Sneak peek keittiöremppaan

Kuka voisi murjottaa ja kiukutella ihanassa kukkakeittiössä?

kuva.JPG

– Ainakin keittiön tekijät! 

kuva.JPG

Hipin valitsemaa kukkatapettia psykedeelisempää on ollut remppatahtimme parin päivän ajan. Poika jäi muutamaksi päiväksi lomailemaan mummolaan ja palasimme Hipin kanssa kaksin kotiin kaaokseen. Otimme harvinaisesta kahdenkeskisestä laatuajasta kaiken irti: ostimme liisteriä,  ruuveja, pari purkkia maalia ja kaksikymmentä purkkia kaljaa.

kuva.JPG

Kun päivät urakoi ja pipertää aamusta iltaan, kannattaa yöt viettää heilumalla kukkaseppele päässä naapurin puutarhassa ja huutamalla naama maalissa Nekalan Wanhassa Tapissa. Lisäksi kannattaa kutsua ihmisiä jatkoille naapurin pihaan, jos oma piha on täynnä remonttiroinaa.

kuva.JPG

Sen jälkeen on kiva aamulla herätä hinkkaamaan tiilimuuria puhtaaksi ja mennä neuvomaan rautakaupassa myyjää tiilelle sopiviin lakkoihin liittyen.

kuva.JPG

Vanhassa talossa kaikki (umpikierot) seinät kätkevät sisälleen arvoituksia. Mitä helvettiä, nää on vesiputkia, mie oon kokoajan luullut näitä irtonaisiksi sähköjohdoiksi ja väännelly näitä ihan miten sattuu!

kuva.JPG

Yksi ratkeamaton arvoitus on se, harmittaako enemmän väärällä kohdalla oleva hormiaukko vai aukossa ja seinässä kulkeva voimavirta. Katos vaa!

kuva.JPG

Lukuun ottamatta ’pientä’ raivaria Ai sää lähet pelaan kahdeksi tunniksi jalkapalloa KESKEN KAIKEN? Ymmärräksää, että kukaan ei poistu täältä KOSKAAN. Asikaisen ja Kaken urakka on sujunut kohtuullisen sopuisasti.

Ohjeeksi keittiöremonttia tekeville sanoisin: – Älä tee!

Jos on ihan pakko rempata: -Maksa Puustellille kuusi tonnia enemmän, äläkä tee itse

Jos kuitenkin tuntuu, että mää hei haluun itse tehdä sen rempan kokonaan, se on tosi hauskaa ja siinä oppii ihan hirveesti. Sellasta ihanaa yhdessä puuhastelua ja siinä sitten tosi terapeuttisesti näkee kättensä jäljen (jota ei saa valkoisesta juuri maalatusta katosta enää millään hinkattua irti ) ja sittenpä tulee hyvin tehtyä ja on se vaan kivaa hommaa porukalla tehdään blaa blaa.. :

– Pidä suusi tukossa ja musiikki kovalla.

– Laula Kalle Kinoksen Liian lähiö -biisiä kokoajan remonttiystävällesi. (Ei haittaa, vaikka et tietäisi kappaleesta kuin kertosäkeen, se riittää!)

– Jos työparisi tyyli hukata mitta ja sakset neljäkymmentäkahdeksan kertaa päivän aikana alkaa ärsyttämään, avaa kalja!

– Muista halata ja pussata!

– Jos huomaat puolikkaan tapettirullan (jota ei enää valmisteta) osuneen kohtalokkaasti liisteripurkkiin, mene naapurista hakemaan punkkua. 

– Hae välillä naapurit katsomaan, kuinka iiihana uusi keittiö on ja paukuttele henkseleitäsi äänekkäästi. Mää tein tän! 

kuva.JPG

Pam pam! Mää tein tän ja sitten mää kasasin tän ja mää maalasin! Pam! 

Aika hyvältä se tuntuu. Pam!

kuva.JPG

Hyvä fiilis maksimoitui iloisen pikkuapurin saapuessa kesälomaretkeltään kotiin sekä Hipin asennettua tasoja ja laatikoita paikalleen. 

kuva.JPG

Vaikka vielä odotellaan sähkäriä ja muuraria, keittiössa näyttää jo aika kivalta maailman ihanimmalta!!

kuva.JPG

Riippuu toki vähän, mistä kulmasta katsoo. Parin päivän päästä pitäisi tiskikoneen jo toimia. Eipä tosin olla ehditty kokkaamaankaan. Eikä meillä voisi edes kokatakkaan, koska meillä ei ole uunia tai hellaa!

kuva.JPG

Onneksi naapurit ovat pitäneet asiasta huolen ja huutaneet ovestamme nys syömään sieltä välillä!

Nekala <3

 

Share

24 kommenttia

 1. Raissi kirjoitti: Vastaa

  Tuo kyllä kuulostaa niin hauskalta, että pitäisköhän pistää kämppä myyntiin ja ostaa joku pikku proggis…

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Suosittelen! 😀

  PS. oikeesti tää on ihan perseestä!

 3. maikkkki kirjoitti: Vastaa

  Haha 😀 naureskellen lueskelin täällä teidän rempasta, ihana kirjotustyyli!

 4. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Upee tuo kaluste! Tapetista puhumattakaan 🙂

 5. Norps kirjoitti: Vastaa

  Hyvä te!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos 🙂 Jotain hauskaa tästä on revittävä!

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos!

  On kyllä aivan ihana! Jännitin paljon kalusteiden saapumista, koska kaupassa suunnitellessa ja pintoja yms valitessa ei ollut näyteovea tuosta valitsemastani värjäämättömästä koivusta (oli vain valkaistu) ja tuo vetimetön malli oli näytteissä aivan erilaisessa ovessa. Vähän sokkona valkkailin, tosin olin asiaa jo kolme kuukautta mielessäni pyöritellyt, mikä olisi kiva…

  Asiaa ei helpottanut keittiöliikkeessä ahdistuneena huokaileva kärsimätön Hippi. Valitse jotain, lähetään! Tosin Hipin ystävä, joka keittiön kalusteet piirsi, oli erittäin leppoinen, pitkäpinnainen ja samalla tehokas. 

  Mutta joo, oli ne jopa hienommat, mitä osasin odottaa! 🙂

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kannustuksesta ja tervetuloa kylään! <3

 9. Aino B. kirjoitti: Vastaa

  Tykkään tosi paljon ja arvostan ettei ole sitä iän ikuista valkoista!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! 🙂 

  Itsekin tykkään. Jos olisin itse ”saanut” valita, ei tapetti ehkä olisi ollut noin retro ja villi. Hippi sai valita keittiöön tapetin (koska hoitaa meillä kokkaamisen) ja hän halusi oranssia retroa, vanhan Pispalan kämppänsä verhojen henkeen. (täällä kuvia, jos kiinnostaa syvemmin: http://www.lily.fi/blogit/asikaine/vanha-rakas-kamppamme)

  Valitsimme Tapettitehtaan sivuilta erilaisia retrokuoseja, joiden näytepaloja roikotimme seinällä melkein puoli vuotta, jonka jälkeen tuo oli molempien suosikki.

  Ensin haaveilin retron tapetin rinnalle valkoisista kalusteista, mutta mallailtuani tapettivalinnan rinnalle valkoista, kontrasti tuntui liian rajulta. Päädyimme pelkistettyyn koivuun. Ja nyt se näyttää juuri oikealta! Osa vielä kasaamatta, mutta hyvä tästä tulee!

  PS: aivan ihanalta näyttää teidän valkoinen keittiö myös! Huolisin sellaisenkin 🙂

 11. Oranssinen kirjoitti: Vastaa

  Ja taas naurattaa. Tuotahan se juuri on!

  Kummasti kuitenkin ajatus karkaa eteisen yläkaapissa yksinäisyyttään säteleiviin tapetointivermeisiin ja keittiökaapit & tiskiallas näyttävät ihan tylsiltä…

  Keittiöntapettinne näköistä seinäpintaa ihailin viimeksi ensimmäisen yökyläilyhyväksytyn poikaystäväni makkarin seinissä vuonna -82 (oih!)

   

   
 12. Aino B. kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Meillä taas asia oli juurikin toisin päin, eli mies halusi valkoista ja itse kallistun värikylläisyyteen.

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tuo on tosi vanha perinnetapetti, eli se saattaa hyvinkin olla ihan sama tapetti, jota oot ihaillut vuonna 82 😀

   

 14. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Mää en uskalla sanoa nyt muuta, kun että hieno tulee! 😀

  (on se silti kivempi ite tehdä.. ;D)

 15. possu kirjoitti: Vastaa

  Meillä kaikki tuo kiva on tänä kesänä edessä, tuskin maltan odottaa 🙁

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Eilen yöllä loppuja tapetoidessamme fiilisteltiin sitä, että koko rempan ajan on ollut aika paska sää..toivottavasti siis sataa myös silloin, kun teillä on remppa! Huomattavasti kivempi puuhastella sisällä, kun ulkona sataa..

  Tsemppiä sinne, satoi tai paistoi!

 17. possu kirjoitti: Vastaa

  Ruuanlaittohan siirtyy rempan ajaksi pihalle, joten ”tänään ei sada yhtään niin paljon kuin eilen!” toivottavasti toteutuu myös 😀 Onneksi grillin voi siirtää autokatokseen.

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  OK, no siinä tapauksessa toivotaan paistetta! Myös helpottaa kai maalien ym kuivumisia, jos ei sataisi koko ajan 😀 Me siirryttiin naapurin pöytään ja grillille ja pari kertaa käytiin Wanhassa Tapissa syömässä, nam!

  Nyt on ihan luksusfiilis, kun on uuni ja hella ja TISKIKONE! (tiskikone oli meillä rikki 5 kk, eikä viitsinyt / voinut ostaa uutta ennen remppaa…argh!)

 19. possu kirjoitti: Vastaa

  Joo tiskikoneen hajoaminen, korjaaja kävi hakemassa laitteen, näki mun ilmeen ja lupasi hoitaa koneen kuntoon niin nopeasti kuin pystyy. Sain soperrettua kiitokset ja nieleskelin kyyneleitä. Varmasti ilahdutti (korjauksen maksamisen lisäksi) myös se onnellisen näköinen nainen, joka sai toimivan tiskikoneen takaisin kotiin (ehkä vähän myös varmaan se lapsekas kysymys, että toimiiko se nyt varmasti, onhan se kunnossa?).

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos 🙂

  (nyt, kun ollaan voiton puolella ja aika on kullannut muistot, voin myöntää, että oli kiva tehdä ite;)

 21. LauraElina kirjoitti: Vastaa

  Hei mistä tää teidän keittiö on tilattu? Näyttää tosi hienolta 🙂

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Suunnittelu ja kalusteet on Savonlinnan Mittakeittiöiltä. Suosittelen firmaa lämpimästi. Ovat ainakin Tampereelle toimittaneet myös muille kuin meille! 🙂

  http://www.mitta-keittiot.fi

 23. HannaT kirjoitti: Vastaa

  En olisi voinut parempaan aikaan löytää tätä sun blogia – ostettiin juuri siipan kanssa vanha puutalo, ja ensimmäisenä edessä on keittiöremppa, joka tietysti tehdään ihan itse (vanhojen keittiökaapistojen kunnostamisesta lähtien) koska sehän on varmasti kivaa ja ainakin edullisempaa kuin mitkään valmiskeittiö. Kiitos siis hyvistä ohjeista! 😀

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaha! Onnea remppaan, siitä tulee varmasti…öö..hauskaa 😀 😀

  Ei vaan, pakko sanoa näin jälkikäteen, että remppahaavat unohtuvat aika nopeesti, kun pääsee nauttimaan juuri omanlaisesta lopputuloksesta!! 😉 Vanhat keittiökaapit kuulostaa juuri ihanalta ja tulee takuulla hienompi kuin valmispaketista!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.