Urbaani Tullin Sauna

Tampere julistettiin tänä vuonna maailman saunapääkaupungiksi. Asiasta tuli ilmeisesti heti jonkinlainen biiffi Jyväskylän kanssa, enkä ihan tiedä, minkä tyyppisellä löylytyksellä asia lopulta selvitettiin. Ehkäpä tänä vuonna avatulla Tullin Saunalla oli osuutta tilanteen ratkeamiseen Tampereen eduksi. Tullintorin lähistölle semi parkkihallityyppisiin tiloihin rakennettu Tullin Sauna on omanlainen erikoismestansa, jossa tuli syksyllä poikettua pariinkin kertaan.

Tullin Saunan tiloissa on aamusta iltaan auki olevan hirsisaunan lisäksi myös ravintola, joka tarjoaa aamupalaa, lounasta ja kattavia viikonloppubrunsseja sekä spessua bistroruokaa, kuten mustaamakkaraa ja muita paikallisia erikoisuuksia. Listalla on myös hyvä valikoima pienpanimo-oluita ja muuta drinkkiä, joita voi tilata ja viedä myös saunan puolelle.

Ensimmäisen kerran ajauduimme paikalle ihan vain syömään koko perheen kera. Etsimme kahden nälkäisen lapsen kanssa sunnuntai-iltana auki olevaa kivaa ravintolaa ja hetken mielijohteesta päädyimme syömään Tullin Saunaan, jossa keittiö onneksi oli vielä auki. Tilasimme heti kärkeen ihania naposteltavia, kuten SIPSEJÄ!! ja rapsakoita paistettuja ruistikkuja, joilla saimme pahimman nälän taitettua pääruokia odotellessamme.

Itse söin Vegemin chorizolla täytetyn vegeburgerin, joka oli oikein maukas. Ei ihan niin hyvä, kuin tilaamamme sipsit, mutta eihän mikään muutenkaan ole sipsejä parempaa! Kaikki ruoat olivat herkullisia ja tarjoilu ystävällistä. Pojat huomioitiin mutkattomasti ja lapsille tilatusta burgeriannoksesta taidettiin lopulta veloittaa vain puolet tavallisesta listahinnasta. Myös brunssit ja aamupalabuffat ovat  muuten 7-12-vuotiaille puoleen hintaan ja alle 7-vuotiaat syövät ilmaiseksi.

Brunssille en ole vielä kerennyt, mutta Tullin Saunan brunsseilla on kuulemma kattavasti tarjolla erilaisia makuja vuodenajan ja sesongin mukaan. Pysyvään valikoimaan kuuluvat muun muassa Saunan omat makkarat, ruokaisat salaatit, tuorepuurot ja kalalautaset.

Saunomassa olen myös käynyt Tullin Saunalla ja olin ihan iloisesti yllättynyt kummallisen hirsiseinän takaa löytyvästä tunnelmallisesta saunaosastosta. Saunasta pääsee myös vilvoittelemaan lastaussillalle, josta mukavasti näimme Tampere-Talon konsertista virtaavan juhlapukeisen kansan. Vähän tosin jäin kaipaamaan jonkin sortin paljua vilvottelupaikalle. Suihkualue on yhtenäinen ja siellä on myös iso puhallettava uima-allas sekä paljon kylpyleluja lapsille.

Tullin Saunassa on kaksi sekasaunaa, joissa molemmissa saunotaan uikkareissa. Uikkareiden lisäksi ei oikeastaan tarvi ottaa muuta mukaansa, sillä saunalta saa oman ÄMPÄRIN, jossa on kaikki tarpeelliset, kuten pyyhe ja juomamuki! (By the way: ämpärin saa vain lainaan saunan ajaksi, ei kannata ihan heti lähteä siis jonoon.) Ja itseasiassa myös uikkareita saa paikan päältä lainattua, tuli sekin testattua -unohdin nimittäin omani kotiin, perus! Pukkareista löytyy myös hyvät setit kosmetiikkaa ja hiustenkuivaaja, joten välttämättä mitään ei tarvi tuoda mukanaan. Saunomaan voi mennä vaikka spontaanisti ja Tullin Saunaan pääseekin joka päivä ilman ajanvarauksia.

Että semmoinen mesta. Saunareissu voisi olla ihan hauska idea vaikka kaveriporukan tai perheen joululomapuuhaksi. Aatonaattona Tullin Saunassa on ohjelmassa myös koko perheen joulusauna.

Suosittelen tsekkaamaan saunapääkaupungin urbaanin tulokkaan. Laukontorille rakennetun Kuuman saunassa en ole vielä ehtinyt käydä, pitäisi päästä testaamaan sekin!

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Lue myös:

Kaikista merkittävimmät treffit

Rakas vakkari – Wanha Tappi

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.