Sinisimpukat valkkarissa

Sunnuntaina söimme pitkästä aikaa lemppariruokaani, sinisimpukoita. Hippi kokkaili meille ihanan sunnuntailounaan Citymarketin kalatiskiltä ostamistani sinisimpukoista. Itsehän en osallistunut edes pöydän kattamiseen, mutta kotikokki vakuutti sinisimpukoiden valmistamisen olevan todella helppoa. (Yeah right!)

Jos on joskus herkutellut esimerkiksi Tuulensuussa simpukoilla, kannattaa testata Hipin sinisimpukkaresepti. Ihan supermaukas höyryävä syysherkku!

Sinisimpukat valkoviinissä

pussillinen sinisimpukoita

7 pientä salottisipulia

4 valkosipulin kynttä

voita

oliiviöljyä

valkoviiniä (kysyin Alkosta neuvoa ja kuvissa näkyvä edullinen Riesling sopi hyvin!)

persiljaa

suolaa

valkopippuria

Pese simpukat harjalla juoksevan veden alla. Silppua sipulit ja valkosipulit pieniksi ja kuullota niitä pari minuuttia öljy-voi-seoksessa ison kattilan pohjalla. Laita simpukat kattilaan ja sekoittele, anna olla pari minuuttia kannen alla, ravistele välillä varovasti. Lisää 5 dl valkoviiniä, sekoittele, anna kiehua pari minuuttia. Lisää suolaa, valkopippuria ja pienittyä persiljaa. (Heitä kiinni jääneet simpukat pois, auenneet voi syödä!)

Nauti!

Söimme sinisimpukoita patatas bravaksien, patongin ja valkkarin kera. Niin hyvää! Suosittelen!

 

Herkullista viikonloppua!

Muita hyviä reseptejä viikonloppukokkailuun:

Murskaperunat

Sitruunapasta

Hirvikäristys

Hipin kasvissosekeitto

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.