Täyttä höyryä kohti joulusiivoa

 

Kaupallinen yhteistyö: Kärcher ja Suomen Blogimedia

Yleensä anopin lähdettyä huomaan kotimme ilmeen hienovaraisesti kirkastuneen. Vessan peileistä heijastuu oma kuva, hella kiiltelee, vanhojen peiliovien laseista näkee jopa läpi ja kaikkialla on omituisesti vähän valoisampaa. En ihan ymmärrä, miten anoppi ehtii lapsia hoitaessaan siinä samalla pestä jopa kahvinkeittimen vesisäiliötä ja tyhjennellä kuivauskaapin. Iloitsen yleensä appivanhempieni visiiteistä aika paljon!

Viime vierailulla jouduin itsekin hommiin. Aloitimme Hipin äidin kanssa yhdessä joulusiivon ja anoppi opetti uusavutonta miniäänsä käyttämään uutta Kärcherin c 2 -höyrypesuria. Hyvillä laitteilla siivoaminen on kuulemma paljon helpompaa ja nopeampaa.

Imurin lisäksi emme juuri omista muita siivouslaitteita, mutta höyrypesuri houkutteli monikäyttöisyyden vuoksi. Höyryllä voi ilman hinkutusta pestä kylppärin kaakelit (ja saumat!), hellat ja altaat. Ja lisäksi pesurilla saa myös puhdistettua esimerkiksi lähmääntyneet turvaistuimet, rattaat, auton penkit ja terassin sohvan pehmusteet… Naapurin muija oli puhdistanut jopa maalit puisesta lipastosta.

Kuuma höyry puhdistaa yllättävän tehokkaasti ja melko nopeasti. Mitään myrkkyjä tai pesuaineita ei tarvita. Magic!

Yleensä pätevä selitykseni esimerkiksi uunin pesemisen välttelyyn on käsieni atooppinen iho, joka ei oikein kestä rättien kanssa lotraamista saatikka vahvoja pesuaineita. Valitettavasti höyrypesurin käytössä en voinut vedota herkkään ihoon, sillä höyrypesurilla pestessä kädet eivät juurikaan kastuneet.

Ja parasta! Vessan lattian saa kaikkine saumoineen hetkessä puhtaaksi. Tekisi tästä lähtien mieli suhistaa lattia melkein joka päivä, etenkin kun osalla porukasta taitaa tähtääminen olla vielä vähän hakusessa.

Höyrypesurilla suhistelu on itseasiassa aika koukuttavaa. Työn jäljen näkee heti ja pöhistely on ihan mukavaa puuhaa. Tai ainakin kivempaa kuin epätoivoinen räteillä hinkutus. Huutelimme anopin kanssa jatkuvasti Kylä lähtee! Kylä lähtee! ja etsimme uusia höyrytettäviä kohteita.

Kätevästi saimme rasvaa ja pölyä keränneet kattolamputkin puhdistettua, vaikka vähän jännitimme, kiiltävätkö kultaiset Artekin käsittelyn jälkeen enää kovin kultaisina. Mutta itseasiassa höyry on myös aika hellävarainen puhdistuskonsti. Artekit eivät olleet moksiskaan.

Että kylä lähtee!

Kerrankin olen joulusiivon kanssa hyvin aikataulussa, eikä tarvi taas aatonaattona soitella epätoivoisia hätäpuheluja siivouspalveluihin. Iso kiitos anopille ammattimaisesta höyrypesuriopastuksesta ja avusta, taas kerran.

Hyvää keskiviikkoa kaikille! Koitetaan pärjätä jouluvalmistelujen kanssa.

Lisää kokemuksia Kärcherin höyrypesureista myös muista blogeista:

Kärcherillä kätevästi

Laite, joka tekee joulusiivouksesta sata kertaa kivempaa

Täyttä höyryä – Kemikaalivapaata puhtautta

Share

10 kommenttia

 1. Carla kirjoitti: Vastaa

  Tulipa hyvään aikaan tämä kirjoitus! Täällä edessä opiskelijaluukun loppusiivous muutaman kuukauden päästä ja loppujenkin kamojen vienti samaan osoitteeseen miehen kanssa. Mutta mites puulattiat? Ottavatko nokkiinsa höyrytyksestä? Höyrypuhdistin on tällaista entistä sairaalasiivoojaa houkutellut, mutta mikä valita kaikista niistä monista, siinäpä vasta kysymys!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   En uskalla tuolla kyllä meidän maalattuja vanhoja puulattioita suhistella, sen verran on tehokas ja kun naapurin muijakin onnistui irrottamaan lipastosta maalit ;D

 2. possu kirjoitti: Vastaa

  Anteeksi masentava kommentti, mutta ei se tähtääminen korjaannu vaikka ikää tuleekin lisää…sekä miehelle että pojille.

  Nim. kolmen pojan yksinhuoltaja

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tätä oon vähän pelännytkin! ;D

 3. Koti-isä kirjoitti: Vastaa

  Pitääpäs ottaa testiin! Olen muuten huomannut, että lasten kosteuspyyhkeet ovat pirun monikäyttöisiä myös siivouksessa. Lähtee mm. keittiön kaappien päälle pinttyneet rasvapölyt nopeasti.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No hei pitääpäs mun ottaa tämä sun vinkki testiin! Vihaan niitä saakelin rasvapölyjä…yyh!! Baby wipeseista on juu mihin vaan 😀

 4. Moppi kirjoitti: Vastaa

  Mää oon vähän tyhmä, mutta miten noi vessan kaakelilattiat puhdistuu tolla harjalla ja höyryllä? Meillon siis sama laite, mutta mää en saa sillä kyllä oikein mitään viksua aikaseks.. mihin se lika niinku häviää? Meillä höyry jää vaan rannuiksi lattioille.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Lähdetään siitä, että et oo tyhmä, mutta siis ihme homma..!?
   Siis meillä ollu kaakelilattiaa pestessä tuo kuvassa näkyvä harjaspää, jolla oon samalla harjannut lattiaa, jolloin höyryllä irronnut lika lähtee sen höyrystä tulevan veden mukana siirtymään – > Lattiakaivoa kohti. Ja sitten oon käyttänyt myös sellasta pientä pyöreää harjaspäätä, jolla oon hinkutellut saumoja ja niistäkin kun ne liat on irronnut niin oon sillä harjalla sutinut niitä pois. Meillä ei kyllä oo rantuja jääny.
   Lamppuja ja uunia pestessä käytin höyryä pinttyneen lian ja rasvan irroitukseen ja sitten pyyhin ihan paperilla ne, ettei jää valumaan.

 5. Moppi kirjoitti: Vastaa

  Jee, kiitos lisävinkeistä, lähtee kokeiluun heti ensi kerralla!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Toivottavasti on apua! Tosiaan höyryllä lika irti ja harjaspäällä ja (höyrystä tulleella) vedellä samalla harjaa ja huuhtelee kohti lattiakaivoa 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.