Salaisuuksien puutarha

Ilkka Kanervalle terkut: ei, en ole hoitanut puutarhaani. Kukaan ei ole tainnut hoitaa puutarhaani hetkeen.

Asunnonmyynti-ilmoituksessa talomme pihaa kuvattiin salaisuuksien puutarhaksi. Villiintyneestä viidakosta löytyy kärhöä, villiviintä, pioneja, vaahtera, luumupuu, kukkia (!?), jättimäinen sireeni, orapihlajaa, raksahipin kahvipöytä, vattupuskia, koivuja, erilaisia pikkupuita, jännästi moneen suuntaan kaatunut aita ja ampparipesäkin jossain siellä on. Kaikki on aikamoista pöheikköä. Peräpihan kasvillisuudesta ei ole mitään, tietoa, koska en ole päässyt läpi sinne asti. Autoa ei meinaa saada ajettua pihan hiekotukselle, koska vattupuskat jonottavat siinä juuri ulos. Naapurit kertoivat, että edellinen asukas nähtiin usein tekemässä puutarhahommia. (???) Jännä. Toisaalta olen jo hieman kiintynyt räjähtäneeseen puutarhaan, mutta olisi mukava saada kiva grillaus- ja istuskelualue pihaan ja laittaa kesällä istutuksia kasvamaan, kesäkurpitsaa ja muita haaveita.

Heti muutettuamme raksahippi kaatoi pihasta männyn, joka oli viime talvena jäätynyt talomme seinään kiinni (perus). Lähdin käymään naapurissa ja hippi sanoi menevänsä hommaamaan telineitä ja moottorisahaa mäntyä varten. Parin kahvikupin jälkeen palattuani naapurista illalla pimeässä, huomasin raksahipin kaataneen koko männyn hujauksessa ja moottorisaha oli vielä avaamattomassa laatikossaan..en mie viitsiny illalla huudattaa sitä.. Sankaripuunkaatohippi oli kiivennyt katolle ja antiikkisella käsisahalla sahaillut taloamme korkeamman männyn osissa matalaksi naapurin miehen avustuksella. Tietysti mänty oli tipahdellut paloina juuri sen pionin päälle, jota talon edellinen asukas oli tulossa seuraavalla viikolla hakemaan. (perus).

Naapurin kanssa juteltiin alustavasti, että raivaamme pihan ensi kesänä avarammaksi, viihtyisämmäksi ja valoisammaksi. Mahdollisesti tehdään myös salaojia, eli kunnon kaivajaisia ja kaaosta luvassa. Ennen tulevaa talvea raivataan jo osa puista, aitaa ja puskaa kaadetaan. Pihan ylle laskeutuvaa sireeniä en haluaisi kokonaan poistaa, olen kiintynyt siihen. Pihassamme on myös kasoittain liuskekiveä, jolla ajattelimme laatoittaa portaille johtavan polun sekä alueen puutarhapöydälle ja -tuoleille. Muutamia puita jätetään, jotta saan ensikesänä vetää metritolkulla tunnelmallista valonauhaa puusta puuhun ja organisoida idyllisiä puutarhajuhlia.

piha01.jpg

Ei tähän ole mitään sanottavaa.

kuva-59.jpg

Hipin piilopaikka puskassa.

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.