Unelmatreffeillä

Ihanan ja vilkkaan mökkijuhannuksen jälkeen Hippi ilmoitti järkänneensä meille yllärinä pienen get awayn, ihan muuten vaan. Tyyppi oli sopinut valmiiksi lastenhoidot ja varaukset, meikäläisen piti vain pakata bikinit ja mekko messiin ja hypätä riekalepaitaisen kuljettajan kyytiin. Parasta!!

Ajelimme kauniiden järvimaisemien ja tuulessa huojuvien kukkapeltojen läpi humisevien mäntyjen valtaamalle Punkaharjulle. Majoituimme ihanaan Hotelli Punkaharjuun, josta olen aina vähän haaveillutkin. Vanhoilla vaaleanpunaisilla puurakennuksilla on aina ollut paikka sydämessäni ja Hotelli Punkaharju on aivan ihastuttava myös sisustukseltaan. Taidetta, kaunista vanhaa lasia, väriä ja sopivasti myös seestettä! Ja aurinkoterassilta jyrkkään rinteeseen avautuva järvimaisema.

Tavallisen huoneen sijasta Hippi oli varannut meille pienen mökkeröisen, jossa saimme omassa rauhassa möllöttää. Saavuimme siis mökiltä mökkiin, parhautta! Punainen pieni metsämökki oli söpösti laitettu, isoista vanhoista ikkunoista aukesi näkymä metsälammelle ja rantasaunalle oli vain pieni hilppaisu, jonka saattoi kipittää kylpytakki viuhuen.

Ensin vähän harmittelimme edellisenä päivänä olleen Ville Leinosen keikan missaamista, mutta oikeastaan oli juurikin täydellistä viettää aikaa ihan rauhassa kaksin. Käppäilimme lähimetsissä ja laitureilla, katselimme alueen taidenäyttelyt, lueskelimme kirjojamme, kävimme hotellin hyvässä ravintolassa syömässä ja nautiskelemassa täydellisestä punaviinistä ja taivaaseen kurkottelevien honkien huminasta.

Illaksi varasimme oman saunavuoron viihtyisestä rantasaunasta. Kävimme monta kertaa hiekkarannalla uimassa ja istuskelimme saunatuvan terassilla katselemassa illaksi tyyntynyttä järvimaisemaa, kuuntelemassa musiikkia ja höpisemässä mm. urakriisistäni, joka yleensä viikon vapaan jälkeen alkaa muodostua. Hipin neuvo on aina sama: siun pittää kirjottaa kirja. Yleensä rakkaani ohjetta seuraa lakipiste, jolla päätän niin tehdä, kunnes suunnitelma päättyy arjen alkamiseen. Vähä vaikee tässä mitään kirjaa kirjottaa, ku emmää oikeesti ehi ees suihkuun!

Aamu metsässä alkoi täydellisesti naisten aamusaunassa, jonne saavuttuani löysin pukuhuoneen penkiltä Hipin edellisiltana unohtuneen puhelimen. Pitkätukka ei ollut edes vielä huomannut kaivata kännykkäänsä saapuessani aamu-uinnilta voitonriemuisesti löytöäni heilutellen. Perus.

Meillä oli ihana vetäytyminen vauhdikkaan mökkijuhannuksen jälkeen. Teki hyvää nauttia rauhasta ja kesälomani sai täydellisen alun, joka sai unohtamaan työjutut, joita olin vielä ennen juhannusta junassa pyöritellyt.

Kaunis Punkaharju on aivan ihana paikka pienelle kotimaan lomalle! Harjun mahtavat metsämaisemat ja hiekkarannat ovat lumoavia ja vanha hotelli sekä kaikki ympäröivät rakennukset ja pihapiiri kukkatarhoineen on laitettu niin pieteetillä ja hyvällä maulla kuntoon, että metsien lisäksi myös hotellilla vallitsee inspiroiva ja rentouttava tunnelma.

Hotelli Punkaharjulla järjestetään melko aktiivisesti myös kaikenlaista ohjelmaa, kuten keikkoja ja tarjolla on esimerkiksi villiyrttikursseja, lisäksi alueella on hyvät sienimaastot. Ihan lähellä on myös vesi- ja puuhapuisto Kesämaa sekä Luston Metsämuseo, joissa olemme molemmissa käyneet useampaankin kertaan lasten kanssa. Myös Johanna Oraksen Taidekartano on lähellä ja omalaatuiseen Parikkalan Patsaspuistoon on kohtuullinen ajomatka. Haluaisin tänä kesänä käydä kreisissä Patsaspuistossa yöllä, kun elokuussa alkaa illat pimetä.. Kävijöille ilmaiseen puistoon kun pääsee kiertelemään koska vaan.

Suosittelen todella lämpimästi ihastuttavaa Hotelli Punkaharjua uniikkina kotimaan kohteena! Punkaharju on kesällä muutenkin aika tyrmistyttävän kaunista aluetta.

Ihanaa kesää kaikille!

Lue myös:

Enpä olisi arvannut

Kosinta

Koskettava Parikkalan Patsaspuisto

Share

2 kommenttia

  1. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

    Sun Hippis on kyllä ihan poikkeuksellinen…

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      On 🙂 <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.