Sneak peek vessaremppaan

Parin vuoden aikana olen oppinut remontoimisesta paljon.

Vahvimpana oppina olen alkanut ymmärtämään (minkä tahansa) remontin vittumaista villiä luonnetta. Remontti tuo mukanaan kaaosta, katkoksia, odottelua, yllätyksiä, väsymystä, aikataulujen pöllähtämistä viikolla, parilla.

Tärkeimpänä oppina olen saanut jonkinasteisen kyvyn sietää keskeneräisyyttä ja erikoistilanteita sekä (välillä) pitämään pääni kiinni ja jäitä hatussa, jos mikään kaikki ei mene suunnitelmien mukaan tai jos remppapari pitää kahden päivän tauon nukkuakseen välillä. Myös aurinkoinen vapaapäivä on hyvä syy pitää remontissa breikki -kaaos, työkalut ja hanskat odottavat kiltisti lattialla sen aikaa.

Hauskimpana oppina olen saanut pelottomuuden itsetekemiseen, opetteluun, kokeilemiseen, korjaamiseen ja puuhaamiseen. Työtä se vaan on, seinä se vaan on, mekko se vaan oli ja laitetaan siihen taulu päälle.

P6180021.JPG

Alakerran kreisin Kiina-inva-suihku-vessan remppa on elänyt pari viikkoa. Hommaa on vielä jäljellä, vaikka kyseessä onkin ’pelkkä pintaremppa’ (Hahahaha!) sekä suihkutilan muuttaminen vessaksi. Mutkat matkassa eivät ole yllättäneet niin paljon kuin vessan yllättävän onnistunut muutos, jota ihastelen jo nyt prokkiksen ollessa vielä aika vaiheessa.

Juhannuksen kunniaksi raotan uudesta vessasta muutamat keskeneräiset sniikkauskuvat! Puna-musta-keltainen suihku muistuttaa jo nyt ihan kivaa vaaleasävyistä vessaa. Olen shokissa! 

P6180025.JPG

P6140001.JPG

Mutta vielä on hommia kesken..

P6170012.jpg

Yksi niistä on vessan kulmaan liimalla / laastilla / taikaloitsulla seinään kiinnitetty ruma peili, joka pilaa aamuiset fengshuini. Eilen kesken iltatoimien päätin repiä erikoisnurkkapeilin irti. 

P6170017.jpg

Homma ei tietenkään ollut niin yksinkertainen: peili ei hajonnut vasaralla hakkaamalla, eikä repimällä hievahtanutkaan seinästä. Se irtosi pieninä sirpaleina yksi kerrallaan vasaran kannalla revittynä. Huone täyttyi mikroskooppisen pienestä lasipölystä.

Saatuani siruilla molemmat ranteeni auki, tajusin hommailuni olevan samaa kastia lasituopilla itsensä naamaan hakkaamisen kanssa, jonka tiedostettuani hain suoja aurinkolasit, käsineet, takin ja kengät. Jatkoin hölmön hommiani ihan muina rosvoina.

Vessan lopullinen sisustus on vasta suunnitteilla. Haaveissa olisi yleisilmeenä valkoisen ja vaalean puun harras yhdistelmä. Räsymatto lattialle.

P6180018.JPG

Ja vaikka päätin, ettei uuteen harmoniavessaan tehdä vanhan kreisivessan tyyliin kuuluvia piperryksiä tai oman elämänsä mosaiikkitaidetta, lipsautin itselleni luvan hommata muutaman kauniin kaakelin rämäpeilin jättämään aukkoon.

Ajattelin juhannuksen kunniaksi opetella vähän laatoittamaan. Laattaosaston jäbä pyöritteli kepoisille tosta-ja-noin-suunnitelmilleni päätänsä, mutta sydämessäni _luulen_ olevani ihan hyvä laatoittamaan…Kun vaan ensin oppisin erottamaan laastipurkin turkkilaisesta jugurttipurkista, jotten veisi sitä jatkuvasti jääkaappiin. 

Ja vaikka kuinka törttöilisin laastin ja muutaman kaakelin kanssa, olisi vessan mustasta aukosta vielä pitkä matka viime juhannuksen remppatilanteeseen. Parempi muutenkin pitäytyä tällä hetkellä pienemmissä pintaremonteissa, kun raskaana ei voi avata kaljatölkkiä jokaisessa remppavastoinkäymisessä.

 

Ihanaa juhannusta kaikille!

 

Kerron vessan maalaamisoperaatiosta yksityiskohtaisemmin kuvineen ja materiaaliohjeistuksineen, kun projekti on valmis ensi vuonna viikolla. Ennen-kuvia vessasta täällä.

Share

15 kommenttia

 1. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Harmoniavessa syrjäyttää kreisivessan. Ei. Voi. Olla. Totta.

  Kylläinvavessapittääolla in memoriam.

 2. Aika pahan näköstä toi vasaralla peilin huitominen aurinkolasit päässä. Hommat_hanskassa! 😀

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Mä en millään keksi että mikä toi valkoinen juttu peilin vasemmalla puolella on?

 4. joonasn kirjoitti: Vastaa

  Eiks se oo vähän niin että se tekeminen ei tekemällä lopu? 🙂 Mutta niin: tekeminen on elämistä.

 5. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Meillä on sellainen joka tilanteeseen passaava remppalause: ”Ite teen, ite kattelen.”

 6. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Hieno siitä tulee! On mahtavaa päästä fiiliksen pilaavista silmäsäryistä eroon. Oletko muuten tavannut kreisivessan stailanneen henkilön?

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Huoh, onneksi on totta, pikku hiljaa. Liukuovi ja oveton vessa also in memorian!! 😀

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  IHan täysin idioottimaista se oli!!

  Yksi siru jäi kiinni pystyyn mun kaulan alle, sillon lähin hakeen takkia. Sukkahoususillani seisoin siellä sirujen joukossa ja lopulta huutelin, että tuokaa mulle imuri 😀 

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on kannellinen pistorasia, jos tuota muovista tarkoitat…

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, täällä ei ainakaan lopu 😀

  Mutta ihan mukavaa puuhastelua osa..ja sitten osa taas sellasta aika raivostuttavaa puuhastelua. Niin tai näin, tulee aina hyvä mieli, kun jotain saadaan valmiiksi. Sitten on hieno, kun on ihan itse suunniteltu ja tehty 🙂 JEE!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, tuopas on hyvä! Otan heti käyttöön, tulee tarpeeseen 🙂

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Oon tainnut tavata silloin kämpän oston yhteydessä..Mutta niin, tyylinsä kaikilla. Hieno tuo kreisivessakin oli varmasti, muttei ihan omaan makuun 😉

  Ja myös vessan tekijä (ja kattoluukusta löytyneen viinapullon omistaja)on tiedossa 🙂

 13. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Sisukasta remppaamista. Pelottava peili, kun ei millään suostu lähtemään seinästä. Oon vissiin hullu kun nää sun kertomukset inspirois kanssa vähän remppailemaan..

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaa! Sun kannattaa ehkä lukee noita mun viime juhannuksen keittiötilityksiä, niin karisee kaikki inspikset… 😀

 15. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Iha järkky toi peili.. ! #@%## :))

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.