Pieniä pintaremppahaaveita

Olkkarin, pihan ja alakerran vessan rempoista taituttua maaginen puoli vuotta, aika kultaa muistot ja veren kerjääminen nenästä alkaa jälleen kiinnostaa! Ennen ahdistavaa kellarin pommiremppaa, voisin ottaa alkulämmöt mukavilla pikku pintaremonteilla.

Saatuamme yläkertaan vihdoinkin jouluksi sähköt (=valot) kolmeen huoneeseen, on kaikenlainen keskeneräisyys taas pistänyt silmään. Tai lähinnä pistos tökkää muistaessani napsauttaa valokatkaisijasta -pari vuotta pimeässä kodinhoitotilassa mustia pyykkejä sokkona tunnusteltuani on näppituntuma jo kehittynyt sen verran prooksi, että valaistus tuntuu nykyaikaiselta hömpötykseltä. Yläkerran yllättävät sähköt ovat aiheuttaneet muitakin oikosulkuja, kuten Noku mie en tiiä, mitä ****a se plafondi tarkottaa! -viestintäkatkoksen keskustellessani Hipin kanssa tilan valaistuksesta.

P2010429.JPG

Joka tapauksessa. Kodinhoitonurkkaus on valmistunut pikkuhiljaa, kaiken sekoilun sivussa. Alunperin yläkerran kylppärin viereisessä tilassa oli erikoinen vaatehuonehenkinen välikkötila, johon sattumalta kertyi pyykkejä, imuri, pesuaineita ja pyyhkeitä. Arkemme vinkkasi epämääräisen välikön kohdalla olevan tilausta kodinhoitotilalle (pyykkikaapille, pesuaineille, silitysraudalle, pyyhkeille jne), jota alunperin oli suunniteltu kellariin. Koska sinnekin tulisi muka lähdettyä pyykkäämään tai silittämään? ..hmm… Koska olen ylipäänsä silittänyt?

Niinpä yläkertaa purkiessaan Hippi räjäytti samalla myös vaatehuonevälikön tyhjäksi ja uuden keittiömme tilauksen yhteydessä, tilasimme Mittakeittiöiltä kodinhoitokaapit, joilla saimme koko nurkkauksen tilan siististi käyttöön. Hyvä niin! Ihanan käytännöllinen kodinhoitotila on juuri oikealla kohdalla, kulkumatkalla suihkuun, pesukoneen tai vaatekaappien luokse.

Maalasin katon valkoiseksi ja Hippi asensi kaapit, appiukko alasokkelin. Samaa mallia keittiön koivuisten kaappiemme kanssa oleviin mattavalkoisiin kalusteisiin olen ollut supertyytyväinen. Tason vaihdoin jo kerran (johonkin toiseen ’jämäpalaan’) ja aijon vaihtaa sen vielä uudestaankin. Luulin kodinhoitonurkkauksen pöytälevyn olevan sarjassamme ihan helvetin sama mikä siinä ny o! -settiä, vaan kun ei ole! Mikään ei ole sama! Taso alkoi kiinnostaa vielä enemmän saatuani yläkaapin alle ledivalaistuksen, jonka kirkkaudessa kahden vuoden pimeydestä hapuileva pyykkimuija sokeutuu joka kerta.

P2010430.JPG

Mietiskelin tilaan oranssia ohutta levyä tai vaikka valko- tai mustapintaisen vanerin teettämistä. Ennen tason seuraavaa vaihtamista ajattelin kuitenkin tapetoida tilan.

Kodinhoitokaappien vierestä on kulku kylppäriin, joten valkoisten kaappien lisäksi pienessä huoneessa  on valkoinen ovi ja seinää, jolle suunnittelin laittavani naulakot sekä näppärän oskarinoksan henkarissa kuivuville pyykeilleni (Jotka tällä hetkellä ripustan suihkuverhon tankoon VIRHE! löytäen tärkeät mekkoni ja kauluspaitani joka kerta viskottuna johonkin pesukoneen päälle tai taakse, Hipin hikisten reenivaatteiden alle SAATANA! , jonka seurauksena näytän joka paikassa aina ryttyiseltä ja pölyiseltä homssulta, jota en ole!)

Koska tilassa tapetoitavaa seinää on suhteellisen vähän (lähinnä kylppärin oven ympärillä, kahden oviaukon ympärillä ja kodinhoitokaappien välitilassa) voi tilaan valita villinkin vaihtoehdon! Hahaa! Niin villi en kuitenkaan ole, että vaihtaisin pakkomielteeni Toijalan Tapettitehtaasta toiseen uhriin. Pihlgren & Ritolan valikoimista olen jo fiilistellyt ihania vaihtoehtoja kodinhoitotilan kaunistamiseksi.

69746_big.jpg

Vahva suosikkini tällä hetkellä tilaan olisi Pihlgren & Ritolan perhostapetti. Pikkukuvioinen ja värikäs tapetti sopisi valkoisten kalusteiden kanssa, eikä tapetti olisi turhan herkkä tahriintumaan huoneessa, jossa on paljon kulkua ja yleistä lähmimistä, kuten esimerkiksi eteisessä. (Valitessani eteiseemme herkän harmaa-valkoisen tapetin, what the fuck was I thinking! Kaunis se on, kunhan kukaan pitkätukka ei työvaatteissaan nojaa seinään tai pieni taidemaalari ei käsienpesulle mennessään paina vahingossa valokatkaisijasta ohi.) 

Turkoosi näyttää myös ihanan raikkaalta valkoisia pintoja vasten.

68934_big.jpg

Toinen suosikki on saman tehtaan Atomi-tapetti ruskeana tai vihreänä. Hippi kävi tapetoimassa ystäviemme eteistä kyseisellä tapetilla ja pienikuvioinen tapetti näytti makealta pienessä tilassa! Ihana retroruskea voisi olla passeli valkoisten modernien kaappikaverusten ja valkoisen vaneritason rinnalle. Ehkäpä..ehkäpä…

61707_big.jpg

Myös söpö Pikku daalia voisi olla kiva, vaikka ehkä pitäisi asettaa retrokukille joku raja, jopa meidän kotiimme. Ruusumakkari, pukeutumishuone, keittiö  ja olohuone… EI! Ei saa antaa kaikkien kukkia!

Täytyy ehkä taas tehdä pieni reissu Toijalan tapettitehtaalle tsekkailemaan välitilaan sopiva tunnelma. Jos vaikka jonain iltana hakisi tonkan liisteriä ja punkkua, tekisi kodinhoitohuoneen valmiiksi. Tapetit, taso, naulakot, plafondi (no se on helvetti kattolamppu!) ..Ei ole paha homma ollenkaan, mitään en ole oppinut.

 

Ihanaa päivää!

 

Share

16 kommenttia

 1. Ladybugs mama kirjoitti: Vastaa

  Ihania tapetteja!

  Meillä ei miehen kanssa oikein natsaa tuo tapettimaku yhteen niin mie voin vaan haaveilla tuommoisista. Tosin vuokralla kun ollaan ei oo himoja niin alkaa tapetoimaankaan.. 🙂 Perhostapetti on kyllä noista mun mieleen eniten, vaikka kaikki olivatkin varteenotettavia vaihtoehtoja. Mukavaa remppailua!

 2. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  P e r h o s e t ♡

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  perhoset!!!!!!

 4. jennajohannasi kirjoitti: Vastaa

  Mä haaveilin tota daaliaa meille aluks pirttiin, se on ihana! Noi perhosetkin on tosi somat. Puoli vuotta on näköjään yleinen remontistapalautumisaika, meilläkin syksyn urakasta sen verran, ja auringonvalon lisääntyessä olen alkanut vilkuilla noita keskeneräisiä huoneita vähän sillä silmällä.. 

 5. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Tonkat liisteriä JA punkkua! Siinähän se tuli! Kiitos! Jos saisi tän meidän tapetointihomman alotettua pikku hiljaa… 🙂

 6. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tonkallinen punkkua, oh yes!! Ja ääni perhosille!

 7. Laurasss kirjoitti: Vastaa

  Hei jesssss taas remppaa! Molen aivan höppänänä ko avomies tokasi että no jos met oman huushollin laitama niin ei ainakhan kerrostalhon, että oma se olla pittää. Sinun blogin vuoksi miolen rakastunu paritaloasumisen idehhan, jos mekki vain saisima niin mukavat naapurit ko tet oletta saahnee!
  Ihanat tapetit! Voi mahoton, mieki tahon tapetoihman. Minustaki kuvien perusteella tilhan olis näppärin tuo perhoskuvioinen, mistä sie itekki vissimästi tykkäsit eniten. Ko tuossa komerossa ei vissimästi ole luonnonvaloa suohran niin tuo ruskea rakkaus vois alkaa vaikuttahman turhanki raskhaalta. Sielä tuttavianna tuulikaapissa, johon varhman päivä paistaa niin voipiki olla makosampi!
  Teän talo vaikuttaa kauhean sokkeloiselta, kuvien perustheela mien käsitä muuta ko että siitä keittöstä menhän niinkö siihen ruokailutilhan. Mutta miten etheisestä olohuohneessen? Ja yläkerta, miten päin se oikein toimii? Olis hauska nähä, minkä mallinen teän huusholli on pohjaltaan!
  Kiitoksia hauskoista kirjotuksista taasen!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No eikö ookkin!

  joo, toi on paha, kun pitää toistakin kuunnella.. 😉 Meillä on kohta lapsetkin vielä mukana valikoimassa, niin saadaan lisää lusikoita soppaan!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  N I I M P Ä !

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  !!!!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, oih se on ihana! Liikaa hyviä vaihtoehtoja…

  Ja joo, kyllä se tästä taas remppahaaveilu alkaa..Tsemppiä sinnekin suunnitelmiin ja puuhiin 🙂

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, ainakin ennen toiminut maalatessa, tapetoidessa ja seinän levytyksessä! (kunhan ei läikytä!)

  Keittiön asennuksessa otimme bisseä, koska oli niin pitkää päivää, että olisi saattanut muuten sammua kesken hommien!

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Punkku one point!

  Perhonen one point!

  Laskettu!

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihana kuulla, että paritaloasuminen kiinnostaa! Se on oikeesti ainakin meille ollut toimiva ja ihana valinta, josta iloitsen päivittäin 🙂

  Ja voihan tapetit! Oot ehkä oikeessa tuon ruskean kanssa, tuohon tilaan ei päivänvalo ihan yllä…saattaa mennä tummaksi!

  Ja juuh, tämä talo on aikalailla ”perusrintamamiestalo” pohjamalliltaan, mutta vähän suorakaiteisempi. Meillä on tosin ns. ulkoeteinen ja rappukäytävä tuossa vähän lisäksi, sisäeteisestä siis on kulku olkkariin. Ei se kyllä oikeestaan edes ole eteinen…vaan joku käytävän pätkä!?! Yläkerrassa on huipputilajako, joten sinne tosiaan mahtuu muutamat kammarit ja ns. käytäväosioille on rakennettu vaatekaapit ja kodinhoitovälikkö. LOVE IT! <3 Hih, ehkä tämä vähän avasi…

  Kiitos kommentistasi, mahtavaa kun luet!

 15. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Meillä plafondi on myös liian vaikea sana ja sitä kutsutaankin tissilampuksi. Onhan siinä yhdennäköisyyttä. On testattu myös hienossa valaisinliikkeessä: myyjä tiesi heti mistä puhutaan.

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No mutta tuolla termillä täälläkin olisi varmaan heti ymmärretty, mistä kyse…ja haluttu sellainen lamppu! 😀 Hieno termi!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.