Pesänrakennussekoilua

Tehokkuuden haaskausta siirtää viimeisimmillään raskaana olevat äidit pois työelämästä. Mitä lähempänä äitiyslomani on häämöttänyt, sitä hitlerimäisemmällä otteella olen toiminut niin työ- kuin kotirintamallakin. 

P6020005.JPG

P6110019.JPG

P7020021.JPG

Remonttisuunnitelmani ovat kuukauden aikana edenneet enemmän kuin viimeisen puolen vuoden aikana ja hypin riemusta Hipin selän katkettua töissä Nyt kun sulla on saikkua sää kerkeet hyvi porata noi eteisen naulakot paikalleen ja tehä ton vessan loppuun ja hei pystysiks sää tapetoimaan mun kanssa? saiksää jotain hyviä särkylääkkeitä, eksää ny niillä..Mitä, miten niin pitää levätä!?

Olen soitellut puutarhurille, Kelaan, verottajalle…ja mietiskellyt, kuinka hienoa on tietää mitokondrioiden sielunelämästä ja multippeleistä alleeleista kaikenlaista homotsygoottista shittiä, jonka opiskeluun käytettyä aikaa en koskaan vaihtaisi esimerkiksi perusteelliseen opintokokonaisuuteen verotuksesta. 

Lisäys to do -listaan: soita opetushallitukselle!

P6300006.JPG

P6300009.JPG

Vedän pesänrakennustalkoisiin mukaan myös sivullisia. Käyn tasaisesti kimittämässä naapurissa piharemontista ja Hipin siskon verhoillessa sohvaamme, keksin sekopääräätälinä lisää ommeltavaa..Vauvelille pehmuste, uusi pehmuste! Ja käytävän ikkuna, jota en ole koskaan huomannut olevan olemassakaan, kaipaa kipeästi verhoja. Hipin asentama pimennysverho ei tietenkään riitä, koska hullulle ei mikään riitä! Pimennysverhon lisäksi haluan pakkomielteisesti _kapan_, vaikka olen aina vihannut kappoja!

Saatanan verhokappa kuuluu samaan sarjaan eläkesäästösuunnitelman, parisängyn, yhteneväisen astiasarjan ja kaiken superankean mulla ei oo elämää, saanko kyydin hautuumaalle, siellä jo venataan, blaa blaa blaa voiko olla tylsempää kuin elämäni paitsi mitokondrio -hommien kanssa!  Mutta kun sillä tiellä jo harha-astelen, voin aivan yhtä hyvin kävellä sen ylpeydellä kappa pystyssä loppuun kulkematta festivaalialueen kautta.

P4130051.JPG

Vaunut pitää laittaa kuntoon, olkkariin tilaamani tapettirullat (ihanat, ihanat, ihanat!!) odottavat vielä laatikossa, kaivuri kulman takana, vessa on vielä inasen vaiheessa..

P6200041.JPG

 ..kuten on myös vauvalle kaavailtu pesäkolo, johon olisi tarkoitus laittaa pinnasänky ja lipasto…Tosin kaikki Pojan vanhat vauvakamatkin on vielä lainoissa eri paikoissa ympäri Tamperetta. Nähdään sitten kesällä ennen ku se syntyy ja katotaan ne sitten samalla…

Nyt lähden tekemään kirjanpitohommelskuukkeneita, vaikka kirjanpitäjäni jo suositteli öisin lähettelemieni meilien ja tekstiviestien perusteella lomaa.

 

Ihanaa päivää!

Share

19 kommenttia

 1. EMerituuli kirjoitti: Vastaa

  Täällä mennään samoissa fiiliksissä! Sattumalta opiskelen vielä mitokondrioiden sielunelämää (for real) ja en oo eläissäni paukuttanut näin paljon opintopisteitä kuin tällä joskus viikko-kaksi sitten alkaneella ”äitiyslomalla”. Pyykkejä ja tekstiilejä tulee pestyä monta koneellista päivässä, käytän kamalasti aikaa leipomiseen ja illallisten suunnitteluun, opiskelen espanjaa, muistan jumpata ja sairaalakassikin on pakattu! Ihmeellisintä on, etten ole juonut tilkkaakaan kahvia (tai mustaa teetä) pian yhdeksään kuukauteen ja tämän energiatason saavuttamiseen vaaditaan normaalitilassa noin litra energiajuomaa!

 2. Pax kirjoitti: Vastaa

  Jaahas, se on vissiin sit hankkiuduttava raskaaksi et tulee remontti valmiis. Mut eiku hetkinen, sehän tarkoittaa et tota energianpuuskaa pitäis odottaa vielä melkein se kymmenen kuukautta? En mä sit taidakaan…

 3. ------------ kirjoitti: Vastaa

  Jos sinulla olisi oma radio-ohjelma, ei työnteostani tulisi mitään! Nyt sentään riittää, että välillä tänne kurkkaa. Olipa taas hyvä kirjoitus, ajattelet niin ihanasti ”ääneen” näissä jutuissasi.

 4. Katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Mää kyllä jo nään sut stand up -lavalla tän läpän kanssa.
  ”Kappa pystyssä kulkematta festarialueen kautta”…tajutonta! upeaa!

 5. Torey kirjoitti: Vastaa

  Mulla taasen on nyt sellanen energinen fiilis kun miehellä alkaa ens viikolla kesäloma. ”SITHÄN MÄ SAAN TEHTYÄ VAIKKA MITÄ! Saan jätettyä lapset sulle ja voin tehdä omia juttuja!”

  Saas nähä onko siltikin ikkunat ja lattiat pesemättä, parvekesohva tekemättä ja rikkaruohot nyppimättä vielä elokuussakin. 😀

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahaha! ei oo totta, ihan mahtavaa!

  Energistä loppuodotusta sinne ja tsemppiä tulevaan, toivottavasti pysyt yhtä touhukkaana 🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, tää on aika hetkellinen piikki (ainakin siis mulla) 😀 Ensin kaikki energiat meni töissä ja keinutolpan vieressä ja vasta nyt on ollut energiaa katsella ympärille, miltäs täällä kotona oikein näyttää..ei vielä ollenkaan valmiille! aaaargh

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaha! Oispa mulla oma radio-ohjelma! 😀

  Kiitos kommentistasi, raivokasta tajunnanvirtaa on viime aikoina riittänyt..en meinaa ehtiä kirjottaan kaikkia ajatusjuoksuja..(hyvä niin)

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ai niin! Mun stand up -suunnitelmat on ollut ihan puissa koko kevään 🙁 YHYYYYYY

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No toivottavasti on! keksit jotain kivoja omia juttuja, jotain muita OMIA JUTTUJA kun ikkunan pesut, parvekesohvat ja rikkaruohot.

  Jotain KIVAA!! <3

  Ihanaa lomailua ja puuhastelua!

 11. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  Tää ei nyt liity mitenkään tähän, mut niin kuin joskus sun blogiin kommentoin, niin että tää sun blogi on koukuttanut mut blogin lukijaks, vaikka oon palaamassa töihin ja piti vähentää näitä mammablogeja ja muitakin blogeja, ja vaikka tää kertoo Tampereesta. Nyt sitten uskalsin käydä jo Tampereellakin, vaikka siellä on se entinen miesheila, niin mikä siellä odotti? No en onneks nähnyt entistä miesheilaa, mutta näin hipin. Onkse hippi vähän niinku joku särkänniemi et sen näkee aina kun menee tampereelle vai oliks tää IHAN mieletön sattuma? Vai pitäskö tosiaan vähentää näitä blogien lukemista, etten tunnistais heti että tossa on toi yhen bloggarin mies.

 12. Torey kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Ja siis… Aion myös ottaa aurinkoa ja lukea kirjaa. Mutta ikkunat tarttis pestä. Yksin kahden lapsen kanssa päivisin ollessa se ei todellakaan onnistu. Lattianpesun hoitaa kyllä yleensä mies… Miksi tehdä poikkeusta, nakitan sen sille taas! 😀

  Ja se parvekesohva tulee miehen jo tontille raahaamista lavoista. Terapeuttista maalausta ja oman käden jälkeä! 🙂

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahahahahah! Ei oo totta! ODotin jo hetken, että törmäsit eksheilaan, juuri kun olit Tampereella seikkailunhaluisessa kännissä kiipeämässä jonkun aidan yli johonkin.. 😀

  PS. Jos tarkoituksenasi vähentää mammablogeja, kannattaa ehkä suhtautua jo varauksella mun juttuihin..tämä blogo kun syöksyy parhaillaan kovaa vauhtia kohti äitiyden mustaa aukkoa 😀 Hei heiiii! Hei heiii!!

  Ei vaan, toivottavasti pysyt kyydissä! ;D Kun kerran kävit Tampereellakin jo!

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa kyllä ihanilta kesäsuunnitelmilta! Ensin maalaat sen sohvan ja sitten lekotat siellä lukemassa! 🙂 

 15. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  😀 harmi ei saatu tästä jatkoa sun totuuksille.. mutta varmaan just siksi kun olin selvinpäin, enkä edes kiivennyt aidan yli, vaan ihan avonaisesta portista kuljin Tallipihan karuselliin.. Hurjaksi on kyllä muuttuneet nää tamperereissut, huhhuh!

 16. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Huippu kirjoitus! Taas! Ja hei, nyt samalla buustilla ensimmäinen stand up -keikka. Hyvin kerkee vielä muiden projektien lomassa. Kerro sit missä se on.

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Olin jo ihan varma, että viime kertaisten  kommenttien jälkeen juuri jotain laitonta olisi nyt tapahtunut.. 🙂

  MUtta toivottavasti oli silti kiva Tampereen reissu!

   

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, sen kun vielä saisin ynnättyä kaikkiin prokkiksiin, niin oisin kyllä ylpeä itsestäni 😀 menee myös kohta hukkaan mun kaikki kirjoittamat raskausläpät, jos en käytä niitä! Kohta joudun vetää sen stand up -keikan tyyny paidan alla ….

 19. Lempäälän likka kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihan mielettömän upeesta blogista!! Oon nyt parin viikon aikana lukenut alusta lähtien tähän saakka kaikki jutut ja suurimman osan ajasta nauranut tai vähintään hihittänyt 😀 Ja nyt vielä musalinkkinä lemppariyhtyeen kappale! Mä oon tavannu itseni ja mieheni lisäksi ehkä neljä tyyppiä, jotka on edes kuulleet koko yhtyeestä! Eli erittäin hyvä valinta 😉 Suosittelen hyvin lämpimästi livekeikalla käymistä, jos vaan mahdollisuus sattuu eteen, on meinaan sellanen meininki, että oksat pois 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.