Piu!

Kesän aikana Poika on oppinut hämmentävän nopeasti puhumaan. Lapsinero yhdistelee sanoista lauseita ja vitsailee paljon. Huumorimies omaksuu sanontoja ja tapoja. Viikonloppuna naapurin eskarilainen opetti käsiliikkeen kera huutamaan Yo!  sekä tekemään klassisen pieruäänen jalan nostolla tehostettuna. Ei varsinaisesti hillinnyt pieruhumoristin intoa, kun nauroin olkkarin lattialla pissat housussa jokaisesta pöräyksestä.

Viimeksi Savossa Poika matki Hipin isoäidiltä hempeän heipparallaan, mutta vielä parempi isoäidin opettama ilmaisu on monikäyttöinen Piu! Jos joku pelottaa tai jännittää, heilautetaan kättä ja sanotaan hommalle Piut! Sanotaan piut äänekkäälle vatkaimelle! Kun Poika juoksee keskellä huonetta lojuvan imurin ohi, huutaa hän mennessään Piut! viitaten kintaalla mokomalle härvelille. Kuulemme päivittäin monet Piut!

Naapurin äijän skootterille huudetaan päivittäin Piu! Joskus piuhun liittyy myös hätääntymistä: mennessämme ekoja kertoja alakerran saunaan Poika huusi hädissään tahtia tiivistäen ja ääntä nostaen Piu! Piu! Piu!, kun typerä isi kantoi kainalossa kohti lauteita, vaikka pienen saunojan hälytysmerkkiääni oli lauennut. Jos tarjottu ruoka ei maistu, heilahtaa määrätietoinen Piu! Idioottimainen lammas ei väisty mopon päältä, kuuluu ahdistunut Piu! Piu! Jos kärttyinen puistoilija ei halua lähteä pissalle, lippahatun alta kuuluu kimeä Piu! Piu! Piu! 

kuva.JPG

Olen Pojalta ominut itselleni tarpeellisia ilmaisuja, kuten karjuttava TÄ? Ehkä täytyy vielä miettiä jalannosto-pieru-homman käyttöä, vaikka tänään teki mieli heittää kyseinen klassikko puhelimeen yrittäessäni tuloksetta tilata uusia jarrupaloja luistimiini. Yo!:lle on käyttöä joka päivä, tottakai.

 

Arjen alkaessa valloittavan kesän jälkeen, otan nerokkaan Piu! -voimailmaisun käyttööni. Piut tulevat tarpeeseen:

– Tajuan Hipin palaavan syyskuussa töihin. Piu Piu!

– Purkaan kesäloman jälkeen kasaantuneita meilejäni. PIU PIU! PIU!

– Poika lähtee keltainen reppu selässä tutustumaan päiväkotiin. Piu Piu Piu PIU PIU PIU PIU! PIU! PIU! *itkuinen* PIU PIU!

– Sähkäri ja Hippi tekevät pistorasioita varten reikiä keittiön kukkatapettiin, koska kuulemma tarpeellisia! Piu! Piu!

– Hippi palaa ensimäiseltä päiväkotikäynniltä päällänsä täysin riekaleinen ja nurinpäin puettu paita. Piu!

– Illalla puutarha viilenee ja puita heiluttaa syksyinen tuuli. Piu!

– Siili tuhisee liian lähelle portaita. Piu!

– Kirjanpitäjäni lähettää tekstiviestin, ettei ole vieläkään saanut kesän ajalta mitään papereita, liekö postissa jo? – PIU! PIU! PIU!

– Naapuri ehdottaa, että rullaluistelisimme joskus uuden reitin, jossa on pitkä alamäki. Piu! Piu!

– Alakerrasta kuuluu _ihan varmasti_ kolinaa, vaikkei muita ole kotona. Piu!
 

– Ensimmäinen besserwisser alkaa kesän viimeisinä päivinä valistamaan ja päivittelemään, kuinka jääkylmään puutaloon kannattaa ajoissa tilata polttopuita ja ikkunatkin ovat ihan vanhat. Eikä villasukat mitään auta.  *jalannosto-pieruääni*

 

HEIPPARALLAA!

Share

4 kommenttia

 1. Lilleri78 kirjoitti: Vastaa

  Hahaa, ihan loistava tuo Piu! Ehdottomasti käyttökamaa 🙂

   

 2. sanninen kirjoitti: Vastaa

  maiju! taas vaan sydämiä!

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kyllä! Etenkin tässä syksyn ja arjen alkaessa on käynnistymisvaiheessa ja monet piut huudeltu! 🙂

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sanninen, jee jee jee!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.