Smoothie vai pirtelö?

Raskaana ollessani söin suunnilleen joka päivä smoothien. Etenkin alkuraskauden aikana ei oikein mitään tehnyt mieli ja syömättömyydestä seuranneen huonon olon takia tuli puklailtua monessa eri paikassa. Salapukluun kyllästyneenä opettelin pitämään verensokerit kohdillaan juomalla vähän väliä hedelmiä, kasviksia, marjoja, maitoa ja kaurahiutaleita. Myös loppuraskauden aikana vatsalaukun ollessa litistyksissä, maistuivat pirtelöt ja muut raikkaat välipalat suuria annoksia helpommin. (keskiraskaus menikin sitten hampurilaisia ja pitsoja mussuttaen.)

Raskausajan jälkeen tehosekoitin onkin sitten pölyyntynyt hyllyllä. Taisin saada tarpeekseni soseutetuista aamupaloista. Muutama viikko sitten kaivoin masiinan pitkän ajan jälkeen esiin ja hurautin muutaman mandariinin, omenan ja porkkanan. (en ole raskaana, mutta ehkä kylmenevä ilma herätti vitamiini-ikävän) Poika sai äärimmäiset kilarit tehosekoittimen mekkalasta. Itki vapisten, yritti hypätä syöttötuolistaan lattialle paetakseen eikä suostunut maistamaankaan pirtelöä. Jopa pirtelökannu tiskipöydällä oli kauhistuttava.

Siitä huolimatta olen nyt muutamina päivinä tehnyt herkullisia smoothieita ja tänään poika jopa (vähän itkien, mutta kiinnostuneena) maistoi lasistani aamupalaani ja taisi myös pitää siitä. Valmistusvaihe oli totuttuun tapaan kuitenkin sen verran kammottava, että istuimme olohuoneessa tiukasti toisistamme kiinni pitäen ja itkien kauhusekoittimen pauhatessa keittiössä. 
kuva.JPG

Tänään smoothiessani oli porkkanaa, kurkkua, selleriä, sharon-hedelmää, päärynää, mandariiniä, tammenlehtiä, omenamehua ja puurohiutaleita. Eli vähän kaikkea, mitä kaapin heviosastolta löytyi. Oli ihan hyvää. Ehkä vähän liian terveellistä, mutta kylmänä ihan maistuvaa. (ei ehkä niin herkullista, kun tuossa aikaisemmin lesotin)

kuva.JPG

Poika koemaistoi selleriä ja monen irvistyksen jälkeen huomasi jopa pitävänsä siitä.

Mitä virallista eroa muuten on pirtelöllä ja smoothiella? Kumpaa tämäkin nyt tänään sitten oli?

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.