Peräkammarin ajatuksia

Yläkerrassamme on remonttiroinien lisäksi kolme makuuhuonetta, kylppäri, kodinhoitovälikkö sekä ’pukeutumishuone’.

Pienestä vinokattoisesta huoneesta remppasimme meille ihanan ruusukammarin, jossa kelpaa koisata porukalla. Kodikas pikkumakkari on vielä vaiheessa: listojenlaitto on kesken, ikkunoista puuttuu kehykset (+toisesta toinen ikkunalasi) ja seinähyllyt ovat laittamatta paikoilleen. Kulmassa tavarat banaanilaatikoissaan odottavat sopivan lipaston löytymistä. Harkitsin makkariin myös siroa sohvaa, mutta tuoleillamme valuvien kolttukasojen takia hautasin ajatuksen sohvasta ennen sohvaparan hautautumista vaatteisiin. Ehkä lipsun ja annan lipaston lisäksi lepakkotuolin lennähtää ruusuhuneen nurkkaan, jääköön nähtäväksi.

Puulämmitteinen laivahuone on Pojan huone, joka on remppojen osalta melkein valmis. Vanha kaunis ikkuna täytyisi kunnostaa. Taulut ja verhotanko ovat laittamatta paikoilleen, mutta se ei hassumassun leikkejä haittaa. Yläkerrassa olleen ylimääräisen keittiön tilalle rakensimme pukeutumishuoneen, josta puuttuu vain muutama lista ja muurin maalaus. Kylppäri on naulakkoa vaille valmis. 

Mutta! Yläkerran isoimmalle huoneelle ei ole vielä tehty yhtään mitään. 

DSC_0387.JPG

Aurinkoinen peräkammari on yhdistetty työ- ja vierashuone. Kummallisen lilassa huoneessa pitää tehdä sähkötyöt, tasoittaa seiniä, tapetoida sekä kunnostaa vanhat ikkunat. 

DSC_0397.JPG

Takallinen huone on yläkerran perällä, omassa rauhassa. Huoneessa on avarretussa laipiossa alkovi, jonne sujahtaa 120-senttinen sänky jättäen muun huoneen tilavaksi. Sängyn lisäksi suunnittelimme huoneeseen ikkunan ääreen pitkää työpöytää, jonka ääreen saisi kaksi tuolia. Pöydän ääressä voin kirjoitella hyviä juttujani samalla, kun Hippi ja Poika värittelevät ja piirtävät oman puoliskonsa ääressä.

Nyt huoneessa pyörii satunnaisia eriparihuonekaluja, joiden lisäksi fengshuita vahvistavat lilat seinät ja ympäriinsä levitetyt työkalut, maaliämpärit, tikkaat ja pyykkiteline. Hippi pamautti keskelle huonetta vanhan keltaisen ruokapöytämme, joka on toiminut väliaikaisena kotitoimistonani.

DSC_0399.JPG

Vierassänky on jo majoittanut monet ystävät, sukulaiset sekä väsyneet juhlijat. 

DSC_0411.JPG

Koska väkeä lappaa meillä usein, on erillinen ja valmiiksi pedattu vierashuone ihana juttu. Ei tarvitse tehdä erikoisjärjestelyitä ja matkalaisten on leppoista majoittua omaan rauhaansa.

DSC_0420.JPG

Vieras- / työhuoneen ja Pojan huoneen välillä on ovi, joten yläkerrasta saa yhtenäisemmän ja leikkejä voi jatkaa vierashuoneen lattialle. Peräkammariin on myös oma kulku yläkerran käytävästä, joten huoneeseen ei kuitenkaan tarvitsei hipsiä Pojan makkarin läpi vaan väliovea voi pitää visusti kiinni.

Huone saisi mielellään jäädä avaraksi: vain sänky alkoviin, pitkä pöytä ikkunalle ja hylly. Huoneeseen saa jäädä lattiatilaa leikeille ja pyykkitelineelle, tikkaille, työkalupakille muulle puuhastelulle. 

En ole vielä miettinyt huoneen sisustusta tarkemmin. Tapettien harkinta on aloitettu ja luulin jo löytäneeni suosikkini Nekalan muijan kiikuttamasta näytepalasta.

DSC_0406.JPG

Mutta ei. Gobeliini on kaunis, mutta liian villiintynyt. Peräkammarista tulee rentoutumisen mekka, jonne voi sulkeutua kahvin kanssa lukemaan kirjaa. Siellä leijutaan pois arjen rauhattomuudesta, eikä törttöillä psykedeelisissä tunnelmissa. Täytyy hakea joku haaleampi ja eteerisempi tapetti harkittavaksi. Tapettiarvonta käynnistyy taas.

DSC_0415.JPG

Tällä hetkellä kammari kätkee sisälleen myös muiden huoneiden sisustusaarteita, jotka odottelevat ikuisuusprojektin etenemistä alakerran isoihin huoneisiin. Ystäviltä syntymäpäivälahjaksi saatu taideteos on alkovin nurkassa turvassa pieneltä taiteen ystävältä. Taulu on taiteilija Jyri Pitkäsen teos, jonka näkemistä seinällä kaipaan päivittäin. (kuva saattaisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, jos kuvaaja ei itse näkyisi kuvassa)

DSC_0396.JPG

Kirpparilta löytämäni lamppu odottelee pääsyä ruokasalin kattoon. Sitten joskus.

 

Share

8 kommenttia

 1. KaHeVi kirjoitti: Vastaa

  Teillä on kyllä ihana talo!

  Mitä mieltä olisit tästä tapetista? Me laitettiin tämä olkkarin yhdelle seinälle vähän aikaa sitten ja on tykätty ihan sikana.. Tätä löytyy myös muun sävyisenä mutta tässä mielestäni just sitä että kahvikupillinen maistuu ja rauhoittuminen onnistuu.. juurikin eteerinen 🙂

  http://www.cello-info.com/?id=145&product=500943144&subgroup=&style=FU&language=2

  Tässä meidän tapetinlaitosta josta näkee vähän miltä se näyttää seinässä 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/life-time-story/tapettia-seinaan

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentista ja vinkistä!

  hienolta näyttää tuo seinä! Ihana tunnelma teillä ja juurikin rauhoittava!

  Tuo tapetti kaunis ja eteerinen, mutta meille se on ehkä vähän liian moderni, koska mulla on pakkomielle paperisiin perinnetapetteihin ja poikaystävä taas tykkää aika retrosta, joten valinta menee väkisinkin menneille vuosikymmenille..tai ainakin nyt tuntuu siltä. Mielenihän muuttuu myös tuuliviirin tavoin 😀

 3. KaHeVi kirjoitti: Vastaa

  Nojoo siis totta että vaikka tuo onkin tuollainen retrotapetti , fiilismenneiltä vuosikymmeniltä, niin ehkä tuo kimallus tietyin paikoin tekee siitä hieman modernin. Ja juurikin teidän taloon kyllä käy sellainen oikeasti vanha.
  Itsekin tykkään kyllä kaikesta oikeasti vanhasta ihan hirmuisesti 🙂 
  Tsemppiä siis tapetin metsästykseen!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No tsemppiä tässä tarvitaan ja vinkkejä saa mielellään antaa jatkossakin! 🙂

  Päätöksenteko on tuntunut olevan pullonkaulana näissä meidän rempoissa..

 5. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Heitän ehdotuksiksi tapettiarvontaan Ritolan Kukko vai kanan?, Ritva Kronlundin Avaruuslinnun ja villinä korttina Rantakukan.

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi Sinkkone, oot paras. Tuu käymään lasillisella, jos jaksat.

 7. MinnaM kirjoitti: Vastaa

  Ihana koti ja mainio blogi sulla. Ei meikällä muuta, moikka!

   

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Moikka mahtava MinnaM ja jess! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.