Sinivalkoinen jalanjälki kellarin ovessa

 

Sisältöyhteistyö: Sinivalkoinen jalanjälki –kampanja

 

Jihuu! Blogini on mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kamppiksessa, joka kannustaa tekemään kotimaisia valintoja ja muistuttelee kulutusvalinnoilla olevan merkitystä Suomen talouteen.

Arkisilla ostoksilla marketin hyllyjen välissä yritän suosia kotimaisia elintarvikkeita, mutta myös isommissa valinnoissa, kuten rempoissa ja sisustuksessa olemme yrittäneet suosia kotimaisia tuotteita tai palveluja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapettisekoiluni olen käynyt ihan henkilökohtaisesti hoitamassa paikan päällä Toijalassa Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolalla ja esimerkiksi uuden ulko-oven valinnassa houkutti kovasti kotimainen lämpöovi, joka kestää Suomen sääolosuhteet ja pitää pakkasen poissa. Keittiömme ajoimme peräkärryllä Savonlinnasta Tampereelle, jotta saimme tilattua sen ystäviemme perheyritykseltä. Luulin tehneeni myös kotimaisen valinnan keittiön lankkuparketin kanssa, mutta vähän puskista tuli info, että vaikka Karelian juuret ovat vahvasti Suomessa! ovatkin latvat jossain maailmalla…

 

suomalainentya

Monista kotimaisiksi mielletyistä tuotteista pienen pöyhimisen jälkeen selviää, ettei tuote (enää) olekaan suomalainen. Taustatutkimusta helpottavat esimerkiksi Avainlippu- ja Design From Finland- ja Hyvää Suomesta -merkit, jotka kertovat kotimaisuudesta, suomalaisesta suunnittelusta sekä työstä tuotteiden taustalla! Itse miellän kotimaisuuden usein myös jonkinlaisena laadun takeena, jonka lisäksi ajattelen kotiin päin! lapatessani ostoskärryyn kotimaisia pesuaineita, vaatteita ja ruokia.

Suomalaisen Työn Liiton laskelmien mukaan vuodessa syntyisi 10 000 uutta työpaikkaa,  jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän kesän remppaprokkiksenamme oli talomme vanhojen ikkunoiden kunnostuksen lisäksi kellarin oven uusiminen. Alkuun en olisi raaskinut luopua vanha ovesta, mutta valitettavasti rikkinäisestä ovesta puhalsi pakkasen lisäksi suunnilleen lumetkin kellarin portaisiin. Eikä asiaa auttanut, kun oman elämäni supersankarina hyppäsin vielä oven lasin läpi pelastaessani sisälle lukitsemaani taaperoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Episodin jälkeen Hippi pulttasi rikkinäisen oven karmeihin kiinni, eikä ruosteisessa pesässä pyörivää lukkoa saanut enää auki. Perkele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasimme uuden kellarin oven Lammin Ikkunat ja Ovilta, joka valmistaa tuotteensa Lammin ikkunatehtaalla ja Kangasniemen ovitehtaalla. Kaikki Lammin ikkunat ja ovet suunnitellaan ja tehdään kotimaassa. Mittatilatun oven saa avaimet käteen -pakettina, jolloin asentajat hoitavat kaiken paikoilleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valitsin Lammin Ovien mallistoista kellarin oven ulko-oveemme mätsääväksi väriltään ja lasin sekä mallin puolesta naapurimme kellarin oven kanssa yhtenäiväiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oven kotimainen Abloy-lukko sarjoitettiin kotiavaimiimme sopivaksi. Iso ikkuna päästää kellarin hämärään rappuun luonnonvaloa, tuntuu kuin portaikko olisi suurentunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asentajat saapuivat eilen aamulla ja palatessani toimistolta, uusi ovi oli jo paikoillaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika ihanaa! Toimiva kellarin ovi helpottaa tulevaa kellariremppaa, polttopuurumbaa ja kellarin tuuletusta ja siivoilua. Kaikkea! Lisäksi uskon rappumme olevan tänä talvena jonkin verran lämpöisempi, kun kellarin ovesta ei puhalla suoraan eteiseen. Jee! Eilen illalla uskomattomana läppäkeisarina yllätin naapurin muijan saapumalla kellarin ovesta pihaamme synttäririnksulle. Hähhää! Kato mää tulinkin täältä! Mitenkäs nyt suu pannaan?

– No oho! Enpä ois uskonu, että sää tuutki siitä ovesta!  Hiano ovi teillä!

Kippistimme ja istuimme portaille höpöttelemään alkuviikon kuulumiset ja katselemaan häikäisevän uutta ovea. Älä välitä, kyllä se tosta sitte ränsistyy, ku alkaa tulla syksy ja kaikki. Aijon tehdä hauskan eiku-mää-tuunkin-tästä-väärästä-ovesta-avaamaan-häh-häh-hää-läpän tällä viikolla kaikille kyläilijöillemme. Sairaan hauska viikko luvassa siis!

Nyt kaikki halukkaat voivat osallistua Sinivalkoinen jalanjälki -kamppikseen postaamalla kuvia kotimaisista valinnoistaan Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #suosittelesuomalaista, jolloin kuva näkyy kampanjasivulla. Kamppanja löytyy myös Facebookista.

Lisäksi Suomalaisen Työn Liitto on tällä viikolla mukana myös  Habitaressa uudella KOTI-konseptilla. KOTI on elämyksellinen ja kodinomainen ympäristö kotiin kuuluvine huoneineen, joissa on esillä monta yritystä sekä paljon yksittäisiä suomalaisia tuotteita, joille on myönnetty Design from Finland – tai  Avainlippu -merkki.

Habitare järjestetään 7.-11.9.2016 Helsingin Messukeskuksessa ja KOTI-konseptin löydät osastoilta 6K109 ja 6H109. Kannattaa käydä kurkkimassa osastoa!

Ihanaa iltaa! Meikä lähtee nyt treffeille! UUH!

 

#suosittelesuomalaista

Share

2 kommenttia

  1. RdS kirjoitti: Vastaa

    Mää olin otsikon perusteella ihan varma, että Hippi oli jotenkin onnistunut tekemään sinivalkoisen jalanjäljen kellarin oveen ja odotin jotain ihan loistavaa tarinaa. Oli tääki kyllä ihan kiva. Mää oon kerran käyny Habitaressa. Että kyllä sillai tää kosketti mua. Ihan kiva.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Kyllä siihen jonkinlainen jälki varmaan saadaan vielä aikaan 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.