Totuusmummon toinen kohtaaminen

Itkettyäni puhelimessa anopille, neuvolan tädille ja lehtimyyjälle katsoin puiston läpi pyöräilevän totuusmummon lähestymistä lakonisella no tää se tästä puuttuikin -ilmeellä.

– No nii. Ohan se Pojan äitikin välillä täällä ulkona. Viimeksi kun sanoin, ettei oo näkyny niin heti täällä sitten törmätään.

– Niin..

– No se on kiva, että sääkin _välillä_ oot kerenny puistoon..ootko jo äitiyslomalla vai?

– En..

– Niin, aatteli, ku on toi sun maha aika iso jo…

– Niin..

– No mutta kiva, että oot sääki päässy Pojan kanssa ulos. Niinku mää viimeeks sanoinki, että tää se on aina isänsä kanssa ulkona.

– Niin..

– Emmää sitä mitenkään silleen. Kuvvaan, että on niin ihana isä Pojalla, kunne aina menee yhessä. Se on kiva se. Tuolla ne käy sorsia syöttämässä ja pyöräilemässä. Ja kiikkumassa. Tai pelaamassa. Aina yhessä puuhaamassa. Se on mukavaa. Mää olin tyttären kanssa yksi..Oma isäni oli kyllä apuna. Äitistä jätti aika. Ku ei sitä koskaan tiiä, mikä sitte lopulta vie…

Totuusmummon kertoillessa elämästään lakoninen pärstäni rauhottui pikkuhiljaa peruslukemille. Poika hymyili kiikussa. Mummo kertoi omasta raskaudestaan, kuinka hän oksensi monta kuukautta kuin pieni eläin. Mutta hyvin se selvisi se pieni, kummää jo pelkäsin jääkö sille mitään. Touhuistaan lapsensa kanssa, kuinka välillä oli raskastakin. Mutta yleensä mää oon ollu aika ilone. Sekä työstään tehtaalla. Kuinka hänen linjastonsa siirrettiin Turkkiin ja mummelit eläkeputkeen. Yhteisiä tuttujakin meillä oli. Höpötteli lähitalojen asukkaista, joissain vielä asui alkuperäisiä. Lähibaarin juorut selattiin läpi alkaen vuodesta kahdeksankymmentäkaksi. 

Poika ajoi ympyrää pienellä pyörällään ja kuunteli tarkkaavaisena mummon juttuja ja naureskeluja.

– Sää se oot sulonen poika. Mutta veikeen näköne on se isäki. Joo-o..se on kyllä kivannäkönen se sun miehes!

– Joo, ohan se.

– Mää just kattelin, kunne täällä oli puistossa, että siinä on ihana parivaljakko. Eikä ollenkaan haittaa se pitkä tukka. Se sopii sille, sellasta särmää. 

Lähtiessämme Pojan kanssa käppäilemään kotiin lounaalle huiskutimme virnistelevälle mummolle. Huomasin aamuisten murheideni unohtuneen mummon pyörän tarakalle ja kiitävän kovaa kyytiä jossain Viinikan suunnalla.

..vähän vielä nauroin miettiessäni, kuinka veikeen ja kivannäköisenä mieheni eilenkin täydessä puistossa viihdytti koko naapurustoa.

IMG_8720.JPG

IMG_8721.JPG

Eikä ollenkaan haittaa se pitkä tukka. Sellasta särmää..

 

Kyllä tämä tästä. Ihanaa torstaita kaikille!

 

Share

64 kommenttia

 1. honeychile kirjoitti: Vastaa

  Ei näitä uskalla töissä lukea, täydellinen repeäminen viimeisen kuvan kohdalla 😀

 2. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

  ^Komppaan 😀 😀 😀 

 3. saippis kirjoitti: Vastaa

  Sama täällä, täys ääneen repeäminen kahen viimesen kuvan kohalla 😀 Mahtava!

 4. annannanna kirjoitti: Vastaa

  Mie en kestä!!!!!!!!! 😀 😀

 5. katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Mää toivoin ja arvasin että sää vielä huomaat ettei totuusmummo ole paha ollenkaan.

  Mutta jumaliste että onkin särmää! Pitää panna varmaan päivän Asikais -hetkeä varten työhuoneen oven ”varattu” -lappu ja ovi kiinni. Tai oikeestaan mää oon sitä mieltä että toimistonauraminen lähentää työtovereita. Justiin ykskin tuli kyseleen että mikä mulla on.

 6. jolielaide kirjoitti: Vastaa

  Päivän paras! Huutonaurut aiheutti täälläkin! Onneks oon kotikoneella.. 😀

 7. terratee kirjoitti: Vastaa

  Ei juma! Miten tollasen reijän saa aikaan? Eikö hän päälle laittaessa huomannut?! XD

 8. miipeli kirjoitti: Vastaa

  Hihitän junassa! Kivat pökät! 😀 Ihania ootte te kaikki kyllä, totuusmummoineen kaikkineen. <3

 9. HennaK kirjoitti: Vastaa

  Jos totuusmummo on entisiä tehtaantyttöjä, häntä voisi pyytää liukuhihnalle ompelemaan Hipin pöksyihin paikkoja? Ja liekuttamaan lasta?

 10. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Ahahahhaaaaaaaa! 

  Ja siis onhan tuokin että sä kaiken muun lisäks hyörit ottamassa kuvia noista, mitkä noi taas on, ”housuista”. Kalsarihousuista. 

 11. jermia kirjoitti: Vastaa

  Vähä ku luukkuhousut 😀 ilman luukkua…

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Repeäminen on monella tavalla teemana tässä postauksessa siis ;D

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ehkä Hipin housutkin luki tän postauksen!

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah haa! Pitää olla erikseen Asikais-tauko, tämä on kivoin kommentti 😉 Lupaan huomenna laittaa jonkun perus perunaruokaohjeen! 🙂

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jee! Meikä heitti läpän!

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  EN MÄÄKÄÄN YMMÄRRÄ..eikä oo kauaa, kun tulin futismatsista noissa housuissa..mutta sillon oli mustat kalsarit alla, niin ei ollut niin ilmeistä. Mutta ovat kuulemma iha hyvät vielä!

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, totuusmummo oli tänään ihana piristys, täytyy kyllä myöntää 🙂

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo. Tulin pahaa aavistamatta pyörällä töistä suoraan puistoon ja huomasin, että naapurin poikien mummia ihan hirveesti hihitytti ja muitakin. Annoin jo vähän palautetta (käsittämättämän likaisesta ja reikäesestä paidasta), että missä ryysyissä sää taas pyörit täällä, kunnes huomasin tuon habituksen takaa päin ja mykistyin. Oli pakko tallentaa, että EI NÄIN!!!!

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ei ollut kangastehtaalta, vaan paperitehtaalta tai tarroja ilmeisesti oli tehnyt 😉

  Täällä kyllä riittäisi paikattavaa…

 21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvä idea..ompelenkin siihen sellasen luukun vielä riemastuttamaan! 🙂

 22. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  <3

 23. possu kirjoitti: Vastaa

  ”eiku näähän on vielä ihan hyvät…”

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ei kestäny housutkaa! 😀

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  NII I! Kauhulla ootan, millaset ne housut on, jotka ei enää kelpaa.. 

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  <3

 27. possu kirjoitti: Vastaa

  ja hei: noihan on ihan ehjät polvista:D

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  (siis en mää tullu noissa housuissa matsista vaan Hippi, kirjoittelen taas mitä sattuu)

 29. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kyllä tais olla vähän puhki polvistakin..ei vaan näy tuossa kuvassa, kun niin mustaa. Pitää ens kerralla ottaa puistoon parempi kamera, että saan todellisemman kuvan näistä mun arjen kohokohdista!!

 30. TiinaK kirjoitti: Vastaa

  ahahahahahahaa 😀

  Totuusmummolle särmää silmänruokaa!

 31. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Sydämen mallinwn reikä <3.

 32. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  En ole kyllä yhtään sellainenihminen , joka näpsyttelisi kaiken maailman blogeja kehumassa, mutta kyllä taas on niin laadukas postaus että oksat pois ja kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Pikkuisen menee toiston puolelle, vaan kun on paras blogi niin ei auta kuin kehua. Parasta ikinä: Asikaine. Piste.

 33. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Aaah, ”ihan hyvien housujen” kosto! 

   

  Ihana mummo! Mä tykkään ihan hirveästi mummoista. Tunnen täältä kotikylältäni suurimman osan eläkemummoista ja hengaan niiden kanssa tätien kahvittelutilaisuuksissa. Kaikkea mielenkiintoista niiltä oppii. Ehkä tuo sun mummokontaktisi on käynyt lukemassa sun blogia, kun huomasi tulla korjaamaan, ettei hän millään pahalla sanonut? Puuman blogia lukee hänen äitinsä, sun blogia myös totuusmummo? Mun tuli muuten jo siitä ekasta mummopostauksesta sellainen hellä tunne, kun mummo oli pannut merkille teidän ihanan parivaljakon.

   

  Kirjoitan ehkä läpiä päähäni, kun väsyttää niin… Kuhan jotain sanoja peräkkäin!

 34. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Mahtava tarina siitä kuinka tärkeää tuollaiset kohtaamiset on itse kullekin. Mummo on varmaankin melko yksinäinen ja siksi tuntuu toisinaan tuppautuvan seuraan. Kuitenkin Sinä ystävällisenä ja empaattisena ihmisenä soit hänelle hetken kertoa omasta elämästään varmasti saaden siitä itsekin perspektiiviä omiin arkisiin murheisiisi. Jotenkin tunnuit ihanasti sulavan tarinan edetessä. Vanhat ihmiset on tarkkanäköisiä monille asioille, niinkuin mummokin oli huomioinut miehesi osallistumisen lapsen päivittäiseen elämään. Sinusta se kuulosti hiukan hassulta ja teillä se on normaalia mutta voin vakuuttaa Sinulle että helmen olet löytänyt rinnallesi. Nykyään kaikilla on kiire, kiire ja kiire. Montakohan isää teidän leikkipuistossa häärää yleensäkin. Veikkaisin ettei montaa.
  Ihanaa on lukea kirjoituksiasi remonteista, parisuhteesta ja lapsiperheen vilkkaasta elämästä, välillä kaoottisestakin menosta. Teillä tuntuu olevan aidosti arvot kohdallaan ja suuri sydän kummallakin. En tiedä tavoittiko sinua kommenttini synnytyspelkokirjoitustasi koskien, mutta toivotan vielä levollista ja luottavaista mieltä H-hetkelle. ”Kivun kautta Jumala luo uutta”
  Terveisin lukijasi Madisonista, Wisconsinista.

 35. Niemine kirjoitti: Vastaa

  Mä oon tullu siihen tulokseen, että meijän sukupolven naiset on pienenä kattonu niin paljon Turhapuroja, et tollasia meijän ukotki sit on!!

 36. koikkarista nääs kirjoitti: Vastaa

  Onneksi oma ukko kulkee ehjissä farkuissa ja nähkarotsissa…jees. Verkkareissa meiltä ei kotipihaa kauemmaksi lähetä. Ja buutsit tekee miehen! Muuten voi olla välillä ”hampuusi” ja leikkiä Turhapuroa kerran kesässä.

  Mutta on se symppiksen oloinen, tuo sun hippisi. Pitkätukkaiset sällit saa aina pään kääntymään, jos vielä muu habitus sopii. (Mutta että vaatteet riekaleina…ne saa senkin anteeksi!) Kyllä oma ukkokin sen tietää, mitä tää tyttö tuijottaa 😉

  Nää puistomummot saattaa olla rasittavia. Meitä on niin moneen junaan, nuoria ja vanhoja.

 37. Lepa kirjoitti: Vastaa

  XDXDXD En kestä noita housuja……… ”Ihan hyvät vielä” 😀 Miten ihmeessä ne on voinu mennä _vaan_ tuolta takamuksesta tuollee rikki, onko se istunu johonkii tervaan ja vetäny ittensä ylös??

 38. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kyllä taas tirskutti postausta lukiessa.

 39. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, kyllä nyt on sellanen kuumis puistossa!

 40. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa! 🙂

 41. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kannustuksesta ja lukemisesta 🙂 Jee!!

  Ja on hienoa, jos kun hajoilee rikkinäisistä housuista ja saa siitä hyvästä papukaijamerkin! 

 42. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvä, että oot siellä ottanut kylän mummot haltuun! Hyvä!! 🙂

  Jotenkaan en usko puistomummon lueskelevan blogeja. Kyllähän se alkuun taas grillasi mua, ku en  oo niin usein puistossa ku hippi ja isosta mahastakin lasetti taas huolella 😀 Että perussetillä lähettiin liikkeelle, jonka jälkeen mää varmaan olin niin tuimana, että se vähän sitten päätti pehmentää palautetta ja alko jutteleen, että mitä oikeesti sanomisillaan tarkoitti.

  Ja hyvin kirjoitit läpiä tänne! Anna mennä vaan 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 43. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentistasi ja kauniista sanoistasi! 🙂 Mukava kuulla, että siellä asti lueskellaan höperryksiäni! Ihan mahtavaa.

  Ja juu, on se mummo vähän yksinäinen, sitä se sanoikin. Ja naapurin muijankin kanssa jutellut ja muidenkin puistoilijoiden kanssa aina höpöttelee. Ikkunasta huutelee kulkijoille, että saako heittää koiralle makupalan ja käy välillä vähän väsyneitä herättelemässä 🙂 Mutta niinhän me kaikki aina välillä kaivataan juttuseuraa, herättelijää tai ystävällistä sanaa, kun on ollut vaikka huono aamu. Siinä voittaa kaikki, kun ottaa aikansa ja hetken turisee!

  Ja itseasiassa, nyt voin kyllä ylpeänä sanoa, että tuossa meidän lähipuistossa on monta isää, jotka kyllä pelaa ja leikkii, keinuttaa ja touhuaa lasten kanssa ihan tosi paljon. Varmaan yhtä usein ne siellä tönöttää kun me äiditkin ja ihan sekaryhmissä liikutaan kanssa. Se on oikeesti tosi kiva juttu. Ja Hipin puuhastelua Pojan kanssa oon kyllä arvostanut ihan ensimmäisestä päivästä alkaen 🙂 Se on ihan parasta, vaikka joskus tunnenkin lievää ulkopuolisuutta. Toki mulla on pojan kanssa sitten ihan omat puuhastelumme..

  Ja kiitos, kaikki synnytyspelkoon liittyvät kommentit olen kyllä ajatuksella lukenut läpi! Ja varmaan vielä pariin kertaan luen ennen h-hetkeäkin!

 44. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mää en ooenää pysty kattoon Uunoja, kun kerran katoin pojan kanssa kaksin… Oltiin käyty saunassa ja tehty popparit ja istuttiin sohvalla ja eka kommentti pieneltä oli ISI ON TELKKARISSA!  Isi ei oo käyny suihkussa…

  😀 En pystyny enää  kattoon, kun Uuno paineli sen kesälookissa valkoisissa arskoissa ja muistutti Hippiä niin perkuleesti, etten vaan pystyny kattoon! 😀 😀 😀

 45. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa hyvältä!! Täällä turhapuro on kyllä liikenteessä harva se päivä ihan kotipihan ulkopuolellakin..

  Mutta joo, puistomummon on semmosia ku on ja kuuluvat asiaan 😀

 46. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 En määkään kestä, mää heitän ne meneen seuraavan tilaisuuden tullen! 

  Ja tuo teoria tervasta on varmaan ihan totta. En ihmettelis, jos sellanen tilanne ois tullu vastaan…

 47. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvä! Niin pitääkin! 🙂

 48. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Voi Hippi 🙂 🙂 🙂

  Sun elämä on kyllä jännittävää, koskaan ei tiedä mitä Hippi on keksinyt 😀

 49. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Panit totuusmummon ruotuun! Kyllä se siitä kouliintuu ja oppii olemaan 😉

 50. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Nyt on pakko vielä tuplapostata sen verran, että mitähän tapahtuu silloin, jos ”ihan hyvien housujen” alla on ”ihan hyvät kalsarit”?

 51. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  En kerro! Sillon mää en enää ota kuvaa!! 😀 😀

 52. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, tai lähinnä tuijotin vaan täysin kyllästyneenä itkuisilla silmilläni, niin se ei viitsiny ruoskia niin pahasti tällä tapaamisella. Anto armoo ;D

 53. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  HEI. Ennen elämässäni oli jännittävää, kun menin johonkin rokkaamaan ja enkä tiennyt, mihin yö kuljettaa. Tai muutin ulkomaille yksin tai menin uuteen duuniin tai lähdin hetken mielijohteesta matkalle tai festareille..

  Nyt jännitys koostuu siitä, kuinka riekaleisissa vaatteissa rakas elämänkumppanini puistossa odottaa..hmm…

  Puolensa ja puolensa…

 54. Tamperelainen ulkomailla kirjoitti: Vastaa

  Mun on pakko tulla vielä sanomaan, että kaikkien näiden huutonaurukohtausten lisäksi blogisi saa aikaan ihan suunnatonta Tampere-ikävää. Eikä siis ainoastaan noiden valokuvien ja ravintolajuttujen takia, vaan ennen kaikkea näistä henkilökuvauksista. Mulla on ikävä tamperelaisia totuusmummoja! Kerran asuin hervantalaisen kerrostalon 6. kerroksessa ja seinänaapurina oli mahtava totuuspappa. Siinä yhden hissimatkan aikana se ehti hyvin luetella kaikki asunnossani asuneet entiset asukkaat, heidän alkoholinkäyttötapansa ja kuolinsyynsä (oli asunut siellä rakennusvuodesta -72 lähtien). Bussipysäkki- ja ruokakauppakohtaamiset näiden totuusvanhusten kanssa on ihan Tampereen parasta antia! Ja kunnom murteella, tiätenki. Vartooksääkin Tesoman autoo?

 55. eibeigeä kirjoitti: Vastaa

  Ainakaan ei voi syyttää kertakäyttökulutuksesta 🙂

  Vaadin videota hipistä. Muuten en ehkä usko että hän on todellinen. 

 56. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Lapsi nukkuu vieressä niin yritin lukea hiljaa hihitellen mut tää Turhapuro -juttu katkas kamelin selän ja piti poistua toiseen huoneeseen tyrskimään… Ihanat totuudet lasten suusta:)

 57. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihana kuulla, parasta! 😀 Tampere on kyllä hauska paikka ja murre juuri sopiva kaikenlaiseen lörpöttelyyn ja raportointiin! <3 

 58. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahahhahaha! Hei, mun instassa on super reenivideo!! Käy katsomassa se 😀

 59. laurasss kirjoitti: Vastaa

  Eikole ollenkaan hankala hunteerata, KUKA onkhan ollu tothuusmummon märissä päiväunisaa harva se yö…. hahhahhaaa!,!

 60. vauhkis kirjoitti: Vastaa

  OO,taas niin ihana teksti. Tulee aina niin hyvä mieli näistä. Keep going girl

 61. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  :´D

 62. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tulee hyvä mieli tästä kommentistakin! Kiitos! <3

 63. miipeli kirjoitti: Vastaa

  Mieheltä repesi housut hanurista lauantaina, juuri kriittisellä hetkellä kun tehtiin lähtöä pienpanimotapahtumaan. Samalla hetkellä housujen kanssa repesi myös miehen hermot. Oli kiire oluita maistelemaan ja ainoat (lue: lemppari-) farkut sanoo kräks. Itsehän olisin vetänyt varmaan jonkinlaiset itkupotkuraivarit, mutta koska en ole tottunut näkemään miehen kiukuttelua kovin usein, oli kyllä aluksi naurussa vähän pitelemistä…

  Sitten muistin jotain ja aloin lohdutella kiukkupussia.

  Hei kulta, elä nyt viiti kiukutella… Kato vedät nyt vaan noi toiset pyllystä revenneet housut  jalkaan, noni, ei huomaa yhtään että on sulla reikä siellä hanurissa, ei yhtään huomaa. Ja hei se Asikaisen Hippikin, nii ei sekään niin ressaa vaikka olis pikkusen reikä housuissa. Kato nyt vaikka! Totuusmummokin sano et särmää vaan. Ja  hyvin toi reikä sopii tohon sun puhkikuluneeseen nahkarotsiin! Sähän oot vaan tosi rokkenrolli!. Nonii lähetääs juomaan sitä kaljaa. Ja lopeta toi mököttäminen. Nyt heti.

  😀

   

 64. Ville kirjoitti: Vastaa

  Täällä on kyllä niin hyvin kirjoitettuja ja hauskoja juttuja. Harvoin enää internetissäkään saa nauraa ääneen 🙂 Kiitos!

  Näin hippiä eilen klubilla ja moikkasin kahesti. Toivottavasti oli sullakin tiedossa että se oli siellä, niin en mennyt paljastamaan!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.