Tunnustuksia – Salaojasta allikkoon

Naapurin muijan kanssa mietimme bussissa tulevaa kesää ja puutarhasuunnitelmia. Aikeinamme on tehdä yhteinen piharemontti saatuamme vihdoin kaadettua pihojemme välisen aidan sekä raivattua isolla sahalla meidän puoliskomme villiintynyttä puutarhaa. Lunta maassa, mutta fiilistelin jo kevättä:

– Vois vähän miettiä sitä puutarharemonttia ennen kesää..

– Niin, jos kysyis sitä tarjousta vaikka heti alkuvuodesta siitä firmasta…

– Niin..tai jos sää kysyisit..?

– Öö, no..?

– Mää tavallaan kävin jo juttelemassa sille puutarhurille…

– ??

– ..törmäsin siihen yksissä bileissä tossa pari kuukautta sitten..juttelin vähän siitä pihasta ja muusta..

– !!??

– ..tai oikeastaan sönkötin ihan huolella. Kaikesta…

– !!?

– .. en muista ihan tarkasti, miten se meni. 

– !?!!

– Ei ehkä kovin hyvin..muistan, että se tais olla vähän vaivaantunut..tai oli..ja mää olin ihan fiiliksissäni..ööh..olin juonu vähän viiniä..

– !!?

– ..ja boolia…

– !!?

– niin jos _sää_ kysyisit siltä, jos se tulis käymään ja miettiin sitä tarjousta. Eikä puhuttais musta mitään.

– Ei jumalauta!

– No nii-i. No so-rii!

– Sanotaan sille, että sulla on koko kesän korkki kiinni, etkä puutu sen tekemisiin jos se enää ees suostuu tuleen kattoon meijän pihaa! Voi helvetti sun kanssas.

51059907.jpg

Salaojiin hautaamani törttöilyt kaivettiin esiin. Tunnelma oli kokolailla sama kuin tunnustaessani Hipille avautumisestani jatkoilla Matti Mikkolalle hänen käshittömäshtä urastaan, joshta on ollut minulle ihmishenä todella paljon iloa koko elämäni ajan. Ja mää itkin kun kuuntelin shen Shaimaan ekan biishin. Mikä she nyt on she she  Nyyt lei ki tään..no shää tiiät! Shää oot tehny shen…

Kääriydyn edelleen mattoon miettiessäni Mikkola-monologiani, jonka päätteeksi nojasin / lähinnä kaaduin päin halasin coolisti shankariani, joka etsi pakotietä pihdeistäni. Onneksi mokistani kettuilevan Hipin pystyy aina palauttamaan ruotuunsa muistuttamalla hänen räppäämisestään Klubin bäkkärillä. Alasti. Palefacelle. 

Ennen kuin löydän naapurin muijan kaapista räppääviä luurankoja, aloitamme pihasuunnittelumme pistämällä minun turpani ja korkin kiinni. Voin samalla miettiä uuden vuoden lupaustani.

 

 

Mukavaa uuden vuoden odotusta!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.