#rantakunnossa

P7040010.jpg

Rantakunto 2015 alkaa olla plakkarissa, odottelin vain helleaaltoa täydentämään bikini-lookkiani. Jalkojeni turpoamisen myötä räpylät on tällä hetkellä jaloissa omasta takaa, mutta aurinkorasvaa ja hattua ei sovi unohtaa. Myönnän viime aikoina välillä sortuneeni valaslauluun, mutta päällimmäisenä olen kiitollinen kropastani sen venyttyä jälleen vallitseviin lukemiin ilman suurempia terveydellisiä ongelmia.

Omaa mahaansa pitäisi muistaa taputella ylpeänä muulloinkin kuin raskaana ollessa ja ruoan jälkeen. Olla tyytyväinen itseensä sekä kehua ja kannustaa kaikkia samaan. 

Elämä on lyhyt kuin Suomen kesä, joka menee ohi peilin edessä epäkohtia etsiessä. Mennään mielummin porukalla rannalle ja arvostellaan kaverin uimahyppyjä ja kytätään, että kaikki pysyvät pinnalla. Pidetään hauskaa!

Kaikkien meidän täydelliseen rantakuntoon tarvitaan uikkarit ja oikea asenne!

P7040003.jpg

Rantakunnossa-kampanja vastustaa epärealistisia ulkonäköpaineita ja kannustaa itsensä hyväksymiseen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton tutkimuksen (2013) mukaan 73  % 15 – 18 v. tytöistä on tyytymättömiä vartaloonsa. Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan joka kymmenes tyttö kärsii syömishäiriön oireista nuoruusiän aikana. Myös poikien ulkonäköpaineet ovat kasvaneet. Eniten nuorten käsitykseen omasta ulkonäöstä vaikuttavat ystävät ja media. Paineilta eivät välty aikuisetkaan.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa ihmisiä hyväksymään itsensä  ja kunnioittamaan erilaisuutta. Kampanja kannustaa ihmisiä jakamaan oman rantakuvan ja haastamaan kaverit mukaan.

Kampanjan takana ovat Huuma-yhteisö ja Etelän-SYLI ry. Huuma on joukko aktiivisia naisia, jotka eri tempauksin haluavat sanoutua irti ulkonäkökeskeisyydestä, keskittyä tekemiseen ja saada kanssaihmiset kokemaan itsensä mahtaviksi tyypeiksi. Etelän-SYLI ry on Syömishäiriöliiton Etelä-Suomen alueyhdistys.

Haastan mukaan kaikki halukkaat! (Postaa kuva ja siihen liittyvä viesti #rantakunnossa-hashtagilla.)

Ihanaa hellepäivää! Tapetointiprojekti odottaa täällä vielä rannalla käymisen jälkeenkin.

Share

20 kommenttia

 1. ------- kirjoitti: Vastaa

  Olen koko ajan pitänyt blogistasi, mutta nyt rakastan sitä! Syömishäiriö melkein vei tyttäreni, onneksi siitä lopulta selvittiin. Ihana teksti, ihanat kuvat.

 2. Torey kirjoitti: Vastaa

  Kääk! Pitäiskö mun olla yhtä rohkea?! Upea olet!

 3. Torey kirjoitti: Vastaa

  TEIN SEN! Oot Asikaine idoli! 

 4. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Sinähän olet raskaana, miksi se toisi ulkonäköpaineita? Kaikki tietävät (ainakin toivottavasti), että raskaus muuttaa kehoa monesti hurjallakin tavalla. Ulkonäkökampanjaa ajatellen raskauskuva ei ehkä ole sitä, mitä kampanjalla haetaan. Kuvassahan näytät erittäin hoikalta, ja muutoinkin hyvinvoivalta, et siltä, että sinulla olisi aihetta oikeasti olla huolissasi ulkonäöstä. Tykkään blogistasi, mutta nyt minulla jäi pointti vähän hämärän peittoon. Aurinkoisia rantapäiviä siitäkin huolimatta 🙂

 5. Torey kirjoitti: Vastaa

  Toisaalta totta, mutta kaikki eivät ole sinut raskauden tuomien muutosten kanssa. Se ei ehkä päde Asikaiseen, mutta eräskin vanha työkaverini inhosi raskauden tuomia muutoksia ja koitti mahdollisimman pitkään piilottaa vatsansa ja odotti innolla sitä, että pääsee siitä eroon. Hänelle raskaus oli vaan se pakollinnen juttu joka oli läpi käytävä saadakseen biologisia lapsia. Ja onhan niitäkin jotka syövät hyvin epäterveellisesti ja ovat liian laihoja raskausaikana koska eivät halua missään nimessä yhtään ylimääräistä jäävän raskaudesta. 

 6. MinnaM kirjoitti: Vastaa

  Ihmisen suhdetta omaan kehoonsa ei voi päätellä siitä, montako kiloa hänellä on kannettavanaan. Vaikka joku on minun silmissäni hoikka ja kaunis, hän saattaa silti nähdä itsensä peilistä läskinä mörkönä. Rantakunnossa-kampanjassa on nimenomaan kyse siitä, että kaikenlaiset vartalot ovat hyviä ja kauniita sellaisenaan, joten en ymmärrä miksei raskauskuva siihen sopisi. Hyvä Asikaine!

 7. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kaikki tietää kyllä että raskaus tuo muutoksia kroppaan. Niin myös minä, olen juuri raskaana. Ja koen enemmän ulkonäköpaineita kuin koskaan ennen elämässäni! En kehtaisi jakaa kuvaa mahastani ja levinneistä reisistä, mutta sain eilen tosi hyvä mielen tästä postauksesta ja lähdin hellemekossa rannalle. Kommentoijalla on tainnut mennä koko kampanjan pointti ohi…

 8. Mit vit kirjoitti: Vastaa

  Mielenkiinnosta kysyisin kommentoijalta: minkälaisilla kuvilla / kropalla kamppikseen saa osallistua ja kuka, jotta menee oikein? Kuka on oikeutetumpi ulkonäköpaineisiin kuin joku muu?? Hei haloo taas!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentistasi ja mukava kuulla, että tykkäät blogistani.

  Osallistuin rantakunto-kamppikseen, koska sen viesti on mielestäni äärimmäisen tärkeä ja sydäntäni lähellä monellakin tavalla. Kamppikseen osallistutaan jakamalla rantakuva itsestään ja tällä hetkellä rantakuvani / rantakuntoni on tälläinen aika raskaana oleva. Ajattelin, ettei se ainakaan estä osallistumistani tai vähennä kamppiksen arvoa millään tavalla.

  Olen eri mieltä tuosta, ettei raskaus toisi ulkonäköpaineita. ei varmasti kaikille tuo, mutta kyllä vaan tiedän monia, joille se tuo. Itselleni mukaan lukien. Muutoksia kroppaan ja elämän tilanteeseen, joille ei voi mitään. Kaikki sen tietää, ettei voi mitään, mutten varmasti ole ainoa, joka stressaa raskauden tuomista kiloista, suonikohjuista, arvista, reisistä, rinnoistaan, ihostaan, tukastaan, kuka mistäkin ennen ja jälkeen vauvaa. Yritän olla armollinen itseäni kohtaan ja kuten kirjoitinkin, olla onnellinen, ettei ole ollut suurempia terveydellisiä ongelmia ja raskaus on sujunut hyvin. Halusin jakaa positiivista fiilistä ja kamppiksen sanomaa omalla kuvallani, joka nyt on tässä tilanteessa tälläinen.

  Ja tämä kirjoittamasi on mielestäni hyvä pointti: Kaikki tietävät (ainakin toivottavasti), että raskaus muuttaa kehoa monesti hurjallakin tavalla.

  Toivoisin, että kaikki myös tietävät (ainakin toivottavasti), että

  murrosikä, ikääntyminen, sairastuminen, vamma, burn out, suru, syöpähoidot, geenit, mielentila,  ihan mikä tahansa tilanne voi…muuttaa kehoa monesti hurjallakin tavalla. Ja todella toivon, että kaikki voisivat silti olla häpeilemättä ulkonäköään, olla itsestään hyvällä mielellä.

  Niin, ja usein esimerkiksi nuorten tyttöjen (joihin tämän kamppiksen yhteydessäkin nyt viitattiin) ulkonäkö on aivan ihastuttava juuri sellaisenaan, ei olisi niin mitään syytä millekään ulkonäköhuolelle ja silti heitä huolettaa sairastumiseen asti. Ei sen tarvi olla kiloista, ihosta tai mistään kiiinni.

  Toivoisin vain kaikilta suvaitsevaisuutta itseään ja toisiaan kohtaan. Halusin jakaa kamppiksen sanomaa ja myös nostattaa omaa positiivistä ajattelua samalla kun ankkatyylillä tuolla vaapun ja verisuonet kohoilevat jaloissa.

  En tiedä, toivottavasti tämä avasi vähän omaa pointtiani, jos ei tuosta postauksesta ihan käynyt ilmi..Ja sinne myös aurinkoisia rantapäiviä! 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, Sää oot mun idoli! Ihan mahtavaa!! Ja hieno postaus ja hyvä perse! 🙂

  <3

  Laittakaa kaikki tänne linkkiä, jos innostutte lähtemään mukaan haasteeseen!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tärkeästä kommentistasi! Ihana kuulla, että olette selvinneet!! <3

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, et oo kyllä yksin paineidesi kanssa, voin vakuuttaa! IHana kuulla, että kuitenkin sait hyvää fiilistä ja lähdit rannalle 🙂

  Paljon onnea odotukseen ja toivottavasti ulkonäköpaineet eivät suotta lyö mieltäsi matalalle koko odotusajaksi. <3

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Näinhän se juuri on. Erittäin hyvin sanottu siellä!! Kiitos 🙂

 14. Torey kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! 😀 <3

 15. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Eih eih!En vaan kestä ihmisten typeryyttä: sähän oot raskaana, ei sulla voi olla ulkonäköpaineita. Sähän näytät tuossa erittäin hoikalta, ei sulla voi olla ulkonäköpaineita. Sä et voi nyt osallistua tähän kamppanjaan. Että kamppanja on vaan …mitä? Kenelle? Pullukoille, joilla on oikeasti aihetta olla huolissaan? Onko joku kiloraja osallistumiseen ja huolestumiseen? (mutta raskauspullukkaa ei lasketa, ne ei saa osallistua. saako, jos on raskaudesta jääneitä kiloja vai eikö sitäkään haeta tässä?) Anteeksi, mutta mulla jäi tämän kommentin pointti TODELLA hämärän peittoon.

 16. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tämä kommentti tuli oudosti tänne alas. Se oli tarkoitettu tuolle kommentoijalle ylhäällä, ei näihin muihin kommentteihin…

 17. Maaaria kirjoitti: Vastaa

  minä inhosin raskausaikana omaa vartaloani. En olisi kyennyt julkistamaan yhtäkään vastaavanlaista kuvaa itsestäni. Enkä raskauden jälkeenkään, olimme häissä aika pian synnytyksen jälkeen ja kuvia ei ole koska olin ruma ja lihava. Kaikki muut raskaana olevat näyttivät kauniilta, pienimahsisilta, hehkuvilta – minä koin olevani turvonnut, kömpelö norsu. Katalogien äitiysvaatemallit ovat sieväpiirteisiä ja kauniita, kaikki näyttää heidän päällään hyvältä. Otin kyllä itselleni pari mahakuvaa muistoksi mutta julkisia niistä ei tule koskaan. Oikeasti, mun oli erittäin vaikea hyväksyä muutoksia itsessäni. Ei se siitä kiinni ole, etteikö tietäisi, että muutoksia tulee.

 18. Mimou kirjoitti: Vastaa

  Tosi hyvältä näytät!! 🙂

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, tutulta kuulostaa tuo, että vaikka tietää muutoksia olevan tulossa, ei niihin silti ole välttämättä helppo suhtautua. Usein kun raskaana vielä taistelee huonovointisuuden ja muuten raskaan ja hengästyneen olon kanssa muutenkin, niin se ei ehkä lisää sitä omaa hehkeää itsestä..uuh.

  Onneksi tilanne kuitenkin on väliaikainen ja kyllä tämän kestää, kun saa vauvaa odottaa 🙂

  Ihanaa kesää sinne!!

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi kiitos! Ihana kuulla!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.