Sopeutumisen paikka

– Sit se neuvolan täti sano, että vauvan syntymä tulee oleen Pojalle yhtä suuri sopeutumisen paikka ja kriisi ku esimerkiksi mulle olis se, että sää vaan yhtenä päivänä toisit kotiin toisen naisen ja ilmottaisit, että mun pitää ny sopeutua tähä tilanteeseen.

– Siis mitä?!! Oikeesti, sanoks se siulle noin?

– Joo joo, sano sano. Mustakii aika outo vertailukohde.

– Eiku just hyvä. 

– ..?

– Nii. Et eiks tuo oikeestaan oo vähä niinku neuvolan kehotus miulle, että miun pittää hankkii toinen nainen. Vähä niinku velvollisuus jopa.

-!!?

– Että siun kannattaa ny jo alkaa soppeutuun siihe miun toiseen naiseen, jonka mie tuon sit tänne assuu.

– !!?

– Ei vaa, on se miustakii aika kaukaa haettu vertaustilanne. Iha varmaan Poika soppeutuu paljo noppeemmi ja helpommi siihe vauvaan ku sie siihe miun toiseen naiseen. On ne ihan eri tilanteita, et ei niitä oikein voi verrata.

P5200025.jpg

Sopeutuvaista keskiviikkoa!

..edellinen neuvolakeskustelumme löytyy täältä.

 

 

 

 

 

Share

27 kommenttia

 1. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Nii, nyt vaan ruppeet kuule soppeutuu.

   

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo ja tosi kiva, että on tälläin varotettu etukäteen, niin ei tuu puskista sitten!

  …tämän esimerkkitilanteen kuultuani voin vauvan tullessa oottaa Pojalta ihan mitä vaan sekoilua ja ymmärrän aivan täysin, jos häntä hieman hatuttaa…se ehkä oli myös neuvolan tädin tarkoitus. Hmm..

 3. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Aahhahahaa! Anteeksi, nyt en tiedä, miten vanha teidän Poika on – yli kahden kuitenkin? Meillä esikoinen oli vähän alle kolme kuopuksen syntyessä, ja ihan hyvin meni. Siis totta kai tuli myös niitä omituisia tilanteita, ja tulee edelleen, mutta sanoisin, että päällimmäisenä on kuitenkin kivat tunteet pikkuveljeä kohtaan (kiva tunne voi toki hetkessä saada jännän tvistin, kun paijaava käsi mätkäisee tai tukistaa, mutta nämä esikoisen jälkeen syntyneet lapset ovat sitkeämpiä ja oppivat aikaisemmin puolustamaan itseään, joten ei noita väkivallantekoja pitkään muistella).

 4. saimah kirjoitti: Vastaa

  😀 vauvaa ja toista naista ootellessa…

 5. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ok. Haluan , että meette naimisiin!

 6. Kukkavarvas kirjoitti: Vastaa

  Mä en pysty nyt lopettaa nauramista 😀 Tulee ihan mieleen kun kaveri, joka on siis neuvolanterkkari, sanoi että kaikille äideille ei voi sanoa että ”raskauden aikana voi nauttia hyvin pieniä kerta-annoksia alkoholia” koska toiset ymmärtää sen niin että ”okei eli voin dokaa raskauden aikana koska neuvolan terkka sanoi niin”.
  Hipille pitää selvästi olla ihan omat vertauskuvat 😛

 7. Jotenkin melko…karu vertaus. Niinku viestinä tuolta perheonnea vaalivalta suunnalta. Nää hommat ei ole mitään vaaleanpunaisessa hötössä pyörimistä, kuule!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Onneksi vain toinen heistä pitää synnyttää 😀

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 Haha!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ai jaa, että neuvolassa on kehoitettu ( ehkä jopa KÄSKETTY) dokaamaan, lähden äkkiä alkoon!!! MOIKKA!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No on kyllä. Muistan, että samainen täti on kertonut joskus naapurin muijalle saman esimerkin avulla tämän tilanteen ja mulla ei ollut sillon vielä lapsia ja aattelin, että jo on neuvot 😀

  Mutta kai ne vaan yrittää parhaansa mukaan (oudoilla esimerkeillä)valmentaa ja varoittaa vanhempia olemaan äärimmäisen kärsivällisiä ja yrittämään ymmärtämään, jos vanhempi lapsi reagoi voimakkaasti muutokseen..

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mukava kuulla, että teillä meni ihan hyvin 🙂

  Ja on joo meidänkin poika jo yli kahden, mutta kai kaikki on vaan niin tapauskohtasta..Toiset varmaan reagoi voimakkaammin jne. Että neuvola yritti sitten (oudolla esimerkillä) valmistaa, jos on odotettavissa raivareita ja mustasukkaisuutta.

  Jännityksellä odotan, miten isoveli ottaa pikkusisarensa ilmaantumisen vastaan. Hän on jo sanonut, että jännittää se tuleva vauva ja, ettei sen tarvisi tulla meille asumaan vaan mielellään vaan käymään..

   

 13. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Tuota vertausta on käytetty jo vuosikymmeniä sitten, jolloin itse lisäännyin. Mun mielestäni se on kyllä hyvä vertaus, koska mikäpä voisi kuvata kipeämmäksi sitä tunnepuolta asiassa eli miltä se pahimmillaan voi tuntua. En kyllä usko, että pikkusisar omilla lapsillani aikanaan aiheutti niin kipeää kriisiä, mutta kai tuolla vertauksella yritetään saada just ymmärtämään ne mahdolliset vanhemman lapsen reaktiot. 

  Vanhempien täkein tehtävä on auttaa lasta kohtaamaan pettymyksiä, tavallaan tämäkin on sellainen tilanne sille lapselle siinä kohtaa (vaikka se ”pettymys” sitten aikanaan on onneksi sille lapselle paljon positiivistakin asioita).

 14. Hepsansuu kirjoitti: Vastaa

  Itselläni on vain yksi lapsi. Hän on nyt 4-vuotias ja on lakannut kärttämästä sisarusta. ”En halua enää pikkusiskoa tai pikkuveljeä, koska haluan katsoa Herra Heinämäkeä rauhassa ja että sä tuot VAAN MULLE omenalohkoja samalla.”

  Justiinsa… mutta sanottakoon että 3,5-vuotiaaksi hän halusi sisarusta.

 15. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Tästä on olemassa oikein sellainen raflaava tarina, jossa sinut työnnetään syrjään vuoteestasi toiseen huoneeseen, tulokas vie sylipaikkasi ja kaikkien huomion ja uusi rakas saa kaikki lelusi ja vaatteesi. Ja sitten sinun käsketään olla reipas ja rakastava tulokkaalle…

  Meillläkin esikoinen protestoi koko raskausajan vauvan tuloa ja ehdotteli kaikkia lapsettomia, joille vauva voitaisiin antaa. Vaan se oli kuulkaa rakkautta ensi silmäyksellä! Sellaisia hellittelynimiä ja rakkausrunoja, joita esikoisen suusta kuultiin vielä viikkoja kotona, en olisi itse koskaan keksinyt. Kohta 5 vuotta yhteiseloa lapsilla ja edelleen ovat parhaita kavereita keskenään. Kyllä kannatti vanhempien unettomat yöt raskausaikana, hukkaan meni kaikki murehtimiset!

 16. Laurakaisa kirjoitti: Vastaa

  Ensinnäkin kiitos ihan mahtavasta blogista. Olen ns. Siirtynyt Asikaiseen ja tää on kyllä jotenkin niin… parhautta 😀

  Hmm, minä olen taas aina pitänyt tuota esimerkkiä ihan loistavana… ole nyt siinä sitten kun yks kaks tuodaan joku ihan outo tyyppi taloon eikä kysytä itseltä mitään ja siinä pitäisi sitten vaan ruveta yks kaks reippaaksi ja jakamaan aikaa ja syliä ja uskomaan että ”kato kyllä tästä kasvaa sulle vielä ihan kiva kaveri”. Meidän esikoinen oli tosin vain 1,3-vuotias kun kuopus otti ja syntyi, mutta kyllä se pienen isosiskon hämmennys ja sekaannus oli aika sydäntäsärkevää katseltavaa. Nyt toki jo riitelevät, tappelevat ja muksivat toisiaan 3- ja 4-vuotiaana ihan sujuvasti (ja kaipaavat toisiaan kiihkeästi jos joskus harvoin ovat erossa) että kyllä myö kaikki niihin uusiin tulokkaisiin soppeuvutaan. Ajan kanssa.

 17. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Meillä oli kyllä niin raivoisaa ison sisaruksen suhtautuminen että toi vertaus on kyllä osuva. Imetin vauvaa ja pidin samalla yhdellä kädellä kiinni esikoisen käsiä ettei olisi hakannut pikkusiskoaan hengiltä. Nyt uuden vauvan syntyessä lupasi ettei istu hänen päälleen eikä hakkaa haarukalla. Aikoinaan olisin ollut kyllä valmis ottamaan vaikka toisen naisenkin jos tilanne olisi yhtään helpottanut. Vuoden se kesti. Ilman naista.

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Aijaa, tämäpä mielenkiintoista. En tiennyt, että tämä on mitenkään yleinen tai vanha käytäntö, tämä vertailukohde!

  Vaikka täytyy kyllä myöntää, että nyt jo itseänikin hirvittää ja jopa harmittaa ajatus, että pieni joutuu kohta jakamaan saamaansa huomiota. Täytyy vaan muistaa olla tukena siinä hommassa parhaansa mukaan.

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa ihanalta luksukselta, saada omenat pilkottuna vain itselleen. Ja niin tutulta 😀

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Onneksi mulle ei kerrottu tätä raflaavampaa versioo, ihan riitti jo tämä pehmoversio 😀

  Ja tosiaan, jännittää nähdä, miten täällä otetaan tulokas vastaan sitten. Odottelu on välillä innokasta, välillä jännittävää ja välillä se saisi tulla vaan käymään…Vähän päivän mukaan mennään, mutta selkeästi se on ajatuksissa ja mietityttää.

 21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentistasi, jee!

  Voih, sydäntäsärkevältä se vähän tuntuu mustakin jo nyt! Mutta kai se siitä..ajan kanssa, kuten sanoit 🙂 Ja iloahan niistä on toisilleen. Ellei käy niin kuin itselleni ja veljelleni. Piinasin ovelilla keinoilla isoveljeäni suunnilleen 15 vuotta, sitten helpotti. Eiku, itseasiassa piinaan edelleen 😀

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Argh, kiitos tämän jakamisesta! Toivottavasti tilanne on nyt kohtuullisempi!

  Tämän tyyppisiä tarinoita oon myös kuullut paljon.. Kaikki reagoi niin eri tavalla. Toivottavasti meille ei ole luvassa ihan noin topakkaa haarukkakäsittelyä, apuaah! Ei tässä auta muu kuin jännityksellä odotella, toiveikkain mielin. Heh heh!

 23. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Minäkin haluan, että meette naimisiin. Lisävaatimukseksi esitän osallistumisen Häät sulhasen tapaan -ohjelmaan. Ok?

 24. Yoko kirjoitti: Vastaa

  Tästä raflaavammasta versiosta voisi tehdä sellaisen opetusvideon, jonka sitten se neuvolan täti voisi antaa kotiin katseltavaksi. Videossa kaikki olisi ensin normaalisti, kunnes eräänä päivänä se mies toisi kotiin toisen naisen. Mies katoaisi toisen naisen kanssa makkariin ja nainen (se ensimmäinen) jäisi yksin itkemään suljetun oven eteen. Tähän tarinaan voisi kehitellä vaikka mitä mielenkiintoisia juttuja 🙂 No niin, lopetan tähän tämän täysin asiattoman kommenttini.

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  AhahahhahaHahahahhaha! 😀

  Mutta mites sellanen video, jossa mä tuon toisen miehen kotiin ja ilmottaisin, että tää muuttaa meille asuun. Täällä oltais varmaan vaan sillain kyllästyneenä, että ai jaa…kiva… Ottaaks jätkä bissen? Kannatatko Manua?

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niistä tulis hauskat häät! 😀 😀

  ..mutta mekko vähän huolestuttaisi.hmm…

 27. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Tota, missä neuvolassa sä käyt…? 

  😮

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.