Taivaallinen 4Vuodenaikaa

Viime syksynä tuli tavaksi käydä perjantaisin Kauppahallissa hakemassa vähän herkkuja viikonlopuksi ja samalla myös hyvin syömässä. Välillä kävimme arkivapaita viettävän Pikkuveljen kanssa hallissa pyörähtämässä jo lounasaikaan ja välillä lähdimme kaupunkiin koko perheen voimin Hipin päästyä töistä. Viikonlopun juustojen ja kalojen haku, kahvittelu sekä hallin ravintoloissa herkuttelu on kiva tapa aloittaa viikonloppu.

Ehdoton, monivuotinen suosikkini kauppahallin ravintoloista on ihana 4Vuodenaikaa, joka ei koskaan petä! Mutkatonta ja laadukasta ranskalaista keittiötä, jollaista Tampereella ei liian monessa paikassa ole tarjolla. Vilkas ravintola henkii kansainvälistä tunnelmaa ja ruoka on aina taivaallista.

4Vuodenajassa on päivittäin vaihtuva, pitkä lounaslista ja lisäksi listalla on pysyviä klassikoita, kuten perinteikäs ranskalainen kalakeitto. Usein olen tilannut myös samettisia, pehmeitä sosekeittoja, päivän kala-annoksen tai kauden erikoisuuksia, kuten esimerkiksi blinejä. Joskus listalla on myös harvinaista herkkuani, eli OSTEREITA! Osterit ja lasi valkkaria – unelmieni lauantailounas.

Lapsille 4Vuodenajan listalla on omia annoksia, joita on pyynnöstä myös vähän tuunattu välillä. Pojille on aina maistunut 4Vuodenajan kauniit annokset ja kiva ympäristö on houkutellut vähän valikoivammankin ruokailijan maistelemaan uusia makuja.

Lounaiden lisäksi 4Vuodenaika tarjoilee maanantaista lauantaihin klo 8-11 myös ihan loistavaa aamiassettiä, johon sisältyy omavalintainen egg benedict, croissant & hillo, tuorepuristettu mehu ja kahvi. Aamiaslautanen on erityisesti Pikkuveljen suosikkiannos ja sen takia olemmekin usein olleet jo ajoissa liikkeellä.

Laatuannosten ääressä kauppahallin hälyssä on mukava harjoitella ravintolakäyttäytymistä. Vilkkaassa ympäristössä ei jokainen sekoilumölinä ja harhahörvellys pistä heti silmään ja vilinää katsellessa saattaa ihan vahigossa unohtua hetkeksi istumaan paikoilleen. 4Vuodenajassa on muutenkin aina otettu pienemmät ruokailijat ystävällisesti vastaan ja toiveita annoksien suhteen on kuunneltu kivasti.

Kauppahallin 4Vuodenaikaa on valehtelematta varmasti yksi Tampereen parhaista lounasravintoloista. Äärimmäisen maireana (katso kuva, BEST!) suosittelen poikkeamaan luksusaamiaisella tai herkullisella lounaalla tai vaikka spessummalla illallisella nyt, kun kauppahalli on joka kuun ensimmäinen perjantai aina klo 20 asti auki!

Lisäksi kannattaa tarkistaa myös samojen ravintoloitsijoiden pyörittämä Kulma26. Olen käynyt pari kertaa illallisella Hämeenkadulla sijaitsevassa bistrossa, oli ihan todella hyvää ja kiva, tunnelmallinen paikka.

Hauskaa viikonloppua! Tässäpä ideoita, jos vaikka aikoo viikonloppuna vähän herkutella.

Lue myös:

Nyssi! Illallinen kauppahallissa on mahdollinen

Kaikista merkittävimmät treffit

Mahtava lounasmesta – Pyy!

Rakas vakkari – Wanha Tappi!

Huom! Edit! Toisin kuin postauksessa julkaisupäivänä luki, Le Grill 4Vuodenaikaa ei myy hodarilounaita enää. Pahoittelut virheellisestä tiedosta!

Postaus on osa Kauppahallin pelastustalkoita, joissa olin syksyllä mukana

Share

3 kommenttia

 1. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Lopussa postauksessasi puuttuu ehkä yksi sana….”joka kuun ENSIMMÄINEN perjantai” -vai?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, tärkeä huomio!! korjattu!!
   Oli oikolukuvaiheessa kaksi spidermania kimpussa, mutta silti päättäväisesti laitoin postauksen eetteriin 😀

 2. Hanna kirjoitti: Vastaa

  Työpaikan lähellä on uusi lounas ravintola, paikan nimi on Eflatun ja se tarjoa välimerellistä seisovapöytää . Mielestäni paras lounas paikka Tampereella

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.