Tiedekeskus Heureka

P4130116.JPG

Viime viikon Helsingin reissullamme poikkesimme paluumatkalla Vantaalla tiedekeskus Heurekassa. Anatomiasta ja sisäelimistä kiinnostunut Poika oli jo pitkään odottanut pääsyä Suolistossa suhisee -näyttelyyn, jonka lisäksi Heurekassa oli monia muita kiinnostavia näyttelyitä, joissa pääsee testaamaan, pelaamaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja urheilulajeista fysiikan lakeihin. 

P4130093.JPG

P4130123.JPG

Suosistossa suhisee -näyttelyn lisäksi Heurekassa on tällä hetkellä talviurheilunäyttely Suksi Heurekaan!, todennäköisyyksiä mittaava näyttely Otatko riskin?, puolustusvoimiesn Suojaan! -näyttely, Älykäs kaupunkiHeureka-klassikotTiedettä pallolla, Sylinterihallin päänäyttely sekä Kolikon tie, jossa sai valmistaa omasta kuvastaan kolikon. 

Kävimme myös leikkimässä kivipuistossa ja katsomassa rottien koripallo-ottelun. Planetaariot ja avoimet laboratoriot skippasimme tällä kerralla ja ne taisivatkin olla vähän vanhemmille lapsille suunnattuja aktiviteetteja. 

Itse olin ensimmäistä kertaa Heurekassa ja jostain kasarilapsuussyistä mielikuvani tiedekeskuksesta oli lähinnä vähän käppäinen wanna be -Jurassic Parkki, joten Heurekan näyttelyiden toiminnallisuus ja monipuolisuus yllättivät iloisesti. 

P4130103.JPG

P4130155.JPG

P4130153.JPG

P4130124.JPG

Suolistot tarkistimme tietysti huolella ja niiden lisäksi päänäyttelyn erilaiset ajosimulaattorit olivat erityisesti Pojan mieleen.

P4130110.JPG

Hippi otti päivän tavoitteekseen potkia jalkapalloa laukaisuvauhtia mitaten.

Aika monta kertaa.

P4130111.JPG

Uudestaan.

P4130112.JPG

Ja uudestaan. Kunnes sai laukausvauhdiksi 105 km / h, josta olen eilen keskustellut muun muassa appiukkoni kanssa puhelimessa.

P4130137.JPG

Potkupallopakkomielteen jälkeen pitkätukka siirtyi ampumahiihtosimulaattoriin, jossa lykki päivän ennätyksen farkkutakki niskassa.

P4130122.JPG

Oma tähtihetkeni museoreissulla oli katonrajassa kulkevan vaijerin päällä pyöräily, jolla yllätin itsenikin. Hippi onneksi sai taltioitua uskaltaumiseni videolle, jolla leuhotin jo Instagramissa!

P4130119.JPG

Myös pienimmälle tiedevierailijalle oli Heurekassa paljon tyrmisteltävää ja Pikkuveli viihtyi näyttelyissä mukana mainiosti. Välillä punatukka pääsi itse mönkimään urheilunäyttelyn curling-radalle, koskemaan ilmassa leijuvaan rantapalloon ja rakentamaan mökkiä pehmohirsistä. Toinen on nykyisin niin liikuttavan varteenotettava henkilö, joka pontevasti yrittää pysyä isoveljensä riemukkaissa touhuissa messissä.

P4130100.JPG

P4130120.JPG

P4130145.JPG

P4130146.JPG

P4130150.JPG

Meillä oli hauska retkipäivä. Mahtavaa Heurekassa on näyttelyiden vuorovaikutteisuus. Tiedekeskuksessa voi tutustua tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen, eikä näyttelyissä tarvitse suuremmin jankata älä koske siihen älä koske siihen älä koske ei saa koskea -mantraa, vaan pienemmätkin vierailijat pääsevät vapaasti tutkimaan ja kokeilemaan.

Ajattelimme mennä poikkeamaan Heurekassa uudestaankin, sillä ihan kaikkea emme ehtineet ensimmäisellä reissullamme tarkistaa. 

 

Järkevää viikkoa kaikille!

 

Huomasithan!

Blogi muuttaa. Asikaine-blogi 1.5. alkaen osoitteessa www.asikaine.fi

 
Share

4 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Hittolainen tuo sun miehes uusi tukka ja tyyli muuteskin on hieno!! Vaikka laitat välillä niistä reikävaatteista kuvia ynnä muista hauskoista niin kyllä vaan on tyylikkyys kuitenkin selkeesti hallussa hipillä, vaikka muuta koitettais väittää. Ja on sullakin, ei siinä!!! (Vähä asian vierestä tämä komsu, mutta ei kai se haittaa, ku tuli nyt vaan mieleen tuota kampausta kattellessa)

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Heurekassa vietetään btw ”Heila helluntaiksi Heurekasta” -aikuisten iltaa 14.5. 😀

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niin on, ihana on uusi tukka ja tyyli muutenkin, Hippi on halutessaan tosi tyylikäs <3 ..silloin kun on jotain muuta kun niitä aivan uskomattomiin sfääreihin revenneitä housuja ja paitoja (HUOH!)

  Kiitos kivasta kommentistasi! 🙂

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, kuulostaapas hauskalta 😀 Kaikki sinne!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.