Ylimääräistä keitettyä riisiä jää usein ärsyttävä pakasterasiallinen pyörimään. Mitä mää tästäki ny teen? Kerran leivoin ’pasteijoita’, jolloin ylijäämäsafkaa lähti roskiin riisin lisäksi vähän enemmänkin.
Tällä kertaa riisihomma sujui ilman kriisiä. Aamulla huomattuani leipäkorin olevan tyhjä, päätin jeesuksena muuttaa jääkaapin ylähyllylle jääneet ylijäämäriisit leiväksi. Taikinaan tuli
2-3 desiä keitettyä riisiä
2-3 desiä jauhoja
2-3 desiä maitoa
teelusikallinen suolaa
pari ruokalusikallista öljyä
Nuorempi jeesus söi osan aineista ja sekoitti loput isossa kulhossa. Nostelin taikinan lusikoilla pellille sopiviksi leipäsiksi. Ripottelin päälle voinokareita ja juustoraastetta. Paistoin leipäsiä puolisen tuntia 220 asteessa.
Ihan ok-strömsöö-jesse -lopputulos! Ei riisirieska pataleivän veroista herkkuleipien kärkikastia ole, mutta rapsakat rieskaset olivat hyvä aamupala juuston ja tomaatin kanssa.
Ensi kerralla jeesustelen vedet viiniksi! Naapurin muijalta se parin omenan kera jo sujuukin.
Hyvää alkanutta viikkoa!
Aamen! Hyvältä näyttää. Oisko sulla jotain reseptiä, miten saada muutamat jämäkalat riittämään vähän isommallekin porukalle?
No tottakai!
Laitat kalat pannulle ja kaadat sekaan laatikollisen kalapuikkoja. Hyvää o!
”Kiireisen uraäidin kalapannu” 😀
😀
Urasta en tiiä, mutta helvetillinen kiire on usein!
Omppumehun muuttaa helpoiten viiniksi siten, että pullottaa mehun kiireessä pestyyn simapulloon. On hiivat valmiina ja ei muuta kuin pullo jääkaappiin odottamaan ihmettä!
Voi miten hyvältä näyttää! Aivan pakko kokeilla. uusia reseptejä bongailen muutenkin netistä, tössö nyt on taas uusi kokeilun arvoinen. Kiitti!
Sun blogi on ihan paras! Ihanaa, että löysin tän just tänä viikonloppuna, ansaitset sairastuvan mielenkohottaja -palkinnon!
Hei, kiitos ihanasta kommentista, täten ojennan sinne bloggarin mielenkohoituspalkinnon <3
Toivottavasti oot jo parantunut!
Joo, tää on näppärä ja helppo 🙂
Ja hei, samantyyppinen vinkki, jos jää perunaa yli:
http://www.lily.fi/blogit/asikaine/vinkki-perunamuussin-jamista-raksahipin-perunarieskaset
Hei kiitos! Täytyy heti koittaa! Kiireessä pestyjä pullojakin varmaan löytyy jo omasta takaa 😀
*juoksee keittiöön..*
Pööfektiä – satuin blogiisi sattumalta eilen, mutta olin jo aikaisemmin tuskastellut riisinjämiä jääkaapissa viime viikolta. Meillä oli nakkikeittoa ruokana, mutta mies ei muistanut tuoda kaupasta leipää. Tsuittsait nakkikeiton kiehuessa tuli samalla leipäset paistettua ja ah… oli hyviä!
Itse tosin pidin kiertoilmauunissa vaan 20 min, kun oli penteleenmoinen nälkä 😀
Hei, hyvä että ohje tuli tarpeeseen! 🙂 Kiva kuulla!
Huhhuh, tänne asti luin blogiisi eksymisen jälkeen ja nyt ehkä on pakko lopettaa tältä illalta, kun en voi lopettaa itkunauramista. Kolahtaa siis kovasti! :’D Mies jo huolestuneena kyseli, että nytkö sekosin.
NO tosiaan huh huh! Hyvin kahlattu:) IHana kuulla, että kolahtaa ja naurattaa! Jee!! Onpa kiva kuulla, toivottavasti tulet jatkossa kahlaamaan lisää!!