Ravintolasuositus – Figaro Wine Bistro – Jyväskylä

P3240035.JPG

Ajeltuamme Itä-Suomeen Pikkuveli heräili sattumoisin Jyväskylän keskustan tuntumilla. Päätimme ainaisten huoltsikkabreikkien sijaan pitää ajomatkamme ruokatauon erilaisessa ympäristössä. Koska Jyväskylä-visiittini rajoittuvat yliopiston pääsykokeisiin (en päässyt, yllätys!) ja polttareihin (eri reissu!), soittelin Jyväskylästä kotoisin olevalle kaverille Missäs täällä Jyväääskylässä kannattaa syyä? 

Ystäväni suositteli rautatieaseman läheltä löytyvää Figaro Wine Bistroa, joka ei suuremmin poikennut ajoreittimme varrelta. Sinne siis!

P3240030.JPG

P3240037.JPG
Kivasti sisustettu bistro avasi ovensa nyittyämme kunnolla oven ripaa ja kurkisteltuamme ikkunoista alleviivailevan vihjailevasti sopivasti juuri saapuessamme. Meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja syöttötuolikin löytyi. Juhuu!
Tarjoilija huomioi mukavasti vauva kainalossa saapuneen nälkäisen seurueen, jonka kuski oli pukeutunut riekaleisiin ja maalisiin verkkareihin. (Hei mitä helvettiä ny taas? – No nää on miun ajohousut! – Mitääh? Eiiiih! )

P3240040.JPG

Nälkäisenä arvoin blinien ja punajuuri-vuohenjuusto-hampparin väliltä. Tarjoilija suositteli purilaista, joten päädyin vaappuvaan hampurilaiseen ja patatas bravaksiin. Hillitön hamppari oli herkullinen, punajuuri ja vuohenjuusto paiskasivat makoisasti kättä! Olin tyytyväinen valintaani, vaikka kytättyäni naapuripöydän bliniannosta tunsin hetkellisen annoskateuspiston kyljessäni.
 
Listalla oli myös houkuttelevia tapaksia ja viinejä, jotka jouduimme tällä kertaa skippaamaan.

P3240044.JPG

Myös Hipin tilaama tuplahamppari notkui korkeutta ja oli kuulemma oikein herkullinen. 

 

 

 

P3240048.JPG

Kiitos ystävälle suositteluista, viihtyisässä Figarossa oli herkulliset annokset ja ystävällinen palvelu. Ehkä ensi kerralla pääsisin bistroon istumaan iltaa, maistelemaan pitkää viinilistaa ja lupaavia tapaksia. Ehkä täytyy taas hakea Jyväskylän yliopistoon.

Josko olisivat tajunneet, mitä menettivät! 

*Ja tähän loppuun vielä päivittely, millaista olisi ollut, jos olisin päässyt Jyväskylään opiskelemaan. Että olisinko koskaan tavannut Hippiä, muuttanut Berliiniin, saanut lapsia, muuttanut Nekalaan jaadijaadi mitä jos jos kun mitä jos jos kun jaadijaadi, loputonta perusasikaispäivittelyä!*

*Sen lisäksi sanon vielä, että olisin varmaan joku saatanan aivokirurgineropattiavaruustutkija, jos olisin muuttanut Jyväskylään, mutta olenkin raivostuttavuuksiin asti jossitteleva kotiäiti Nekalasta. Joka on hyvin tyytyväinen elämänsä valintoihin, on jopa perustanut blogin, jossa voi vakuuttaa kaikille, kuinka tyytyväinen on elämäänsä. NI!*

*Yhtään en ole katkera, mutta Jyväskylän yliopisto haista paska! Sitä ollaan siellä nyt muka niin akateemisia, niin akateemisia ETTÄ!*

*EN PIDÄ MINÄÄN*

*Toisten ihmisten aliarviointi koulutustaustojen perusteella on ihan saatanan sivistymätöntä ja junttia. Ja kyllä muutes pääsin Tampereen yliopistoon ihan heittämällä, että mitäs siihen sanotte. NI!*

 

Että hauskaa viikonloppua vaan kaikille ja menkää ihmeessä Figaroon syömään!

Jyväskylän yliopistoa sen sijaan en suosittele. Menen viilentämään pääni pakastimeen, hampparista kirjoittelu lähti vähän lapasesta! Peace!

 

Huomasithan!

Epäakateeminen moukka blogini muuttaa. Asikaine-blogi 1.5. alkaen osoitteessa www.asikaine.fi

Share

9 kommenttia

 1. hanna kovanen kirjoitti: Vastaa

  Enpä ole tainnut tänne kommentoida, vaikka juttuja lueskelinkin 🙂 Tuli kuitenkin niin iso kotikaupunkiylpeys, että pakko oli! Figaro Wine Bistro on todellakin yksi Jyväskylän helmistä, joten mahtavaa, että sinne eksyitte!! Ensi kerralla sitten myös viinin makuun. 

 2. T-100 kirjoitti: Vastaa

  Mm. yllä mainitsemista syistä johtuen jätin opinnot kesken Jyväskylän yliopistossa. Tai sitten sen takia, että oooh mä muutan Helsinkiin ihan yllättäen koska se on paras idea mitä päähäni on koskaan tullut. Jätän kaiken taakseni enkä koskaan palaa!

  No sepä vaan oli hyvä idea, eh. Lopputulema on se, että en todellakaan palannut, koska asiat voi tehdä nähtävästi todella monimutkaisesti. Näkee ja kokee enemmän siinä matkan varrella.

   

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hih, syytäkin olla ylpeä, oli kyllä ihana paikka ja juurikin sellanen rento iltaravintola, jonne olisi kiva mennä lasillisille ja nauttimaan tapaksia! Täytyy mennä uudestaan:)

   

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sää sentään pääsit sinne sisään hei!!!!

  T: KATKERA ;D ;D

 5. Ana2 kirjoitti: Vastaa

  Nyt jäi kiinnostamaan että mitä hait Jyväskylään opiskeleen? Fyssan laitoksen nanotiedekeskukseen vissiin? 😀 Älä kuule sure, ei tuokaan koulu niiiiin hohdokas oo. Kirjastokin aivan homeessa. Nimimerkillä ykkösellä sisään viestintätieteisiin ja kuhan menee läpi-taktiikalla vauhdikkaasti ulos. Figarossa en kyllä koskaan käynyt niiden neljän vuoden aikana, koska köyhyys ja hanttapuli-seuralaiset.

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  …PUHEVIESTINTÄÄ!

  Onkohan se nyt juuri se, mihin sää oot menny HEITTÄMÄLLÄ! HA!? 😀

 7. T-100 kirjoitti: Vastaa

  Puheviestintä oli muuten pakollinen sivuaine meigän opintolinjalla ja oikeasti kiinnostava siinä opintokokonaisuudessani. Tai sitten vaan sain hiisattua niillä kursseilla keskiarvoja kauniimmiksi ja jäi siksi niin lämpöiset mielikuvat. Mut eiku mä oon villi ja vapaa ja parikymppisenä kypsä ajattelemaan tulevaisuuttani ja kas, näin päädyin matalapalkkaiselle alalle.

  Olen siis katkera itselleni! 😀

 8. esssiel kirjoitti: Vastaa

  Hahaa tää loppukevennys tuli kyllä niin tarpeeseen:-DDD

  Terveisin turhautunut psykalle pyrkivä tyyppi……

 9. Ana2 kirjoitti: Vastaa

  Ei, mut lähelle eli yhteisöviestintään. Tunnustettakoon nyt sekin etten vieläkään oikein tiiä mitä siellä puheviestinnän puolella opiskellaan / tehdään. Jyväskylä-aikana en tainnut olla ihan skarpeimmillani… 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.