Tiedättekö semmosta perusmeininkiä?

Tiedättekö semmosta meininkiä, kun lähtee ulkomaille alan tapahtumaan työreissulle verkostoitumaan ja etsimään uusia kontakteja ja asiakkaita. Ja konferensseihin oppimaan ja kehittymään. Ja tapahtumaan katsomaan uusia mielenkiintoisia indie-bändejä ja artsuja artisteja?

Ja sitten juo koko illan kaljaa samojen toimistopartojen kanssa, joiden kanssa muutenkin joka päivä istuu tai sönköttää mäihällä baarista löytämänsä Hipin virolaisen punkkarikaverin kanssa, joka joskus kymmenen vuotta sitten oli yöllä ilmestynyt vanhan kämppämme sohvalle. Ja verkostoituu lähinnä vanhaan opettajaansa ja oikeastaan ainoa keikka, joka tulee nähtyä, on Pelle Miljoona. Ja sitten aamulla, kun pitäisi jo mennä konferenssiin, makaa sipsipussi päässä hotellihuoneessa raportoimassa Nekalaan edellisen illan kulua, jolloin kotoa lohdullisesti ehdotetaan, että ehkä voisin uutena kansainvälisenä projektina suomentaa Arvin (the virolainen punkkarikaveri) kirjoittaman romaanin, jonka jälkeen muistamme, etten oikeastaan osaa viroa ja mietimme, voisinko silti kääntää vironkielisen kirjan, koska saatan kuitenkin vähän ymmärtää sitä. Ja sitten löytää taskustaan käyntikortin, jossa lukee tamperelaisen lempiklubin työntekijän nimi ja numero, joka on ollut puhelimessani ainakin seitkytä vuotta.

Niin tiedättekö semmoista meininkiä?

En minäkään, onneksi. Mutta helvetin hyvin menee.

Nyt äkkiä Hello Delaware Humalakodassa ja Tallinn Music week let´s go!

Lue myös:

Edessa vuoden hauskin duuniviikko

Oletko koskaan?

Share

5 kommenttia

 1. Mari kirjoitti: Vastaa

  Minua virolaisena (ja pikkasen kielinatsina) ottaa jostain syystä pahasti korvaan kun puhutaan eestistä ja eestiläisistä. Vähän sama jos puhuttais rossijasta tai svenskalaisista. Mut ei se sun hyvää blogia mitenkään pahenna, oli nyt vaan pakko mainita. Kiitos ja anteeks!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ok, hei kiitos hyvästä huomiosta. Joo, siis en ees suuremmin aatellut koko hommaa, tuo ilmaisu on ehkä jäänyt mulle päälle joskus, kun olin Virossa riparilla ja siellä oli puolet porukasta virolaisia(!) ja puhuimme silloin kaikki sen parin viikon ajan aina eestiläisistä ja suomalaisista. Ja sen jälkeen oon vaan aina ehkä puolivahingossa puhunut virolaisista eestiläisinä, en edes tiedä miksi. Eestiläinen on sanana kaunis, ehkä siksi viljelen sitä.

   Hmm. Nyt mietin, korjaanko tekstiin.. ehkä syytä, koska tottapa tuo on ja nyt se alkoi hämätä myös itseäni.

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Korjasinhan mää sen! Nysse on oikein.

 2. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Kui sa tahad eestlastest rääkida, õpi siis eesti keel selgeks! Ei ole raske. Aga soome keeles: Viro.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Melkein ymmärsin tämänkin, ihan hyvin voisin ainakin yrittää suomentaa sen romaanin! 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.