tai asuntomessuilla. Aina vähän mietin vielä joskus ostavani hauskan terhovalaisimen, johonkin.

Ja viime vuonna marraskuun ollessa synkimmillään huomasin haaveilemieni puukantaisten Terhojen olevan -30% Black Friday -alessa tanskalaisessa verkkokaupassa. Ja niinpä onnessani tilasin itselleni ennakkojoululahjaksi kaksi terhoa, pienen ja isomman!

Jotka tosin ovat lymyilleet kotimme kaikissa eri nurkissa melkein puoli vuotta.. Kerran jo kävin ostamassa rautakaupasta lamppuihin kannat, jotka asentamisen jälkeen huomasimme vääriksi kauppojen jo mentyä siltä päivältä kiinni, huoh. Jonka jälkeen pakkasin lamput taas laatikoihin.

Kunnes appiukko saapui pitkästä aikaa kylään! Ja tänään parin tunnin kantojen vaihtelun, pöydillä kiipeilyn ja yleisen ruuvailun jälkeen, keittiömme katossa roikkui kaksi ihastuttavaa terhoa! Jes!

Modernit koivukantaiset Terhot sopivat kukalliseen koivukeittiöömme ihan täydellisesti. Ja etenkin isompi terho levittää valoa niin tehokkaasti ympärilleen, että heti valaisimet sytettyämme hämmästelimme koko keittiön tuntuvan jopa paljon aikaisempaa isommalta.

Olen ihan supertyytyväinen ja onnellinen valaisinpäätöksistäni. Jes! Uuden huuvan ja uuden valaistuksen myötä rakas retrokeittiömme näyttää ihanan valoisalta ja muutenkin ihan uudistuneelta.

Vaikka ei toki mikään valmista vielä ole, varmaan koskaan.

Maltillista viikonloppua kaikille! ”Ennen”-kuvia keittiöstä täällä!

Lue myös:

No se odotettu huuva

Koti sellaisena kuin se ei ole

Olkkari ennen ja jälkeen

Vuosi kaakelimaalauksesta ja perse-episodi

Sneak peek uudelle terassillemme

Uusi tulokas – Artek Aalto 83

Share

4 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti: Vastaa

  Hei, voitko paljastaa mikä tuo tanskalainen verkkokauppa oli? 🙂
  Yst. terv. nimim. Terhoista haaveileva, ehkä joku päivä -81

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tottakai, se oli tämä
   https://materdesign.com/

   Ja on kyllä ihanat! 🙂

 2. Terhot sopii paikallee kuin nenä päähän!

 3. No nyt on.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.