Uuniperunat

Viime aikaiset ruokapostaukseni ovat olleet sen verran huomionhakuista itsesäälissä kieriskelyä, että menetän pian hapuilevan otteeni julkaista mitään onnistuneita reseptejä. Lohdutin itseäni kuitenkin vanhalla Rapeat lohkoperunat -ohjeellani, jota tsekkaillaan joka kuukausi yli tuhat kertaa. Helppo ja rapsakka perunaohje on suunnilleen synnytyskertomukseen verrattavaa hittikamaa.

Pottusuosio yllätti kotikokin, joka tullaan pian tuntemaan naistenlehdissä lohko-Asikaisena. Lohko-Asikaine kokkaa eteerisesti kauniissa keittiössä uskomattomia lohkoannoksia viiniä siemaillen (ilman punkkurenkaita koivuisilla pöytätasoilla tai shöpherryshtä). Lohko-Asikaine lohkoo lohkojuureksia. Lohkojuustoa. Lohkoraakapuuroa. Lohkohedelmiä(, joka on uusi smoothie ilman soseutusta!) Viherlohkoa. Lohkosushia. Sekä kaikista trendikkäimpiä Lohko-bowleja. Uuh.

No niin. Lohko-Asikaisella lähti vähän lohkosta, palataan perunaan.

Ajattelin sunnuntain kunniaksi jakaa uuden _helpon_ perunaohjeen! Itselleni tuli pienenä yllärinä uuniperunan valmistamisen ääliöhelppous. Ystäväni yritti kesällä selittää tekevänsä usein tarjolle uuniperunoita ja erilaisia kastikkeita, koska se on tosi helppoa…ei muuta kun ne perunat uuniin ja…. Kuuntelin kauhuissani mietiskellen, ettei varmana ole helppoo! Siinähän pitää tietää joku saakelin hifiperunalaji ja folioo and shiiiit … melkein pidin käsiä korvilla mölisten emmää haluu tietää joo joo joo emmää haluu tietää! Ei oo helppoo! Ei oo helppoo!

PC130355.JPG

Puolen vuoden mietiskelyn jälkeen päätin pistää potut pottuina uuniperunoiden helppoudella leuhottavalle ystävälleni ja kokeilla ohjetta. Selvisi, että herkullisten uuniperunoiden tekeminen on helppoa.

 

Helpot uuniperunat

Isoja jauhoisia perunoita (esim Rosamunda)

Kääri perunat folioon ja töki niihin haarukoilla reikiä

Paista uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia, jonka jälkeen 200 asteessa noin puoli tuntia (perunan koosta riippuen).

PC130356.JPG

Tarjoile erilaisten kastikkeiden kanssa.

Erilaisia kastikkeita uunipottuihin saa näppärästi loihdittua edellispäivien rippeistä, pastakastikkeista ja salaatin jämistä. Teimme tomaattipohjaisen, jugurttipohjaisen ja smetanapohjaisen kastikkeen. Kasviksia, rapuja ja aurajuustoa joukossa. Uuniperunat on kiva ruokaidea myös, jos pöydässä on erikoisruokavalion omaavia henkilöitä. Ihanaa oli!

 

Lisää Asikaisen ruokavinkkejä:

Tapas-ohjeita (mm. patatas bravas)

Lohkoperunat

Sitruunainen feta-peruna-salaatti

Sitruunapasta

Hirvikäristys

Pataleipä

 

Herkullista sunnuntaita kaikille!

 

Share

19 kommenttia

 1. Viiriäinen kirjoitti: Vastaa

  Joo, on niiden tekeminen helppoa. Mutta se syöminen! Miten ne edes kuuluu syödä? Mätetäänkö sitä täytettä potun sisään? Vai rapsutetaanko pottua erikseen muusiksi ja heitetään suuhun, ja äkkiä soossia perään? Miten vältetään ärsyttävät folionsuikaleet suussa? Ja miten siedetään sitä perunajankkisotkua jota on aikuisillakin kädet ja naama tahmeana, kun projekti lähestyy loppuaan?

 2. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Mä fanitan ehdottomasti enemmän Lohko-Asikaista kun Pasta-Gullichsenia… ;D

 3. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Sä totaalisesti unohdit yhden bravuurin tosta listasta, nimittäin ne päiväkodin myyjäisiin tehdyt kusipäävaahtisnekut! Pitäskö sun koittaa tänä vuonna niiden valmistamista uudelleen??

 4. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Noni! Tähän minäki tahon vastauksen!

  Ja smoothie ilman soseutusta 😀 tälle nauretaan pitkään, kiitos taas Asikaine!

 5. iidami kirjoitti: Vastaa

  Vielä helpommalla pääsee kun tökkii niihin perunoihin reikiä ja laittaa ne mikroon! Vähän öljyä ja suolaa pintaan ja sinne vaan pyörimään, ei mee kuin pari hassua minuuttia!

  Ei kuitenkaan kannata tässä versiossa kääriä niitä folioon. 

 6. Tica kirjoitti: Vastaa

  Komppaan edellistä, mikroon vaan! Neljä minsaa täysillä, kääntö ympäri ja toiset neljä minsaa. Sit vaan ruokaveitsellä risti päälle, väliin voita, papuja tomaattikastikkeessa ja päälle juustoraastetta. Kaikki hyvin maailmassa.

 7. Saijaaa kirjoitti: Vastaa

  Tykkään tästä blogista hirveästi koska se ei ole täynnä materiaa ja mainostamista ja sitä miten mahtavaa ja ihanaa hei kaikki on ja kaikki unelmat toteutuu. Kuinkahan monella ihmisellä tässä maailmassa (joka on iso) kaikki tai edes yksi unelma toteutuu? Siis vaikka paiskisi töitä ja olis vaan ihan supertyyppi noin niinku syntyjään. Eli kiitos että kirjoitat tavallisesta arjesta, joka toki saa olla mukavaa ja perushyvää.

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah hahaha! Ei käyny tää ees mielessä. Eka otin folion pois ja tein siihen perunan päälle sellasen ison ”ruksin veitsellä ja avasin niitä kuoria vähän. Jonka jälkeen veitsellä ”pilkoin” perunaa vähän siinä kuoren sisällä. Sitten kastiketta päälle ja söin haarukalla ja veitsellä!

  Onnistui jopa multa. YOU CAN DO IT!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  You got it!

  Laitan pian myös hedelmälohkojen ohjeen! 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ne nekut oli sellainen menestys, että parempi pitää se resepti edelleen salaisuutena 😉 Säilytän sitä kassakaapissa.

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tää on taas ihan uus juttu, kiitos tästä. pitääkin ehkä kokeilla..voiko sillain tehdä monta kerralla?

  Ja kuinkas keittiö silloin lämmitetään? ;D

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa herkulliselta! KOKEILUUN! 🙂

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä kommentista, tulipas hyvä mieli:) Ja niin tulee mulle hyvä mieli kirjoitella ihan tavallisesta arjesta, kun on tälläisellä unelmaperheellä paiskattu <3 Kiitos kun luet!

  Paitsi että nyt heti (eilinen postaus) päästiin tavallisesta arjesta kotisiivouspalveluun ja yhteistyöpostaukseen, koita kestää ;D

 14. Poffuliini kirjoitti: Vastaa

  Niin aliarvostettu ruoka ettei tosikaan. Uuniperunoiden tekeminen on mun mielestä jopa helpompaa ku normi pottujen keitto, uuniperunoissa kun ei haittaa jos menee ylikypsäksi, toisin kun keitinperunoiden kaa saa välil pelata jotain ihme sekuntipeliä! 

  Ja jos ei oo mitään kymmeniä perunoita tehtävänä niin ihan huippu tulee ku ottaa kypsän perunan pois foliosta, halkasee ja ihan hetkeksi uuniin takas ni se kuori vähän rapeutuu ja voi syödä kuorineen oikeen mielellään koko potun.

 15. salallaa kirjoitti: Vastaa

  Ja vielä helpommala pääsee jos laittaa perunut ihan vain sellaisenaan uuniin… ilman siis tuota foliota.

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha! Kiitos tästä vinkistä, kuulostaa herkulliselta 🙂 Pitää heti ens kerralla kokeilla nyt, kun oon vauhtiin päässy!

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Testaanpa senkin!

 18. statisti kirjoitti: Vastaa

  Ensin folio pois niin että varmasti palaa näpit. Sit täytteitä kauheesti vaan ja pikkulusikalla toki syödään. On herkkuu! T. 80-luvun lapsi

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jotenkin tuli tästä sellanen polttomuistikuva sormiin… ja totta, pikkulusikallahan se pitäisi vedellä. Ja tilliä päälle 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.