Sniikki uuteen eteiseen

Joulun ihmeitä tapahtuu.

DSC_0406.JPG

Sekopääeteinen on ollut huumorintajuisin huoneemme, jolla on ollut monenlaisia vaiheita.

kuva_56.jpg

Vihasin eteisen järkyttävää liukuovea, mutta oveton vessa veti pisimmän korren vaatien totuttelua ja helvetin kuuluisaa keskeneräisyyden sietämistä. 

DSC_0387.JPG

Ovisiedätyshoidon jälkeen laudan- ja laminaatin kappaleilla tilkitty ovi ja pistorasia väärässä paikassa tuntuivat yhdentekeviltä ongelmilta.

Tätini otti tumman ruskeat ovilistat kesällä kunnostettavakseen ja naapurin muijien kanssa pohjamaalasimme eteisen pari kuukautta sitten, jonka jälkeen mitään ei tapahtunut pitkään aikaan -lukuunottamatta episodia, jolloin meinasimme Nekalan muijan kanssa polttaa koko kämpän poistaessamme ruskeita maaleja kuumailmapuhaltimella.

Lopulta sunnuntainen hermoromahdukseni käynnisti kolme yötä kestäneen tapahtumaketjun

DSC_0606.JPG

Kesästä tuttu tonttupari Asikaine ja Kake saapuivat yöllä törttöilemään eteiseen muun väen nukkuessa.

DSC_0605.JPG

Jos aamulla tarkasti katseli, saattoi huomata tonttujen käyneen öisin keittiössä.

DSC_0601.JPG

Yöllä saattoi kuulua jupinaa tonttujoukon puuhastellessa ja hiiviskellessä. – Ais saatana! Mikä tossa oli? – Onko virrat hei pois ny, no onko siinä valo? – Perrkle..Noo, laitetaa tohon taulu.

DSC_0598.JPG

Tapetoinnin tiesi sujuvan hyvin tonttujen soitellessa illalla myöhään naapuriin pyytääkseen niittipyssyä lainaan -ja vähän äkkiä, koska tää tapetti on vettyny jo! Ammattilaisia asialla.

DSC_0600.JPG

Niittipyssyn lisäksi eteisessä tarvittiin aika paljon joulun taikaa..

DSC_0610.JPG

..sillä kolmen yön härväyksen jälkeen eteinen näyttää jo hyvältä! 

DSC_0626.JPG

DSC_0612.JPG

DSC_0611.JPG

Vielä on puuhaa: hyllyjen asennusta, taulut, siivouskomeron ovi ja lattialistat..Mutta muistellessani vessan ovettomuutta ja keltaruskeaa feng shuita, tuntuu tämä nyt jo luksukselta.

 

Ihanaa keskiviikkoa. Nyt väsyttää!

 

 

Share

17 kommenttia

 1. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  On se nätti 🙂

 2. annannanna kirjoitti: Vastaa

  Oooo, se on hieno! Hyvin harmoninen 🙂

 3. Sanna Inkeri kirjoitti: Vastaa

  Oo, hieno! Seesteinen eteinen (lapsiperheessä kyllä melkoinen oksymoroni) ja ihailtavaa reippautta. Nyt nukkumaan!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin on! Oon ihan huippuiloinen tuosta tapettivalinnasta, jonka ihme kyllä tein ilman suurempia skitsoiluja..

  Mutta vitsit, oli kyllä todella herkkäpintaista tapettia verrattuna muihin laittamiimme Ritoloihin. Pinta oli jopa vähän nukkainen..jos yhtään joutui pyyhkimään, niin saattoi jäädä jälki.

  Mutta kaunis se on ja ihan hyvin selvittiin! Muutama paikka tauluille tuli, mutta ihan ok;)

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Se on iiihana! 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo..onneksi meillä on pikkueteinen ja porraskäytävä(jossa naulakko ja kenkäteline) ennen kuin saavumme tähän seesteisyyteen, mutta jotenkin me toi kyllä saadaan lähmittyä..vähän jännittää jo!

  En malta mennä nukkumaan, kun ihastelen tuota uutta pikku huonetta! Jee! 🙂

 7. Enne kirjoitti: Vastaa

  Ihailtavaa määrätietoisuutta! Me ollaan oltu kiinnittämässä yhtä saatanan kattolistaa kohta jo puoli vuotta 😀 (En edes mainitse niitä muita to do -listalla olevia.) Hoen ”ei se päämäärä vaan matkanteko” -mantraa päässäni aina, kun kävelen jonkun räjäytystä vaille valmiin ”pintaremppakohteen” ohitse torpallamme. Ja kyllä, rautakauppareissu aloitetaan poikkeuksetta aina kalja-osastolta. 

  Mutta siis hirmu hyvältä näyttää siellä! Ovatko nuo kuolattavan kauniit ovilistat siis ne tätisi kunnostamat? (mistä tulikin mieleen lisäys ostoslistalle: muutama kymmenen metriä ovilistaa.)

   

 8. Laura T. kirjoitti: Vastaa

  No jo o!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Jee!

  Joo,  meilläkin on listoja kyllä laittamatta ja paljon! 🙂 Niiden puuttuminen ei jotenkaan niin paljoa häiritse kuin ovettomuus .. Mutta hitaasti hyvä tulee!

  Tuon harmaan vessan oven ympärillä olevat perinnelistat on kaupasta (koska ko. seinällä oli ennen liukuovi, niin siinä ei koskaan ovilistoja ollutkaan. Mutta tuon peilioven, jossa on laseja, sen ympärillä on taitavan tätini kunnostamat ja valkoiseksi maalaamat listat. Niin kuin myös keittiöön ja olkkariin menevien ovien ympärillä, pikkueteisessä ja portaikoissa 🙂 JEE! Olen niistä super iloinen!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nii on! 😉

 11. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Totta! Me tapetoitiin ekana tätä niin ei ollut vertailukohtaa, mutta musta just tätä tapettia oli aivan ihana tapetoida sen tunnun takia just. Oli niin pehmoisaa ja kivan tuntusta käsissä 😀 ei ehkä se pääasia tapetoinnissa, mutta jotenkin kauheen kiva.. 🙂

 12. Hieno tapetti! Mutta tuo oveton vessa, oh my! Vaikka onhan se toisaalta ihan kätevää, että esim. vieraiden viihdyttämistä voi jatkaa myös wc-käynnin ajan eikä keskustelu turhaan katkea hädän yllättäessä. 😀

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Senkin hullu! Se oli todella piinaavaa, etenkin kun me ollaan sellasia tahmatassuja ja isolla liisteripensseleillä sutijoita, eikä tapetti meinannut antaa armoa (pyyhkimiseen ja liisterinäppeihin) ollenkaan..

  Kuumottavaa oli myös keittiön kukkatapetti, jonka rullat taisi oikeasti olla noin 50 vuotta vanhoja. Tapetti kesti pienen pyyhkäisyn, mutta meinasi vettyneenä revetä etenkin kun keittiökin on aika korkea, niin seinälle nostaessa tapetti oli kovilla. Ja siinä oli vielä vuorokohdistus, pirun pitkä kohdistusraportti ja tieto, ettei tapettia enää saa..huuh. Oli piinaavaa sekin..

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos paljon 🙂 Tykkään itsekin!

  Joo, onneksi meillä on kaksi muutakin vessaa. Tuo vaan on se suosituin 😉

 15. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Call me crazy but…. http://www.lily.fi/blogit/tupa-keittio/remonttisuosikki-tapetoiminen 😀 

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  You are CRAZYYY!! Voisit tulla meille vähän remppaamaan!

  Ihana, jos se siellä nurkassa on Porin Matti, olen kateellinen!! Halusin niin meidän keittiöön Porin Matin, muttei malliltaan sopinut mitenkään horminurkkaan. 

 17. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  On se, Porin Matti 🙂 meillä taitaa jokaisessa huoneessa olla erilainen, eri aikakauden uuni vanhan talon ”perintönä” 😉 (..niin ja kyllä mä tapetoimaan voisin tulla, kun se on nyt täältä omasta kodista jo loppu! :D)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.