Rakas vakkari – Wanha Tappi

Muutettuamme Nekalaan tuli paikallisesta Wanhasta Tapista nopeasti koko perheemme lempparirafla, jonne pojat haluaisivat mennä -aina. Käymmekin leppoisassa lähiravintolassa koko perheen voimin syömässä varmaan lähes joka toinen viikko ja välillä poikkean Tappissa naapurin muijien kanssa kaljalla tai työpäivän aikana nopsalla lounaalla. Hippi käy usein Tapissa katsomassa pelejä tai reenien jälkeen kaljalla.

Vanhan pankin tiloihin avattu Tappi taipuu monenlaiseen tunnelmaan. Olemme käyneet Tapissa myös isommilla sukulaisporukoilla syömässä ja viettämässä esimerkiksi naapureiden kanssa useampia synttäreitä. Mahtavaa Tapissa on myös sunnuntainen bingo, ihan paras neulekerho, hyvä terassi sekä yleisesti leppoinen tunnelma.

Tappiin on helppo saapua vaikka yksin kaljalle ja olenpa siellä välillä naputtanut töitäkin. Kuten kerran pakotettuani koko neulekerhon kirjoittamaan kanssani englanninkielisen lehtijutun, jonka deadline oli tunnin päästä.

Ja ne ruoat! Wanhan Tapin ruokalista on syksyllä vähän uudistunut, mutta onneksi listalta löytyy edelleen suosikkini mojoperunat (4 euroa, silkkaa parhautta!) sekä valkosipulileivät! Lisäksi perusmenun kylkeen kuuluu kausittain vaihtuva lista, jolta löytyy isompien annoksien lisäksi hyviä naposteltavia, kuten marinoidut oliivit.

Tappi on tunnettu laadukkaista burgereistaan (myös erittäin hyvä kasvisburgeri!) sekä siivistä, joita usein näkee tamperelaisittain vedettävän jättimäisestä korista isolla porukalla. Kerroin tästä erityisesti nuorille kendojanareille tyypillisestä toiminnasta kahdelle paljasjalkaiselle helsinkiläisystävälleni, jotka eivät olleet koskaan nähneet moista ilmiötä helsingissä. Ok!

Arkisin Tapissa on päivittäin vaihtuva lounas. Kotiruokalounaan lisäksi Tapin lounaslistalla on aina myös burgeri ja perjantaisin lounaalla on vaihtoehtona myös suosittu siipibuffa.

Ihanaa, että lähellä on viihtyisä ravintola, jossa on herkkujen lisäksi yleensä seuraa ja jonne voi hyvillä mielin mennä koko perheenkin kanssa. Suosittelen poikkeamaan Tapissa syömässä ja vaikka sunnuntaisin bingossa! Lounaslistan voi tsekata Wanhan Tapin sivuilta tai Facebookista.

Ja ai niin! Tapissa soi yleensä poikkeuksetta aina hyvä musiikki!!

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Lue myös:

Mitä asuinalueestani Nekalasta ajatellaan?

Living in Nekala

Mahtava lounasmesta – Pyy

Share

2 kommenttia

 1. Myö vaan kirjoitti: Vastaa

  Hei! Pakko kommentoida kun lapseni tunnistivat ohikulkiessaan kuvasta miehesi 😀 että terkkuja vaan Orivedeltä… ; )

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jaahas…OMG.
   (Ehkä on tullut aika, kun mun täytyy heivata hänet täältä.)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.