Tyylitön sydän remonttiin

Rakastamme ruokaa ja vietämme paljon aikaa talomme keittiössä. Pöydän ääressä naureskellaan aamupuurolla ja istuskellaan usein iltaa kavereiden kanssa. (Vaikka ei olla asuttu talossa kuukauttakaan, on monta kivaa iltaa vietetty ja kynttilöitä poltettu) Keittiö on kotimme sydän, mutta tällä hetkellä meillä sykkii aika tyylitön sydän. Ihmettelen, miten samaan keittiöön on saatu mätsättyä niin monta rumaa erikoissisustusratkaisua:
1. Puupaneeli. Kasaripuupaneelia lattiasta kattoon kahdella seinällä. Love it!
2. Valkoinen (kulahtanut, likainen) lasikuitutapetti. Sitä on keittiössä kaikkialla, missä ei ole puupaneelia. (kuulemma helppo irrottaa!)
3. Muovimatto. Väri: oksennus.
4. Kaariholviovi! Kyllä 40-luvun taloon pitää kaariholvi kovertaa. Love the pitserian ovi!
5. Puujäljitelmäkaapistot. Kirkkaan valkoiset muovipintaiset kaapit yrittää huonosti esittää olevansa puuta. Ja tsekatkaa kaappien vetimet. Eikä vaan se, että ne on aika hirveät, niistä ei vauvansormikaan saa otetta.
6. Kulmakaappi! Miksi apupöytää on pitänyt jatkaa vielä kulmallisen verran? Tähän mahtuisi vielä lisää säilytystilaa, tehdään tähän tälläinen epäkäytännollinen kulmakaappi hei joo.

Vähän pelottaa mahdolliset tyylivarkaat ja markopaanaset, jotka varmaan kärkkyvät keittiön ikkunan takana. Nyt heti alkuun tehtävän keittiörempan tarkoitus on kuitenkin vain järkiratkaisu: ikkunaseinä on edellisen asukkaan mukaan kylmä, joten seinä avataan, katsotaan, mitä se on syönyt ja varmaan eristetään. Koska horrorkeittiö on suht siisti ja toimiva, kokonaisvaltainen keittiön uusiminen on remppaprioriteettilistalla aika hännillä, joten saamme nauttia keittiön tyylikkäästä olemuksesta vielä varmaan ainakin vuoden pari ennen kuin pääsen sisustamaan sen mieleiseksemme. (Ykköspriona on rempat, jotka vaikuttavat talon lämpöisyyteen, säilystysratkaisuihin yms käytännöllisiin juttuihin, tylsää) Haaveissa olisi ihana keittiö, jossa kaikilla seinillä olisi retrot paperitapetit, yksinkertaiset kaakelit, lautalattia, modernit ’vetolaatikot’  alhaalla ja mahdollisesti yläkaappeja vain toisella seinällä, kaapit pelkistetyt tai sitten 50-luvun henkeen tyylitellyt, makee jääkaappi ja uudet koneet…
Haaveilla saa.

No, on tästäkin ’järkiseinärempasta’ myös se hyöty, että paneelit saavat nyt kyytiä ja toivottavasti kaariholvi myös. Muuten olen päättänyt suhtautua keittiöön huumorilla seuraavan vuoden ajan ja laittaa purkkeja ja patalappuja rohkeasti esille. Olla luova ja värikäs sekä jankata jo eteisessä kyläilijöille, että tämä ei ole vielä valmis.

141_2080157_img1035016500596177436.jpg

Tässä keittiö koko paneeliudessaan. (kuvassa on itseasiassa vanhan asukkaan kamat vielä)

vanhakeittiö2.jpg

Ja tästä se alkaa. Kova kiire näyttää olevan raksahipillä ja appiukolla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty <3

 

Share

1 kommentti

  1. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

    No toi nyt NIIIIIN kauhee oo. Siellä vois olla myös puupaneelikaapinovet. Ja vaaleansininen muovimatto. Ja vaaleanruskeat kodinkoneet.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.