Retkellä Vartiosaaressa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppuna retkeilimme hulppean pitsihuvilan rannalta soutuveneellä vastapäiseen Vartiosaareen. Ängettyämme tetristyyppisesti kuusihenkisen seurueemme pieneen soutuveneeseen ja todettuamme veneen etupainoisena kääntyilevän väärään suuntaan ja vaihdettuamme Hipin lopulta soutajaksi selvisimme ihan mukavasti vastarannalle.

(Kuva-arvoitus: Huomaa kuvassa Hipin raitapaidan selän vaalentunut salamakuvio, joka aiheutti illalla suurta hämmennystä. Pölyä? Varjo? Mikä toi on!? Ooksää nojannu johki!? Arvaako joku?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ystäväni oli juuri edellisenä päivänä toiminut oppaana turistiporukalle saaressa, joten meillä oli kunnia päästä kiertämään luontopolkua ihanan yksityisoppaamme johdolla. Satu kertoi mielenkiintoisia juttuja Vartiosaaren vanhoista huviloista, asukkaista sekä näköalapaikoista. Saaren inspiroivat maisevat ovat ilmeisesti aikoinaan vetäneet erityisesti kirjailijanplanttuja puoleensa..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edithin polku johdatti meidät kauniiden niittyjen ja metsien läpi yhteysaluslaiturin rannassa olevalle Pop Up -kahvilalle, jossa pidimme kahvitauon nauttien suussasulavaa Vartiosaarikakkua (taivaallista vegaanista sulkaakakkua, josta haaveilen edelleen!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toimitimme kahvilaan myytäväksi myös ystäväni leipoman raparperikakun, joka oli herkullista sekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1659

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä kertaa pidimme retkemme reitin maltillisena edeten kolmevuotiaan käppäilytahtia sekä välillä kannellen retkiseurueemme pienimpiä, mutta ehdimme silti nähdä kaunista saarta ihastumisen verran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paluureitillämme poikkesimme vielä syöttämässä vuohia ja katselemassa ihania puutarhapalstoja, joita saaresta saa ilmeisesti vuokrattua aika edullisesti ja helposti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli ihana retki, paras opas ja siedettävä seurue!

Suosittelen Helsingin Vartiosaareen tutustumista! Lisätietoa kuljetuksista ja muuta infoa löytyy osoitteessa www.visitvartiosaari.fi. Hyvä kohde vaikka päiväretkelle. Eväät reppuun ja propellihattu päähän!

 

Ja ai niin! Raitapaidan haalistuneen salaman arvoitus, Ratkaisu on täällä.

 

Muita reissailuja:

Seikkailua Turussa

Äijäporukalla Ruotsissa

Helsingissä

Share

10 kommenttia

 1. wewwaton kirjoitti: Vastaa

  Höh, mä olisin veikannut että paita on riisuttu kauniina kuumana kesäpäivänä ja puolihuolimattomasti viskattu johonkin* (taiteelle kenties) ja kun se on tullut sattumalta vastaan joitakin viikkoja myöhemmin koleana kesäiltana niin se on siitä vedetty päälle lämmittämään. (Ja aurinko on siis tänä ”säilytysaikana” sen haalistanut ..) ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtava veikkaus, mutta vastaus on VERHO! Mutta aurinko on oikein, eli tästä saa ainakin puoli pistettä!! 🙂

 2. Virkaihmisäiti kirjoitti: Vastaa

  Hei jes tälle blogille on tapahtunut jotain että minäkin pystyn nyt lukemaan tätä jatkoa enkä aina vaan saatana sitä yhtä ja samaa bloggausta! En millään keksi mistä toi puuteri on tohon selkämykseen tullut, vaikka normaalisti hyvin fiksu ja näppärä olen. Ohi, pistän seuraavalle.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Siis mitä ihmettä, missä ihmeen limbossa sää oot ollu? Mikä ei oo toiminuut? :/

   <3 Hyvä, että olet takas, mutta siis että MITÄ?

   1. Virkaihmisäiti kirjoitti: Vastaa

    Joo siis ihan pimee limbo, onneks pääsin pois: Menen vanhalle asikaisen sivulle, klikkaan sieltä hyperlinkistä uuteen blogiin, joka menee vanhaan postaukseen. Teen tämän yhä uudestaan, ja uudestaan. Ja uudestaan. Alko jo suututtamaan. Tätä jatku yli 2 kk! Kunnes vihdoin tulin suoraan uuteen blogiin, ilman hyperlinkin aiheuttamaa limboilua, ja ongelma katos, tuli uus postaus ekaks. Huhhuh! Tänään tosin taas menin vahingossa vanhaan blogiin ja sieltä taas samaan vanhaan tekstiin, mutta tiesin tulla heti pois klikkaamalla conversekuvaa. 2 kk oon ajatellut että onpa nää uudet sivut saatana nyt paskat ku joka kerta pitää kelata tää teksti ja kuvat ja kommentit loppuun että pääsee yhtään mihinkään. Olin väärässä, vika oli jossain muualla.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     Ahahahahahahhahahhahahaaa! Ai kauhee!! No onneksi on nyt suora uusi osoite tallessa, kai?
     Ja hei siis se linkkihän siellä vie siihen ns. ekaan tässä uudessa blogissa julkaistuun postaukseen 😀 😀 Ihan tarkoituksella oon ohjannut sieltä siihen uuteen postaukseen, koska silloin muuton yhteydessä ne pari vanhaa postausta seilasi siellä ja ajattelin, että muuten menee vanhaan, niin laitoin sitten meneen sen siihen uuteen tekstiin…Ehkä pitää käydä vaihtamassa vai oletkohan ainoa, joka on seilaillu.
     Ja hei, jos jatkossa käy vastaavaa limboilua, niin klikkaa aina tuota bannerikuvaa, eli jossa on nuo tennarit ja Asikaine-logo, se vie etusivulle suoraan…Se ehkä helpoin tapa aina palata etusivulle, jos muut konstit ei meinaa toimia!

     1. Virkaihmisäiti kirjoitti:

      Joo converse-kuva pelastaa! Toivottavasti tää episodi ei saanut sua hetkeskään epäilemään sun lukijoiden älykkyystasoa – pelkkiä neroja täällä ruudun toisella puolen, 2kk limbossa.

     2. Asikaine kirjoitti:

      Ei, en ole ikinä epäillyt – enkä tule ikinä epäilemään- lukijoideni älykkyystasoja.
      Limboille ei vain voi mitään!

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Tyks, tyks! Ja iso sydän Vartiosaarelle. Paljon olen sitä hiihtänyt lapsena ympäri, silloin kun oli vielä noita jäätalviakin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Vautsi vau! Hauska kuulla 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.