Unelmien grillijälkkäri

Nyssi! Vielä on grillikautta jäljellä, joten pakko heti jakaa tämän kesän ehdottomaksi suosikiksemme noussut super grillijälkkäri. Mahtavan maun lisäksi jälkiruoka on helppo valmistella ja kokata vaikka notskilla.

Herkku on ilmeisesti ainakin partiolaisille vanha tuttu, mutta itse ihan ummikkona kuulin hommasta vasta tänä kesänä mökkivieraamme esiteltyä poikansa netistä bongaaman jälkiruokaidiksen. Nimittäin suklaiset grillibanaanit!

Hommaan tarvitsee vain banaaneja ja suklaalevyn, myös tummuneet banaanit käy hyvin! Banaaneihin tehdään pienet viillot kylkeen, varren juuresta melkein kantaan asti. Viillossa leikataan banaanista noin puolen sentin siivu pois, jotta kylkeen jää sopiva vako, johon suklaapalat saa helposti asetettua. Viiltoon upotetaan varovasti noin 5-6 palaa suklaata siten, että palat pysyvät banaanissa tukevasti. Suklaan voi valita oman maun mukaan, meillä oli mustikkakeksi(?)suklaata, joka sopi täydellisesti tuoden hieman rousketta muuten sulavaan annokseen.

Banaanit voi asetella vaikka vuokaan tai suoraan grilliin sellaisenaan. Kun suklaa on sopivasti sulanut, on banaanit valmiita syötäväksi.

Suklaabanaanit voi syödä lusikalla suoraan kuoresta sellaisenaan tai päälle voi laittaa vaikka kermavaahtoa, vaniliakastiketta tai jätskiä sekä mansikoita tai mustikoita.

Ihana, helppo ja nopsa grillailujälkkäri, joka maistuu etenkin suklaan ystäville. Simppelit ainekset on myös helppo ottaa vaikka metsäretkelle reppuun mukaan.

Olemme tänä kesänä grillailleet paljon, etenkin mökillä kaikki ruoat tulee yleensä kokailtua notskilla rannassa. Uutena kesäherkkuna on maistunut naapurin muijan lanseeraama sulatejuustolla täytetyt chilipaprikat, joita olemme tänä kesänä nautiskelleet jo aika monta kertaa. Kannattaa kokeilla niitäkin! Ja banskuja!

Ihanaa elokuuta kaikille, vielä on kesää jäljellä!

Muita hyviä jälkkäreitä:

Naapurin muijan posse

Anopin kinuski-setti

Ihana grillijälkkäri

Share

7 kommenttia

 1. Reetta kirjoitti: Vastaa

  Täydellistä! Ensi viikolla vastassa saaristohäät, jossa kylmätila minimissä. Täydellinen makea herkku illanuotiolle. Kiitos tästä ?

 2. Saarni kirjoitti: Vastaa

  Pieni vinkki aikuisten makuun: lorauta valmiiseen banaaniin pieni tilkka rommia. Täydellinen makupari!

  Hyvää tulee myös vaihtamalla osa suklaasta vaahtokarkkeihin tai lisäämällä rouskeeksi pähkinöitä/pähkinämurua.

  Ritilättömällä nuotiolla kieputamme banaanien kärjistä rautalankalenkin makkaratikkuun, ja jokaisen saa paistella oman banaaniveneensä. Joskus on kieputettu yksittäin folioon ja laitettu hiillokselle.

  Chlipaprika tuorejuustolla lähtee kokeiluun!

 3. Heya kirjoitti: Vastaa

  Kuvat on todella houkuttavia! 😀 Mitä ihmettä tuo punainen on banaaneissa – tomaatteja??

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JOo, kuvat ei ehkä oo ihan parhaat. Olin mökillä aika mökkimoodissa, niin ei tullut sommiteltua.
   Ne on mansikoita.

 4. Anonyymi kirjoitti: Vastaa

  Eikös nää ole vanhempia kuvia, kun muistelen tämän olleen jonkun edellisen kesän postauksissa?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Nää on tän vuoden.. vaikka usein kyllä kierrätän vanhoja kuvia. Mutta näitä banskuja tehtiin vasta ny ekaa kertaa 🙂

 5. annepa kirjoitti: Vastaa

  Kesähän jatkuu ainakin teillä siellä, joten varmaan grillailettekin vielä. Kokeilkaa laittaa joka toisen suklaapalan tilalle vaahtokarkki! Jos enää ei tule grillattua tänä kesänä, niin ensi kesänä sitten.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.