Talvivarustelua

Talvi ei yllättänyt meitä tänäkään vuonna, mutta silti lasten talvivaatehankinnat, polttopuiden tilaaminen ja terassin rakennus unohtuivat ensilumen alle. Ei aina voi olla ajoissa, ei edes joka vuosi.

Viime viikolla yksi talvihommistani kuitenkin helpottui huomattavasti saatuani Jollyroomilta molemmille lapsille ihania talvivarusteita. Jes! Saimme valikoida Nordbjörnin hauskoista mallistoista lapsille talvikengät, hatut, hanskat, kaulurit sekä toppavaatteet. Huusin hurraata hakiessani kaikki talvivaatteet yhtenä pakettina postista, ilman vuosittaisia romahduksia ja kiristyksiä marketin kenkäosastolla.

Valikoidessamme käyttäjilleen mieluisia värejä päästin Punapään itse selaamaan verkkokauppaa, mutta vartissa ei kaverilta syntynyt muita päätöksiä kuin raivokas halu katsoa Matti Näsän pianosooloa ja painella kaikkia työläppärini nappuloita tahmaisilla tassuillaan.

Lopulta sain itse tehdä vaatevalinnat pienen puolesta, ihan hyvä niin. Pikkuveljen kohdalla valintojani johdatti sisäinen tarpeeni rikkoa söpöyden maailmanennätys

Mielestäni onnistuin tavoitteessani kiitettävästi.

Toki tarkistin myös naapurin muijan mielipiteen punapään talviasua valitessani, sillä kaikki Pikkuveljen vanhat vaatteet kiikutetaan aina naapurin nuorimmaiselle. Täplikäs haalari ja siihen mätsäävät leopardikengät saivat vahvan kannatuksen myös pensasaidan toiselta puolelta.

Ennen olemme Pojan talvivaatteissa panostaneet haalarin hankintaan, mutta tänä vuonna kaveri on selkeästi halunnut aikaisempaa enemmän pitää myös toppatakkia ja -housuja. Valitsimme Jollyroomilta Nordbjörnin sinisen parkatakin, jossa on kivat isot mustat taskut ja irroitettava karvareunallinen huppu. Pitkähkölle takille pariksi tilasimme mustat toppahousut, joissa on irroitettavat henkselit.

Vaikka monissa tilanteissa takki on nopeampi heittää päälle, on lämmin toppahaalari edelleen paljon kätevämpi pulkkamäkiin ja kolmen tunnin lumitunnelin kaivuisiin. Takin ja toppahousujen lisäksi Poika valikoi itselleen myös Nordbjörnin vihreän haalarin.

Norbjörnin lasten talvihaalarit on valmistettu veden- ja tuulenpitävästä materiaalista. Niissä on irroitettavat huput, isot paikat polvissa ja takapuolen kohdalla, teipatut saumat sekä isot heijastimet. Haalareiden materiaali on hengittävää ja sen vesipilariarvo on 10 000 mm.

Toppavarusteiden lisäksi tilasin Pojalle myös kauniin kaksiosaisen merinovillakerraston, 100% :sti merinovillainen asu vaikutti pehmeältä ja lämpimältä.

Tilasimme noin 120-senttiselle 130-senttiset vaatteet, jotta talvivaatteet sopisivat myös keväällä. Myös Pikkuveljen haalari on hieman isompaa kokoa. Nordbjörnin vaatekoot ovat aika isoja, mutta reilu malli ei kuitenkaan käytössä haitannut, sillä haalareissa on punteissa tarroin kiristettävät lahkeet ja sisälahkeessa kunnon resorit.

Kenkiä tilatessani piirsin paperille molempien lasten jaloista mallit, joista otin tarkat mitat, joita vertasin verkkokaupan kenkien mittataulukoihin. Molempien korkeavartiset talvikengät olivat ihan sopivat ja hyvät jalkaan.

Nyt saisi tulla lisää lunta ja pakkasta! Olemme valmiita!

Jos jollain mattimyöhäsellä on vielä talvivaatehankinnat tekemättä, Jollyroomilla on tällä hetkellä talvivaatealeja käynnissä.

Kaikki kuvien tuotteet saatu blogin kautta Jollyroomilta! Postaus tehtty yhteistyössä Jollyroomin kanssa!

 

Share

11 kommenttia

 1. itätamperelainen kirjoitti: Vastaa

  Eka-tokaluokkalaisena esikoisella oli toppatakki ja -housut, haalari olis kai muka ollut lapsellinen (?), nyt kolmosluokkalaisena hän halusi itse kiihkeästi toppahaalarin ja sitä ovat kaverit koulussa oikein ihaillen kadehtineet. 😀 Muoti muuttuu! Koko päivän kestävillä retkillä haalari on toki hankalampi vessakäyntien suhteen ja kauppareissuilla takki on helpompi poistaa, kun hikoiluttaa. Siksi molemmat. Ihanan kallista. 😉

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ymmärrän 😀
   Ja joo, on meillä toki ollut aikaisempina vuosina sitten kaksi haalaria (koska toinen yleensä kuranen / märkä), joten nyt sitten housut+takki ja toisena vaihtoehtona haalari. Toistaiseksi on pitänyt vaan takkia ja housuja, koska (en tiedä miksi) tykkää niistä enemmän. Mutta ehkä kun lumikelit tulee, niin haalari alkaa kiinnostaa 🙂

   Mukavaa talven odotusta sinne!

 2. Krista-Maria kirjoitti: Vastaa

  Onko vaatteet olleet jo kovin paljon käytössä? Käyttökokemuksia kaipailisin ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   On olleet käytössä, lähes päivittäisessä, molemmat toppahaalarit sekä toppahousut ja toppatakki ja kengät. Ei ole moittimista, ihan tosi hyvin kestäneet, vaikka on ollut kurakelejä ja hiekkaisia liukumäkiä, myös kosteutta pitävät hyvin ja kengät ovat pitäneet muotonsa hyvin, kestävät myös aika hyvin lätäköitä. Oon tykännyt tosi paljon ja erityinen suosikki on tuo Pojan parkatakki, sen on kivan mallinen, sopivan pitkä, jos on vain pikainen käynti jossain, niin ei tarvi kuin toppatakin päälle ja pärjää hetken.
   Merinovillakerrastoa ei olla vielä pidetty (koska on ollut niin lämmin, että pelkkä haalari on riittänyt) ja hatut on jääny myös vähemmälle käytölle, ollaan niin jumittuneita käteviin kypärämyssyihin 🙂
   Mutta nuo toppavaatteet ja kengät on olleet laadultaan hyviä, uskallan suositella !!

 3. Suveys kirjoitti: Vastaa

  Kaipaisilisin kokemusta haalareista, ovatko mielestäsi pitkähihaista- ja lahkeista vai pitkäselkäistä mallia? Lapsia kun on eri mallisia niin kumman mallisena ennemmin pitäisit näitä haalareita?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No pitäisin ehkä enemmän ”pitkäselkäisenä mallina”, mutta tosin isommassa haalarissa on vyötärön kohdalla kiristettävä kumppari, jolla voi istuvuutta säätää. Ja koko on muutenkin vähän reilu (esim verrattuna Reimaan). Esim viime vuonna 5-vuotiaalle hankkimani haalari menee ainakin nyt vielä ihan hyvin, koska koko oli tosiaan viime vuonna vähän reilu.

   Mutta siis hyvin ovat molemmat haalarit kestäneet ja ollaan oltu niihin kaikin puolin tyytyväisiä näin vuoden käytön perusteella. Ja niillä on tosiaan ryvetty polvillaan pitkin jäämäkeä jne…

 4. Suveys kirjoitti: Vastaa

  Kiitos nopsasta kommentista 🙂 Tilasin 102 senttiselle tyttärelleni 110 cm Nordbjörn haalarin alesta. Meillä lapset ovat just pitkäselkäisiä. Jonathan ja Reima sopii, mutta esim. Ciraf ei millään. Siksi vähän jännitin uutta merkkiä, toivottavasti turhaan 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jes, toivottavasti on sopiva! Pieni sen ei ainakaan oman kokemukseni mukaan pitäisi olla! Mukavaa talvea.

 5. Suvi kirjoitti: Vastaa

  Hei! Olen tässä ajatellut tilata pojalleni saman firman haalaria sekä pipo&hanskoja, kiinnostaa, että minkälaista mitoitusta pipo on? Lähinnä mitä koko luokkaa? 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Moikka! Tästä on jo pari vuotta, kun nuo pipot tilailin, mutta muistaakseni tilasin ihan niiden ikäkokojen (eli lapsen iän mukaan) mukaan ja sopivat oli. 🙂 Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä näihin vaatteisiin, leohaalari on nyt naapurin 2-vuotiaalla, hyvin kesti seuraavalle!

   1. Suvi kirjoitti: Vastaa

    Okei! No laitan meille tilaukseen ja katsotaan mitä tulee! 🙂 Kiitos sinulle kuitenkin! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.