Talvi yllätti puutaloilijan

Ähä kutti besserwissereille ja muille lannistajille! 6-0 minulle ja raksahipille. Still alive! Pakkasmittari on käynyt reippaasti miinuksella (jopa -10), mutta meillä ei ole vielä laitettu sähkölämmitystä päälle -eikä ole ollut kylmäkään. Kjäh kjäh! Puulämmityksellä ollaan pidetty tunnelmaa yllä ja ollaan pärjätty. (Kai tämäkin voitonriemu vielä napsahtaa omaan nilkkaan ja pakkasten kiristyessä muutan takaisin kerrostaloon, mutta tähän mennessä ollaan selvitty hyvin.*koputan PUUTA*)

Itseasiassa eipä käynyt edes mielessä, että talo olisikin siedettävä talvella. Että ei ehkä tarvi radikaalisti asennella pattereita ynnä muita. Toki hippi jo hipisti valisti, että ilmanlämpöpumppu olisi joka tapauksessa ekologinen ja hyödyllinen. Varmaan sellaisen hankinta on siis edessä, vaikka nyt ensin katsellaan ja tunnustellaan pakkasmittari kädessä talovanhuksen talvihengittelyä ja pojan silkkisten käsien lämpöisyyttä. Emme vielä ole tehneet talon lämpöratkaisuihin suurempia muutoksia kuin lisäeristystä keittiöön ja vaihdettu ulko-ovi. Välillä olen jättänyt uunin luukun auki kokkailujen jälkeen, pitänyt villasukkia, polttanut kynttilöitä ja huutanut ämmänä kyläilijöille ovi kiinni, lämpö karkaa! En koskaan aikaisemmin edes katsonut säätiedotuksia saatikka sitten asentanut lämpömittaria ikkunaan, olin niin cool. Nyt tunnen itseni vanhaksikansaksi (=viisas!).

Harmiksemme tänään sää oli leudompi ja pulkkamäessä nurmikko pilkotti ja jarrutti vauhteja. Onneksi naapurin muija oli tönäämässä. 

kuva.JPG

Share

3 kommenttia

  1. Norps kirjoitti: Vastaa

    ”Tunnen itseni vanhaksikansaksi” <3

  2. San kirjoitti: Vastaa

    Ilmalämpöpumppu on oiva. Meillä sellainen lämmittää yläkertaa. Ja juu, ”ovi kiinni, lämpö karkaa” -huudahtelut kaikuvat tässäkin torpassa.

  3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    On kiva tapa toivottaa tervetulleeksi huutamalla ovista. Ja siitä toisesta väliovesta!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.