Tyytyväinen parisuhteeseesi? Rasti ruutuun

Hippi kiikutti eilen illalla neuvolasta saamiaan rasti ruutuun -lomakkeita. Kuinka usein lapsi ärsyttää, meneekö hermot ja kuinka usein on rakkautta. Lapsijuttujen lisäksi papereissa tiedustellaan myös parisuhteen tilaa. Kyselyssä on rasti ruutuun -meiningillä annettuja vaihtoehtoja, joilla koitetaan punnita perheiden pärjäämistä. Saimme lomakkeita muistaakseni jo raskaana ollessani sekä perheemme vauva-aikana. Tiedustelin neuvolassa, että todellako ihmiset rastittavat rehellisesti ruutuun, että tulikin tuossa läimäistyä riidellessä? Kuulemma on yleistä, että paperille on helpompi vain ruksittaa pahempikin tilanne. Lomakkeilla yritetään saada perheiden pahoinvointi, taloudellinen ongelma tai vaikka väsynyt vanhempi ajoissa neuvolan tietoisuuteen.

Illalla naputtelin tärkeitä meillä-on-sekasta-vaan-ei-haittaa-kun-on-ihku-räsymatto -blogosfäärijuttujani ja Hippi täytti lomakkeensa keskivauhdilla. Tänään aamulla neuvola, joten rastien oli oltava pian ruudussa. Oman lomakevuoroni aikana aloin häirikkönä luntata Hipin lappusesta. Mitä sää hei laitoit tähän. – Ai jaa niin mäkin. Entä tähän? Ai usein on henkisen väkivallan pelko ilmassa? MITÄ HELVETTIÄ SÄÄ TARKOTAT? – Just tota, täällä saa pelätä tollasta huutoa ja nalkutusta. Taas leijuu sellanen kotikiusaamisen ja henkisen väkivalla ilmapiiri täällä! -…!!?? !!!? – No en mie oikeesti niin siihen laittanut! Ah hah haa. Saatanan hippi. Nytkään täällä ei saa rakkautta ja huomioo, kun muija vaan pistää blogosfääriä eetteriin!

Lomake aiheutti kiusaa sohvallamme, mutta osa vastauksista selvitti asioita. Kaikki ei vain tule puheeksi, vaikka kuinka yrittää avointa ilmapiiriä. Ai jaa, mikä sua on harmittanut? Jaa, no kiva että tähän oot tyytyväinen. Mitä tällä tarkoitat. Kysely oli jollain putkiaivoisella taktiikalla selkeämpi menetelmä selvittää joitain hiertäviä asioita. Kaikki ei tule ilmi menestyksekkäällä mikä sun nyt taas on mikä sun nyt taas on -tekniikalla (muuten todella toimiva tekniikka, suosittelen). Ja toki oli kivaa saada useita rasteja parhaimpaan ruutuun, jos sitä henkisen väkivan leijuvaa uhkaa ei lasketa.

Muistelenpas tähän vielä raskausajan lomakkeita. Paperissa oli monta kysymystä lapsuuteen liittyen ja monta pitkää viivaa vastausta varten. Hipin paperissa oli vain yksi, tyhjentävä lause: Minulla oli kaikin puolin onnellinen lapsuus. Olisin halunnut valokopioida paperin ja laittaa anopille postissa, mutta tapamme mukaan kirjoittelimme kyselyitämme myöhässä ja palautimme ne pian täytettyämme.

IMG_0395.JPG

Toivottavasti kaikki saisivat paljon parhaita rasteja ja tuntisivat olonsa levänneiksi..

_ harvoin

_ melko harvoin 

_ melko usein

X usein

Ihanaa viikonloppua ja leijumatonta ilmapiiriä!

Share

4 kommenttia

 1. annakarin kirjoitti: Vastaa

  Mekin täytettiin ne just noin. ”Mitä sä laitoit?”, ”aha, miks sä niin laitoit?” jne. Laitoin itse niihin lapsuuskohtiin, että jotkin asiat ei menneet ihan putkeen silloin ja siitä tuli hirveästi kyselyjä. Mietin siinä sitten, että ei olisi pitänyt laittaa mitään. Tuntu, ettei se tyyppi uskonut, kun sanoin, ettei se nyt mun oman lapsen kasvatukseen vaikuta ja muutenkin kyllä puhun niistä asioista perheeni kanssa tosi paljon ja avoimesti.

  Muistan, kun synnytyksen jälkeen sinne jälkitarkastukseen piti täytellä noita lappuja myös. Mulla oli kaikki erinomaisesti ja usein. Kaikkiin väsymyskohtiin ei ikinä. Jotenkin mulla ei se ihan pikkuvauva-aika väsyttänyt ja muutenkin kaikki meni niiin paljon paremmin kuin raskausaikana. Mut se neuvolantäti ei uskonut! Alkoi epäilemään, että en uskalla puhua rehellisesti. Siitäkin tuli siis aika paljon kyselyitä ja mä vaan yritin selittää, että eiku ihan oikeesti. Ens kerralla laitan sinne tahallani pari huonoa kohtaa, niin ei tule turhia epäilyjä mielenterveydestä.. :–D

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haa, hei meillä (tai mulla) oli ihan sama juttu noiden vauva-aikalappujen kanssa. Olin ihan todella onnellisessa pöllyssä, eikä mua väsyttänyt oikeastaan ikinä. Itkin onnesta joitain lattialle jääneitä sukkia, voi kuinka söpöö..Itse tosin jo täyttäessäni niitä äärionnellisia ja mikään-ei-ärsytä-koskaan-lappuja, sanoin ääneenkin, että tää ei nyt taas hyvältä näytä, mutta taisin rehellisesti vaan rastittaa onnelliset vastaukset.

  Ei ne siellä neuvolassa mitään ”epäilleet”, kun huuruilin sielläkin huolella. Kattokaa nyt KUINKA IHANA VAUVA meillä on..ei väsytä..ei ärsytä..ei haittaa imetys..mikään ei haittaa..rakastan kaikkia 😀 Mammakerhossa naureskellaan välillä, kun vaikutin alkuun vähän sekaselta fiilistelijältä..

 3. annakarin kirjoitti: Vastaa

  No mä menin sinne aina tukka takussa ja reikäiset kengät jalassa. Neuvolantäti ei kai vielä silloin tiennyt, että siltä mä nyt vaan aina näytän… :–D

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No ei me paljon paremmalta näytetty!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.