Pusikossa suhisee

Ilkka Kanervalle terkut: olen hoitanut puutarhaani raivokkaasti kolme päivää..

Tiedättekö te ihmisiä, jotka rakastavat haravointia? Ne ihmiset eivät ole käyneet haravoimassa salaisuuksien puutarhassamme. Täällä ei haravalla rapsutella, täällä hyökätään pöheikköön verenmaku suussa. Raksahippi ilmoitti hommanneensa roskalavan , joten tuli kiirus raivata pihaa. Ensin hippi kaatoi naapurin kanssa tsehovilaisen aidan pihojemme väliltä, jonka jälkeen riehui pimeässä moottorisahan kanssa kaataen puskia, puun jos kymmenenkin. Aamu valkeni uudella tavalla. Näköjään myös auringonvalolla voimme lämmittää olohuonettamme.

Nyt minä puolestani olen heilunut haravan varressa kolme päivää ja pelännyt kaivavani jonkun vanhan hipin esiin peräpihan puskista (jonkun muun kuin omani). Viidakosta löytyikin monenlaisia yllätyksiä: pyöräteline, putkia, hylly..mutta ei kenenkään hippiä. Naapurin muija totesi, ettei ole nähnyt pihaamme haravoitavan koskaan, jonka jälkeen tarkensi, ettei oikeastaan ole nähnyt pihaamme koskaan.. toinen naapurin muijista kävi pitämässä seuraa ja neuvomassa: harava on muuten väärinpäin. (ei sentään se varsi, mutta piikit olivat taivasta kohti). Neuvon jälkeen hän toi pussin suppilovahveroita ja kehoitti menemään sisälle, oli pilkkopimeää.

WP_000524.jpg

Tänään homma jatkui vaan. Yksi naapurin muijista tuli hoitamaan poikaa, jotta sain kaikella intohimollani haravoida ja kannella lehtiä ja roinaa. (huomaa päivän asu. Tyylitajuni on pettämätön. Ei tosin niin pettämätön kuin raksahipillä, joka rälläköi pihassa nahkatakki päällä, tennarit jalassa)

WP_000526.jpg

Roskalavatuuletus! Lavan meille toimittanut Antti pyydettiin kahville ja tarjottiin munkit.

WP_000530.jpg

Talkoomuijalle ei heru suudelmia.

WP_000522.jpg

Ensi kesänä asfaltoin koko pihan perkele, sillä siitä päästään.

Huomenna homma jatkuu vaan. Voisivatko huvila-ja-huussi-tyypit, Olga Temonen ja Strömsööt saapua meidän pihaamme kannuineen ja letkuineen luomaan viherpeukalomaista tunnelmaa? Tarjoaisin suudelmia ja munkkeja heillekin.

 

Share

4 kommenttia

 1. horto kirjoitti: Vastaa

  Vitsi ihanan reipas tunnelma teillä siellä! T:darra-horto

 2. ellu. kirjoitti: Vastaa

  +10 koivua ja abauttiarallaa 1400 neliötä.. ja kaks-ketun-vaahteraa. Tarviiko sanoa enempää? -.-

  ..jännetupentulehdus huutaa armoa..

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Juu, aika moneen otteeseen tuli tuossa päiviteltyä, että ihan hyvä, ettei piha tosiaan ole tuon isompi…

  Haravointi-iloa sinne vaan 🙂

 4. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Juu no todettiin tuossa, että takapihaa ei edes ruveta enää haravoimaan.. etupihaa ei kehtaa jättää lehtikasojen alle, joten äitee avuliaasti tuli (olkapäävammaisena) auttamaan 😀 Siinä me sitten kumpikin raajarikko haravoitiin hiki päässä 😀 On se rankkaa tää pihanhoito!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.