Telkkuvinkki tänään – Kreisi Spring Breakers

06ac350448f9467faab6b46436eb9dbd

Moni ehkä viettää parhaillaan pitkää viikonloppua ja istuu tänää vielä puolen yön aikaan telkun ääressä, joten pakko huikata hyvä leffavinkki tälle illalle.

Pari vuotta sitten katsoimme Hipin kanssa ystävämme meille lainaamaan Spring Breakers -leffan, jonka kreisimeininki, absurdi tilannekomiikka, tajuntaan tuuttaava ääniraita ja tihkuva muijaenergia päräyttivät tavallisen sunnuntai-iltani sipsikulhon ääressä. Toki olen aina fanittanut teinityttöjä, erityisesti pissismeiningillä meneviä kaveruksia, sekä tykännyt myös Freaks and Geeks -sarjasta asti James Francosta, joten jo pelkästään Spring Breakersin ydinaineksilla oli erityisen pinkki paikka sydämessäni..

Mutta James Franco letit päässä, huh. Huuuh.

James Franco huumekauppiaana hyppimässä sängyllään esittelemässän stuffejaan, huh huh HUOH.

spring-breakers-spring-breakers-33509457-500-384

Myös Kids-ysäriklassikon käsikirjoittanut ohjaaja Harmony Korine vie Spring Breakersissa touhua ennakkoluulottomasti tilanteesta toiseen, absurdit käänteet ratkeavat vielä vähän absurdimmalla tavalla. Kyllä bikinit päällä seistään oikeussalissa, jos ohjaaja homman on niin pedannut.

giphy

Leffaa katsoessani ahdistuin teinityttönelikon puolesta monta kertaa Ei, ei tällästä voi sunnuntaisin ahdistuksissan katsoa, EIII! Mitä niille nyt käy!? Mutta samalla Korinen ironinen huumori upposi niin hyvin, että nauroin monta kertaa ääneen ja jossain vaiheessa elokuvaa muistan myös itkeneeni.

Toimi!

Suosittelen siis kaikille yökukkujille, Spring Breakers tulee tänään klo 23.55 Liv-kanavalta! Kannattaa laittaa volumet kaakkoon ja tykitellä Skrillexit ja Britney Spearsit ihan täysillä.

 

Hyvää sunnuntaita kaikille!

PS. Lasten Oma Joulukaupan VIP-ilta-arvonnassa on käynyt niin onnellisesti, että KAIKKI OSALLISTUNEET VOITTAVAT! Kiitos ja onnea kaikille osallistuneille. Laitan tänään vielä voittajille tarkat infot tilaisuudesta.

 

Kuvat: Spring Breakers/A24 Films, Vertigo Films, Universal Pictures

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.