Säilytyshullutuksia

Saakelin rienaavien Hullujen päivien keltainen mainoskatalogi tavoitti minutkin. Mitään en tarvi, mutta vähän vaan vilkasen… Hetkessä en voi ymmärtää, miten oikeastaan olen selvinnyt ilman yleiskonetta ja pömpöösiä (mutta NYT ’halpaa’) kukkavaasia. Haluaisin varailla lentoja sinne tänne ja ostaa tolkuttomasti tyynyjä.

Olen surkea some-aivopesun uhri. Kerran lueskeltuani Stella Harasekin blogia koomassa kaksi päivää, sain yllättävän tarpeen (!!) tilata aivan saatanan kalliin Acnen _harmaan_ viltin. Koska edes olen ostanut kotiimme mitään harmaata?

Aivan. Mind Fuck.

Näin itseni kaupungilla liihottamassa harmaaseen huopaan kietoutuneena latte kädessä, huolettomana bohemian chickinä. Unohdin kotimme muistuttavan Ritolan värikarttaa, jossa mikä tahansa harmaa näyttää epämääräiseltä pyyhkeeltä. Näyttäydyttyäni kerran lähipuistossa urbaanin bonchoni kanssa naapurin muija kyseli, missä takkini on ja Poika innostui, saisiko hänkin ottaa peiton puistoon. Et! Jonka jälkeen en suostunut lainaamaan kaksivuotiaalle peittoani, koska se on ..ööh..vähän..kallis. Nyt harmaa huopa pyörii olkkarissamme ja nähtyäni urbaania asustettani käytettävän niin nenäliinana, puklurättinä kuin Hipin kaverin tupakkatakkina / istuma-alustana, olen lakannut mäkättämästä kauniista bohemian chic wibe -viitastani. Hipille en ikinä suostunut kertomaan viltin hintaa, mutta pitkätukka älysi kettuilla asiasta ilman tarkempia lukujakin.

Niin. Sivupolulta päivää ja takaisin kummituskatalogiin, jota klikatessani ei minulta mitään puuttunut. Paitsi itseasiassa…Lundian ihania System-laatikoita myydään Hulluilla päivillä POIKKEUKSELLISESTI valkoisena. Argh! Avotakka ja Lundia jo kerran aivopesivät minut petroolin värisellä linnunpöntöllä, josta olen tykännyt paljon.

Siellä se on! Joanna Laajiston piirtämä System sopii täydellisesti olkkarimme uuteen vanhaan hyllyyn, jossa laatikko kätkee latureita, piuhoja, pattereita ja muuta sykkyrällä viihtyvää ja lapsien himoitsemaa elektroniikkaa.

(HUOM! Mikäs se siellä kuvassa näkyykään paraatipaikalla? Näyttää hyllyyn unohtuneelta taitetulta jätesäkiltä, mutta eipä olekaan. Onpa hieno harmaa huopa, kyllä on mahtanut maksaa itsensä takaisin. Täällä asuu varmaan joku tyylitietoinen urbaani chic. Muistakaa, että vilttiin ei saa koskea.)

Näyttökuva 2016-4-5 kello 9.19.02.pngLundian valkoinen loota sopisi hyllyn valkoisten kaapinovien lähistölle täydellisesti ja sinne mahtuisi juuri sopivasti kaikki hankkimani kovalevyt, kirjanpitokansio, kalenteri, kamera ja muut duuniprujut, jotka pitäisi olla saatavilla ja pyörivät nyt pitkin hyllyä. Loota voisi myös toimia legojen tai muiden pienten ylhäälle-turvaan-nostettujen-lelujen majapaikkana. Tai ehkä voisin laittaa harmaan huopani turvaan valkoiseen arkkuun, josta suutelisin armaan kaapuni hereille muuttaessani takaisin Berliiniin lasten lennettyä pesästä. Siellä viilettäisin harmaa huoleton harteillani hakemaan kaljaa kioskista kulmakuppilasta brötcheneitä.Näyttökuva 2016-4-5 kello 9.26.39.png

Valkoisen Systemin vaihtoehtona bongasin keltaisesta katalogista myös Iittalan vakan, jota olen sitäkin hipeltänyt kaupassa. Ihana, perinteisille muodoille kumartava vakka sopisi myös täydellisesti kukkaolkkariimme romunkerääjäksi. AAARGH! En tiennyt tarvitsevani laatikkoa ja nyt en edes osaisi päättää, kumpi _tarvitsemistani_ säilytysratkaisuista olisi hienompi.

Hippi todennäköisesti ratkaisee ongelmani lahjoittamalla minulle uusien nappiksiensa pahvilaatikon kera kehoituksen hanki elämä! Mitä mie oon sanonu tuosta siun ostomaniasta?

MUTTA HALUAN LAATIKON (,johon säilöä hankkimiani tavaroita)!

 

On vaikeaa. Materialistista tiistaita!

Lundian System -kuva ja Iittalan Vakka-kuva Stockmannin Hullut päivät -sivuilta.

Share

29 kommenttia

 1. Reetta L kirjoitti: Vastaa

  Ymmärrän tuskan! Mulla on joku megalomaaninen tavaranvihausangsti ja silti haaveilen säilytysratkaisuista. Taannoin vietin monen monta hetkeä (=tuntia) etsien parasta diiliä orthexin smartstore-laatikoista. Nyt haaveilen tuosta lundian hyllystöstä. Ahhh… Kaikki tavarat oisi siinä nätisti rivissä… 

  Ongelma on vaan siinä, etten ikinä pistä mitään niihin laatikoihin, hyllyihin tai muihin ratkaisuihin mitä nurkkiini hamstraan. Sitten ne hienot sängynaluslaatikotkin majailee tuolla paikallaan sängyn alla pölyisinä ja tyhjinä. Hmph.

 2. Senkun kirjoitti: Vastaa

  Enteileekö tämä Asikaisen KonMari-postausta? Miten tuo kirjahylly pysyy muuten noin siistinä?

 3. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Kirjasyksyn hittituote: Asikaine ja Hippi säilyttää -opus 😀

 4. Hetsku kirjoitti: Vastaa

  Nyt mua taas kiinnostaa tutkimuksen tulos: mistä halvimmalla orthexin lootat?

 5. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Mulla on tuommoinen hirmu kiva liimalevyloota, jonka dyykkasin roskalavalta kerran, ja koska kylkeen oli poltettu (siis semmoisella tekstikolvilla) tuotemerkki, piti asia googlata. Kävi ilmi että laatikosta puuttuu joku 5-6 pulloa aivan saatanan kallista punkkua, minkä jälkeen en kehdannut laittaa laatikkoa omaan bohemian chic-lundiaani, etten vaan riko sitä, tai ettei joku luule vahingossa rikkaaksi. Kehitin laatikkoon niin käsittämättömän vaikean tunnesiteen, että taidan joutua kippaamaan sen jonkun toisen vastukseksi, koska en osaa suhtautua siihen enää pelkkänä laatikkona. 😀 tai sitten teen kuten lundialla ja maalaan sen minttujäätelön värikseksi, maaliakin ois.

 6. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Siis mä en näe petroolilaatikkoa enkä harmaata huopaa??? Ja missä se System on? Mikä se on? Aaaaarghhhhh!

 7. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Helmi keskimmäisellä ylähyllyllä on petroolin värinen loota, ja alempana vasemmalla hyvin tumman harmaa huopa!

  (Mun oli pakko. Mä tykkään kaikista piilokuvista, niistä tiättekö mitä pienenä kateltiin, where’s Waldo ja sitä rataa…)

 8. ---------- kirjoitti: Vastaa

  Sen lisäksi, että tämä on lempiblogini, pistät vielä levyhyllyyn näkysälle tuon levyn, joka on ollut nyt jo aikuisen lapseni tuutulaululevy pienenä! Lapsesta tuli muusikko. Varustetaankohan heidät kaikki hienoisella hajamielisyydellä ja tavaroiden unohtelugeeneillä. Piuhoja ja muita soittopelejä unohtelu ei koske, ihan kaikkea muuta kyllä.

 9. Puutaloholisti kirjoitti: Vastaa

  Jos valitsisin puolestasi teidän kotiinne, niin valkoinen Lundia tulisi (en katsonut hintoja), tosin Vakka on ihan älyttömän kaunis (ja kotimaista työtä, mutta niin kai Lundiakin?) Ihan vaan siksi, kun sulla on tuo petroolinvärinen, tykkään parittaa esineitä ja pidän kauniista jutuista kotona esillä.

  Jos sulla on siihen rahaa valmiina ja käyttökohdekin on, niin osta ja sitten jos ostat, niin nauti äläkä kärvistele, ettei olisi pitänyt ostaa.

  En ollut saanut postissa keltaista kuvastoa (nyt tuli bänät stokka, että kiitti vaan, on sentään string-hyllyä tilattu ja silleen, no kerran, mut siis on) ja meinasi mennä hullut päivät ohi tyystin, joten tokihan YSTÄVÄLLISESTI laittamastasi linkistä menin ”ihan vaan katteleen”. Koska nyt just ei mihinkään isompaan ole varaa ja yhtään mihinkään ei tarvetta, niin ihan oikeasti vietin puolisen tuntia pohtien, että jos sitten ostaisin Marimekon astioita, kun ne on ”halpoja nyt”. Milloin ikinä millään alennuksella ne ovat halpoja???

  Mulla on Marimekon astioita, ja ihan on paljon muitakin astioita. Kivoja, kauniita astioita on ihan tosi paljon. Ja silti ostoajatuksesta irtaantuminen oli työlästä. Ymmärrään, miten ihminen koukutetaan (sivuaa työtä), mutta ei se ymmärtäminen estä koukuttumasta ihan tosi helposti.

  Älä toki anna purkaukseni vaikuttaa ostopäätökseesi; suhteeni astioihin on aika, hmm… runsas, joo sellainen se on. Lamppuihin myös, mutta en nyt ollenkaan aloita siitä.

  Harmaan viitan surullinen kohtalo itketti ja nauratti, ihana sinä!

 10. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Mites se System?

 11. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  No se on sen Lundian laatikon nimi! System-puulaatikko. Kelpaisikohan ruotsalaiseen alkoholimyymälään säilyttimeksi myös… ehhehhe… 

 12. N. kirjoitti: Vastaa

  Nyt oli niin puujalka et aloin nauraan toimistolla ääneen 😀

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  IHan paras!

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hmm.. Miksi et laita niihin mitään?

  Nimimerkillä meillä kaikki täytyy jostain ihmeellisestä sälästä ennen kuin saan edes aseteltua paikalleen : /

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei! Mää kuulin tästä KonMarista ihan vasta joku viikko sitten ja olin ihan että AHAA! Tätä se tarkottaa 😀 😀 Ehkä mun pitäisi tosiaan perehtyä, kirppiksellekin kosiskeltiin, niin pitäisi vähän tyhjennellä roinia…

  Ja tuo on trikkikuva! (eli vanhempi kuva, jossa olin tyyliin juuri laittanut kirjat hyllyyn) Ei se noin siisti yleensä ole, mutta aika siistinä se on pysynyt, kun hommasimme leluille vanhan liinavaatekaapin olkkariin 🙂

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nyt laitat sen sinne hyllyyn! Maalilla tai ilman!

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Helmi nyt on kyllä paras meno sulla taas! 😀

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ahahahahahahaaa jatkuu vaan… 😀 😀

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei. Mää en tajuu tätä. Siis hä??? Kohta hävettää, mutta en mää tähän mitään naurunaamaakaan voi nyt ilmasta. MITÄ??

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentistasi, ihanaa 🙂 Ja ihana on tuo levykin ja kiva kuulla lapsestasi, ihan mahtavaa.

  Ja juurikin tuo, että kaikki muut hukkuu, mutta oudosti soittokamat vaan pysyy tallessa….

 21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No joo, se valkonen kyllä houkuttaa enemmän… (yhä, en ole vielä tilaillut…hmm..harkinnassa on..enkä ole uskaltanut katsoa, onko ne jo menny kaikki)

  Ja niin tunnistan tuon, että nyt ne on halpoja, niin sitä tätä..HIppi yleensä palauttaa tilanteen, että oli halpoja tai, niin ei tarvita. Tai mee ostaa kirppikseltä viis, on vielä halvempia…Mutta joo. ah on ne Marimekon astiatkin ihania. Meillä on sukat makkaralla -juomalaseja, tosin aika moni on särkynyt 🙁 Mutta ollaanpahan ainakin käytetty!

 22. Puutaloholisti kirjoitti: Vastaa

  Ruotsin Alko = SYSTEMbolaget.

  Oon hihitellyt tuota system-säiliö kommenttia noin 50 kertaa 😀

 23. Puutaloholisti kirjoitti: Vastaa

  Astioita pitää käyttää, vaikka sitten joskus hajookin, koska mitä iloa muuten niistä on. Tosin kun ite hajotin yhden kruununjalokivihintaisista sukat makkaralla -laseistani, niin vitutus oli suuri, on vieläkin aina kun asian muistan. Mutta toisaalta, mitäpä niitä hilloamaan, ehkä seuraavat sukupolvet ei tajua niiden mykistävää ihanuutta (tajuu ne, voi vinde kun hajoitin sen yhen…)

 24. kaista kirjoitti: Vastaa

  J’accuse! Ilman linkkiäsi en olisi mennyt katsomaan hullareitten huonekalutarjoksia, pannut kalenterimuistutusta seittemäksi ja silti myöhästynyt ritiläpenkin ostosta. 4 min. No jos oisin oikeesti sen halunnut, olisin laittanut muistutuksen tarpeeksi paljon ennen seitsemää. Ei sun syy sittenkään.

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Näinhän se on. Joskus joku ehdotti, että pidät niitä vaikka vähän ”parempina laseina”..juu ei..kenen tänne pitäisi tulla, että katetaan kristallit pöytään 😀 😀 Kaikki vaan käyttöön.

  TOSIN vähän kyllä panttaan appivanhempieni meille lahjaksi keräämiä arabian vanhoja Emilia- ja paratiisiastioita (IHANIA!). Tosin lähinnä siksi, ettei eräs laita niitä vahingossa tiskikoneeseen. Vaikka appiukko aina kehoittaa käyttämään niitä. Käyttöön ne on tarkoitettu!

  Tähän pitää JAakko Parantaisena todeta: astiat tykkää, että niitä käytetään!

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Whaaat!! Neljässä minuutissa meni!!? OHO!

  En ehkä edes enää vilkase, onko niitä Lundian laatikoita jäljellä 😀 😀

 27. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  KIITOS tästä! Nyt aukes mulle 😀 😀

  Nyt haluaisin sellasen laatikon vielä enemmän. Laitan sinne tonkan, ja siitä pyöreästä reijästä sen hanan ulos ja siinä sitä sitten on hieno punkkuhana puutarhajuhliin.

 28. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Mä kans! Mut avaan hanan jo kohta, alkaa täällä tapetointi jonain päivänä tai ei………… xD

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.