Riisirieskat

Ylimääräistä keitettyä riisiä jää usein ärsyttävä pakasterasiallinen pyörimään. Mitä mää tästäki ny teen? Kerran leivoin ’pasteijoita’, jolloin ylijäämäsafkaa lähti roskiin riisin lisäksi vähän enemmänkin. 

Tällä kertaa riisihomma sujui ilman kriisiä. Aamulla huomattuani leipäkorin olevan tyhjä, päätin jeesuksena muuttaa jääkaapin ylähyllylle jääneet ylijäämäriisit leiväksi. Taikinaan tuli

2-3 desiä keitettyä riisiä

2-3 desiä jauhoja

2-3 desiä maitoa

teelusikallinen suolaa

pari ruokalusikallista öljyä

Nuorempi jeesus söi osan aineista ja sekoitti loput isossa kulhossa. Nostelin taikinan lusikoilla pellille sopiviksi leipäsiksi. Ripottelin päälle voinokareita  ja juustoraastetta. Paistoin leipäsiä puolisen tuntia 220 asteessa.

DSC_0393.jpg

Ihan ok-strömsöö-jesse -lopputulos! Ei riisirieska pataleivän veroista herkkuleipien kärkikastia ole, mutta rapsakat rieskaset olivat hyvä aamupala juuston ja tomaatin kanssa.

Ensi kerralla jeesustelen vedet viiniksi! Naapurin muijalta se parin omenan kera jo sujuukin.

 

Hyvää alkanutta viikkoa!

Share

14 kommenttia

  1. Gigi kirjoitti: Vastaa

    Aamen! Hyvältä näyttää. Oisko sulla jotain reseptiä, miten saada muutamat jämäkalat riittämään vähän isommallekin porukalle?

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    No tottakai!

    Laitat kalat pannulle ja kaadat sekaan laatikollisen kalapuikkoja. Hyvää o!

  3. Gigi kirjoitti: Vastaa

    ”Kiireisen uraäidin kalapannu” 😀

  4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    😀

    Urasta en tiiä, mutta helvetillinen kiire on usein! 

  5. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

    Omppumehun muuttaa helpoiten viiniksi siten, että pullottaa mehun kiireessä pestyyn simapulloon. On hiivat valmiina ja ei muuta kuin pullo jääkaappiin odottamaan ihmettä!

  6. vilou kirjoitti: Vastaa

    Voi miten hyvältä näyttää! Aivan pakko kokeilla. uusia reseptejä bongailen muutenkin netistä, tössö nyt on taas uusi kokeilun arvoinen. Kiitti!

  7. Fransu kirjoitti: Vastaa

    Sun blogi on ihan paras! Ihanaa, että löysin tän just tänä viikonloppuna, ansaitset sairastuvan mielenkohottaja -palkinnon!

  8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hei, kiitos ihanasta kommentista, täten ojennan sinne bloggarin mielenkohoituspalkinnon <3

    Toivottavasti oot jo parantunut!

  9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Joo, tää on näppärä ja helppo 🙂

    Ja hei, samantyyppinen vinkki, jos jää perunaa yli:

    http://www.lily.fi/blogit/asikaine/vinkki-perunamuussin-jamista-raksahipin-perunarieskaset

  10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hei kiitos! Täytyy heti koittaa!  Kiireessä pestyjä pullojakin varmaan löytyy jo omasta takaa 😀

    *juoksee keittiöön..*

  11. Lyy kirjoitti: Vastaa

    Pööfektiä – satuin blogiisi sattumalta eilen, mutta olin jo aikaisemmin tuskastellut riisinjämiä jääkaapissa viime viikolta. Meillä oli nakkikeittoa ruokana, mutta mies ei muistanut tuoda kaupasta leipää. Tsuittsait nakkikeiton kiehuessa tuli samalla leipäset paistettua ja ah… oli hyviä!

    Itse tosin pidin kiertoilmauunissa vaan 20 min, kun oli penteleenmoinen nälkä 😀

  12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hei, hyvä että ohje tuli tarpeeseen! 🙂 Kiva kuulla!

  13. Iiia kirjoitti: Vastaa

    Huhhuh, tänne asti luin blogiisi eksymisen jälkeen ja nyt ehkä on pakko lopettaa tältä illalta, kun en voi lopettaa itkunauramista. Kolahtaa siis kovasti! :’D Mies jo huolestuneena kyseli, että nytkö sekosin.

  14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    NO tosiaan huh huh! Hyvin kahlattu:) IHana kuulla, että kolahtaa ja naurattaa! Jee!! Onpa kiva kuulla, toivottavasti tulet jatkossa kahlaamaan lisää!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.