Puolitäyteläinen jälkkäri draamantajuisille esteetikoille

Kaupallinen yhteistyö: Juomavinkki

Hipin lähdettyä poikien kanssa ennakkoon talviloman viettoon, käytin tilaisuuteni hyväksi ja pidin meillä muutamatkin ihanat illanistujaiset! Volvon perävalot olivat tuskin hävinneet Nekalantien mutkan taakse, kun Nekalan muijien puhelimissa tuuttasi viestejä Nyssi! KÄTY! KAVI!* (*KÄTY= kämppä tyhjänä, KAVI= kaapissa viiniä!)

Olin tietysti täyttänyt kaapin herkullisilla tarjoiluilla lauantain blogimiittiä varten, mutta olisi tuntunut silkalta petturuudelta olla pyytämättä Nekalan muijia punkkuapajille. Kel hyvää punkkua on, se punkun jakakoon.

Niinpä perjantaina nappasimme ennakkojoukkojen kanssa jo parhaat päältä, korkkasimme maistiaispullon ja pari juustoa. Istuimme takkatulen loimussa nautiskelemassa tunnelmallisesta talvipäivän illasta. Avatessamme toisen pullon maistuvaa viiniä, muisti naapurin muija kysyä Jääkö näistä ny tarpeeks niille sun, no niille _oikeille vieraille_!?

Jep. On toiselta paikkakunnalta saapuvia kutsuvieraita ja sitten on perusvarustukseen kuuluvia Nekalan muijia, jotka saapuvat pihaan vaikka ihan kutsumattakin. Itseasiassa tässä tapauksessa muijat luulivat tulevansa auttamaan kämppämme siivoamisessa (perus!), sillä olin puhelimessa kertonut (KÄTY:n lisäksi) seuraavana päivänä saapuvista _vieraista_. Niin, siis tarviiko sinne tulla siivoon sun kanssa niitä vieraita varten, tarviksää apua!? Ehdotus ei itseasiassa ollut kaukaa haettu, kyllä on naapurista välillä haettu vaikka mitä apuja ja lainoja ”oikeita vieraita varten”…

Mutta niin – pääsinkin yllättämään iloisesti, kun odotin ennakkojoukkoja katetun pöydän kera. Asiantuntevasti testasimme uutuusviinin ja juustojen mätsin todeten Gato Negron ihanan puolimakean punaviinin sopivan aivan täydellisesti seuraavan illan jälkkärisuunnitelmiini – ihan jopa ulkopaikkakuntalaisille arvovieraille.

Ja niin lauantaina käytyämme blogimuijien kanssa blini-illallisella, katoin vierailleni Nekalaan kattavan jälkkäripöydän. Juustojen, viikunoiden, taateleiden, rypäleiden, erilaisten suklaiden ja muiden hedelmien lisäksi jälkkärin olennainen osa oli pehmeä Gato Negron Semi Sweet Red -punaviini, joka marjaisan makumaailmansa puolesta sopi passelisti hedelmien ja suklaiden kaveriksi.

Ihan täydellinen jälkkäri-idea meikäläisen tapaiselle viininystävälle, jolle ei yleensä äkkimakeat jälkkäriviinit uppoa, mutta joka mielellään kuitenkin ottaisi jälkkärin viereen lasillisen, jopa pari, sopivaa viiniä. Ja kaikista mieluiten punaviiniä. Semi Sweet Red oli tähän ihan täydellinen.

Lisäksi Gato Negron keskitäyteläinen Semi Sweet Red on juurikin omiaan tunnelmallisiin illanistujaisiin, joissa nautitaan illasta pidemmän kaavan kautta. Lempeä punaviini maistuikin kaikille, viiniä taisi tyhjentyä pullo jos toinenkin.

Jälkkäripöytäni oli muutenkin hitti, erityismaininta suklaapäällysteisille taateleille sekä maukkaille viikunoille, niin hyviä! Maistakaa!! Sekä myös röykkiömäiselle kattaukselleni, joka oli helppo ja näyttävä. Röykkiötaktiikkaa suosittelen erityisesti kaikille kiireisille ja draamantajuisille esteetikoille, jotka eivät pidä monien erillisten tarjoiluastioiden tiskaamisesta.

Toinen Semi Sweet Redin kaveriksi sopiva toimiva jälkkärivaihtoehto olisi ollut esimerkiksi suklaa-fonduessa dippailtavat marjat ja hedelmät, suklaakakku tai vaikka käsintehty suklaajätski.

Lisäksi Semi Sweet Red toimii erinomaisesti esimerkiksi vahvasti maustettujen aasialaisten ruokien tai texmex-annosten kumppanina! Kivoja ideoita viinin kanssa maistuville texmex-ruoille löytyy Juomavinkki-sivustolta.

Semi Sweet Red on sen verran uusi tuote, että sitä löytyy valitettavasti vasta hyvin harvasta Alkosta, mutta sen saa omaan Alkoon tilaamalla sen Alkon verkkokaupan kautta.

Että kippis ja pehmeää alkanutta viikkoa kaikille!

Lue myös:

Ideoita joulupöydän jälkkäreiksi

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.