Tiedoksi päiväkodille

PC260479.JPG

Hyvä päiväkodin hoitohenkilökunta,

Lapseni ruokailutottumukset ja ruokavalio ovat joululoman aikana hieman muuttuneet. Jatkossa poikani juo vettä ainoastaan leikkipaloautonsa letkusta (mukanani antamasta kangaskassista löytyy isohko paloauto, jonka pohjassa on täytettävä vesisäiliö). Paloauto ajetaan lapsen vierelle, jossa nostetaan tikkaat sopivalle korkeudelle ja ruiskutetaan vettä lapsen suuhun. (Saattaa alkuun kuulostaa monimutkaiselta, mutta ruiskuttaminen onnistuu ihan helposti, kun toinen pumppaa auton katolta löytyvästä pumpusta vettä liikkeelle samalla, kun toinen ruiskuttaa.) Jos lapsi vastustelee juomista, voi autosta laittaa hälytinpillit päälle ja koittaa siten houkutella häntä avaamaan suu ja nielemään vettä.

Jos ruokana on jotain muuta kuin Ville Vallaton -jäätelöä, ei lapseni osallistu ruokailuun vaan syö omia eväitään. (Jäätelöt löytyvät samasta kangaskassista paloauton kanssa) Tärkeää on, että avaatte jäätelöpuikon valmiiksi ja houkutteletta kaikilla taidoillanne lapseni maistamaan jäätelöä, edes vähän. Jos lapsi ei halua ottaa puikkoa omaan käteen, kannatelkaa jäätelöä sopivan etäisyyden päässä, jotta lapsi saisi sen mahdollisimman vähällä vaivalla syötyä. Huom! Tarkistakaa, että kyseessä on juurikin Ville Vallaton -jäätelö, eikä esimerkiksi Muru Eskimo -puikko, joka hämäävästi saattaa muistuttaa Vallatonta ja pilata _kaiken_.

Päiväunien ajaksi lapsen täti tulee hänen viereensä nukkumaan (täti -saattaa olla useampiakin – löytyy päiväuniaikaan odottamasta naulakoilta, kangaskassin vierestä), lukemaan satuja ja silittämään. Lisäksi olisi hyvä, jos päiväunien ajaksi kaikki ylimääräiset häiriötekijät (muut lapset ja aikuiset) poistuisivat nukkarista, koska he saattaisivat häiritä lapsen nukahtamista.

Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä! Mukavaa alkanutta vuotta!

 

Ystävällisin terveisin,

Nimimerkki  Meillä-oltiin-vähän-saakelin-korkeassa-kuumeessa-monta-päivää!

 

 

Share

13 kommenttia

 1. Elina U. kirjoitti: Vastaa

  Hahahah tämä oli kyllä mahtava piristys tylsän maanantain keskelle, naurahdin jopa vahingossa ääneen kesken mökötykseni! (Vaikka kurjaa toki, että olette olleet kuumeessa, lasten sairastaminen on aina ihan hirveetä)

 2. Satsu kirjoitti: Vastaa

  Mitään kuumetta oo ollu, ihan perusjoululoma vaan ja silti aion ottaa kopion ja viedä päiväkotiin 😉

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Hyvä, että tästä on iloa! 🙂 Onneksi täällä ollaan jo toivuttu (tai ainakin osa on toipunut..)

  Hyvää uutta vuotta sinne!!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvä, hyvä! Kyllä luulis, että ymmärtävät hekin lasten parhaan!

 5. phocahispida kirjoitti: Vastaa

  Vähän epäilen, että töissä tarttee ekalla viikolla lomien jälkeen kaikkea lomilla kerättyä pinnaa ja kotona päikkärit… Pikkasen kypsyttää, kun 22 lasta on unohtanut, miten puetaan, syödään, nukutaan ja leikitään tappelematta muiden kanssa. Hei pliis, 5kk duuni pöntöstä alas. :,,,D

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sori siitä (kin) !

 7. ex-lto kirjoitti: Vastaa

  Toivottavasti kommenttisi oli läppä. Kyllä kotonakin kasvatustyötä tehdään, mutta ei 22 lapsen ehdoilla. Ihanaa kun lapset saavat kotona tehdä välillä niinkuin haluavat. Päiväkotiarki kaikkine rutiineineen ei aina ole kovin hääviä.

  Asikaisella oli asiaa 🙂

 8. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  siis tuo poc…. jonkun kommentti. Ei päiväkodin kasvatus ole aina niin raposaa, että vois sanoa että ”5 kk:n KASVATUS olisi mennyt hukkaan.” Siellä vain on niin omanarvon tuntoista sakkia töissä. Ko. alalta 16 v. kokemusta.

 9. Miima kirjoitti: Vastaa

  Olipas inhottava kommentti, toivottavasti et ole oikeasti päiväkodissa töissä.

 10. #minullaeiolehuumorintajua kirjoitti: Vastaa

  On se jännä kun jengi ei ymmärrä sarkasmia/liiottelua huumorimielessä…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ei kun mää ihan oikeesti laitoin lapseni sen paloauton ja jäätelöpuikkojen kanssa matkaan…tsihi hihi shishiiii

   Ja sitä paitsi, lapsen korkeassa kuumeessa ja monen päivän sairastelussa kaikki keinot on sallittuja!

 11. ------- kirjoitti: Vastaa

  Off the topic: Tässä blogin bannerissa on kyllä nyt pikkasen liian ärsyttävä mainos, kamala älämölö alkaa heti kun blogin avaa, ja tuo voimisteleva niketyyppi täyttää koko ruudun eikä sitä saa pois heti. Aika monta kertaa sai tulla tälle sivulle, että pääsi blogiin. Blogisi on kyllä PARAS!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No höh! Kiitos palautteesta, laitan portaalille tästä ongelmasta heti palautetta!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.