Throwback Italy

Nyssi!

Reissullamme kävimme tietysti Hipin vanhoilla kotikonnuilla, aurinkokukkapeltojen keskellä Toscanassa pitkätukan ihanan ”Italian perheen” luona.

Viime visiitiltä muistelin Hipin Italian kämpän olleen ainaski jotain sata vuotta vanha, mutta tällä reissulla vähän tarkensimme satumaisen kivitalon ikää: talo tosiaan olikin 1200-luvulta, eli ööh _kahdeksan_sataa vuotta vanha.. eli hetkonen, oikeastaan vanhempi mikään kuin rakennus Suomessa, vanhempi kuin esimerkiksi Turun tuomiokirkko!? Eli emme ihan olleet vuosi-sinne-tai-tänne-tyyppisen asian tai pöydän äärellä.

Jopa illallisseurueemme turkulainen vaikeni ja astuessani ovesta sydämessäni värisi satojen vuosien mennyt elämä. Pimenevässä puutarhassa olin kuulevinani kavioiden kopseen pihakivetyksellä. Hitaasti alan ymmärtämään aikakapselissaan viihtyvää rakastani, jolla on kevyenä reissulukemisena Täällä Pohjantähden alla ja kehyksissä Botticellin Venus.

Hippi otettiin muutamien vuosien jälkeen iloiten vastaan kuin oma poika -ei tarvinut paljon ymmärtää italiaa liikuttuakseen jälleennäkemisestä pienellä rautatieasemalla. Minut taas toivotettiin tervetulleeksi kuin uskomaton eating competition -piirinmestari, eli käsittämättömällä määrällä herkullista ruokaa ja viiniä. Ilmeisesti olin viime reissulla jättänyt lähtemättömän vaikutuksen ja istuin nytkin illallisilla pöydän päässä viimeisenä.

Uusien kuulumisten ja tutustumisen äärellä muisteltiin myös vanhoja aikoja ja iloksemme kodikkaan kodin valokuvilla täytetyiltä seiniltä löytyi myös tuttuja!

Kuten tämä vaihtojärjestön mallikasvonakin käytetty oman elämänsä Slash, jossa oli jotain kovin tuttua ja viehättävää.

Parasta.

Italian Slashback on jopa ihanampi kuin pitkätukan parin viikon takainen Tallinnan Throwbacki, koska hei, meikähän itseasiassa seukkaa mallin kanssa! Lisäksi tajusin itse asuvani uudessa talossa. Että meikällähän pyyhkii aika lujaa nykyisin!

Tunnelmallista torstaita!

 

Lue myös:

Throwback Tallinn

Throwback Duckface

Share

2 kommenttia

  1. Malla kirjoitti: Vastaa

    Silkkaa parhautta on tää blogi, aina vaan, Toivottavasti voitat lauantaina palkinnon, joka sulle kirkkaasti kuuluu.

  2. Tweety Blue kirjoitti: Vastaa

    Aivan huippuhyvä blogi! Olen lueskellut iltaisin perheen nukkuessa vanhempia päivityksiäsi ja repeillyt yksikseni olkkarin sohvalla. Sulla on kyllä sana hallussa!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.